• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Retete de mