• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Checuri / Chec cu afine si merisoare

Checuri

Chec cu afine si merisoare

Azi desert, un chec delicios mai exact! Cu afine, din nou afine, dar am facut o pasiune pentru ele in vara asta, si vazand ce bine se comporta la copt le folosesc totmai des in preparatele mele. Daca mai punem si la socoteala si multitudinea de beneficii pe care ni le ofera nu putem sa facem mofturi cand le consumam. Afinele ocupa un loc de frunte in topul fructelor terapeutice, si contin o parada de vitamine: A, E, F, PP si B1, B2. Daca nu v-am convins pana acum cu afinele, poate va convingeti incercand acest chec.

 Chec cu afine si merisoare_2

Cu checurile am avut eu multe experiente neplacute, de genul: a iesit prea copt, prea necopt, s-a lasat dupa ce l-am scos din tava…sau nu a crescut deloc. De data asta pot sa spun ca sunt mandra de mine si de reusita mea. Poate ca suna prostesc sa ma bucur asa pentru un chec :P, dare sa stiti ca pentru mine a fost o mare bucurie cand am vazut ce frumos s-a facut, iar dupa ce am si gustat din el, m-am indragostit pe loc!

Ingrediente pentru o forma de chec de 8.5/17.5cm
150 gr unt
150 gr zahar
3 oua mari
200 gr faina
1 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
50 ml iaurt
100 gr afine
100 gr merisoare uscate
fulgi de migdale

Chec cu afine si merisoare_1
Procedeul de ‘facere’ al acestui chec este unul simplu, clasic, fara pasi care sa iasa din tipar.

Pregatim o tava de chec mai mica, de dimensiuni 8.5/17.5 cm, o ungem cu unt si tapetam cu faina, sau folosim bine cunoscuta hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 de grade.

Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos si aerat. Eu am rabdare maxim 10 minute pentru treaba asta, deoarece am mixer manual si trebuie sa stau langa el, singur nu se descurca defel 😛 Oricum va asigur ca este suficient, din cate am constatat eu.
Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare.

Ingredientele uscate le amestecam separat intr-un bol. Cand spun ingrediente uscate ma refer la: faina, sare, praf de copt, pe care le cernem si apoi le amestecam bine cu un tel. Le incorporam in compozitia de unt cu oua, mixand usor la viteza mica, apoi adaugam iaurtul si omogenizam.

Adaugam afinele spalate si scurse bine de apa, apoi merisoarele si amestecam usor astfel incat fructele sa fie distribuite unifiorm in compozitie.

Turnam compozitia in tava de chec, presaram deasupra fulgi de migdale si dam la cuptor pentru 55-60 de minute, sau pana cand e bine crescut si rumenit pe deasupra.

Cand e gata scoatem tava din cuptor si mai lasam la racit 10-15 minute, dupa care il scoatem pe un gratar si asteptam momentul potrivit pentru a fi portionat in felii cat mai generoase 😛

A iesit extrem de pufos, ‘very soft’ cum ar spune americanii, cu un gust minunat. Cand m-am hotarat sa fac acest chec, m-am gandit sa fac ceva bun pentru puiutul meu, pentru ca el e inca prea mic sa-l bombardez cu chestii dintr-alea ciocolatoase de care-mi plac mie :D, dar n-a fost singurul care l-a degustat…oare de ce?

Aaa, daca tot ziceam de experientele nereusite, sa va spun cateva lucruri pe care le-am invatat eu.
Cand facem blaturi, checuri este foarte bine ca:

  •  ingredientele sa fie la temperatura camerei
  • sa respectam cantitatea de praf de copt
  • sa mixam bine untul cu zaharul si ouale sa le adaugam pe rand
  • faina e bine sa fie cernuta inainte de a o adauga in compozitie
Atat pentru azi, sper sa va fie de folos postarea mea. Feliile cele mai frumoase le-am pastrat pentru voi 😉
Enjoy!
Chec cu afine si merisoare_3


33 Comments

« Budinca de fasole verde
Placinta cu prune, afine si banane »

Comments

  1. Simona says

    August 1, 2012 at 7:28 pm

    Mama, ce bine arata!!! Super deliciu cu afinele si merisoarele alea..
    Pupici

    Reply
  2. Adnia says

    August 1, 2012 at 7:45 pm

    de mult n-am mai facut un chec, asa ca ar trebui sa remediez asta, imediat ce se mai racoreste afara!

    Reply
  3. Buburuza Bubu says

    August 1, 2012 at 9:23 pm

    Super fain si gustos…. yuumy

    Reply
  4. Top Cuisine avec Lavi says

    August 2, 2012 at 5:55 am

    o nebunie! arata senzational! te astept la masa! vino si tu cu chec! :))

    Reply
  5. Cristina says

    August 2, 2012 at 7:46 am

    chiar arata bine!!! mi-ai facut pofta instant de un chec cu afine!

    Reply
  6. Danutza says

    August 2, 2012 at 11:26 am

    Delicios cu afine si arata foarte bine!!

    Reply
  7. Laura Nechita says

    August 2, 2012 at 1:17 pm

    M-ai cucerit! in afara de faptul ca arata senzational, ingredientele m-au convins, mi s-a facut pofta. Iti voi imprumuta reteta 😉
    Te-am pupacit :)

    Reply
  8. Mirela Goleanu says

    August 2, 2012 at 1:37 pm

    Excelent checul tau ! :)

    Reply
  9. Nicol says

    August 2, 2012 at 2:06 pm

    Cat de bine arata! Foarte bun!

    Reply
  10. truedelights says

    August 2, 2012 at 2:18 pm

    Arata tare bine! Parca ii si simt aroma!

    Reply
  11. Gabriela says

    August 2, 2012 at 2:42 pm

    Ce bunatate de chec, arata ca la carte! “Gand la gand cu bucurie”, chiar ieri am preparat si eu o prajitura cu afine. Tare bune! Daca tot e vremea lor, sa profitam din plin!

    Reply
  12. Dorina says

    August 2, 2012 at 4:21 pm

    Tare fain arata

    Reply
  13. Adela Zilahi says

    August 2, 2012 at 6:57 pm

    Ador checurile in ori combinatie!! Arata super bine! Pup!

    Reply
  14. Carol says

    August 2, 2012 at 8:43 pm

    Minunat! Ca de obicei. Ma bucur mult de tot ca te cunosc “virtual”. Weekend placut.

    Reply
  15. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:06 pm

    Simo, ma bucur tare mult ca-ti place, chiar a fost tare bun! pupici

    Reply
  16. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:07 pm

    Adnia, eu n-am treaba…pun checul la cuptor si dau fuga in alta camera 😛 Pup!

    Reply
  17. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:08 pm

    buburuza, multumesc! :*

    Reply
  18. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:08 pm

    Lavi, vin indata, pregateste masa! :))

    Reply
  19. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:09 pm

    Cristina, numai eu stiu ce pofta ma apuca cand intru la tine pe blog 😀 Pupicei

    Reply
  20. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:09 pm

    Danutza, ma bucur mult ca-ti place! 😉

    Reply
  21. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:13 pm

    laura, ma bucur ca-ti place, daca-l faci vreau sa vad si eu rezultatul! Pup

    Reply
  22. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:14 pm

    Mirela, multumesc! :)

    Reply
  23. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:14 pm

    truedelights, ma bucur ca-ti place! :)

    Reply
  24. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:15 pm

    Gabriela, bine zici, am vazut si prajiturica ta, esxcelenta!

    Reply
  25. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:15 pm

    Dorina, multumesc :)

    Reply
  26. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:15 pm

    Adela, ma bucur tare mult ca-ti place!

    Reply
  27. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:16 pm

    Carol, si eu ma bucur ca te cunosc, esti draguta ca intotdeauna. Weekend frumos si tie!

    Reply
  28. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:17 pm

    Nicol, multumesc frumos!

    Reply
  29. Monica says

    August 9, 2012 at 8:13 am

    ce pofta mi s-a facut! arata grozav :)

    Reply
  30. Poliana says

    August 9, 2012 at 9:56 am

    Monica, ma bucur mult ca-ti place!

    Reply
  31. Mihaela - mykyduta says

    August 15, 2012 at 6:17 pm

    Sunt fan checuri, iar acum mi-ai facut pofta!!!!!!!
    Imi place culoarea.
    Pup

    Reply
  32. Raluca Balogh says

    November 22, 2012 at 7:31 am

    Vai da bine arata !si asta e pe ;lista!si inka foarte curand!imi plak chestile pufoase!ceea ce ma mir este ca afinele nu au patat ft mult checul..erau congelate sau proaspete?Pusi

    Reply
  33. Gabriela Gitoi says

    August 11, 2013 at 5:11 pm

    super extra! imi place la nebunie, si ce galben si frumos a iesit! te puuup!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316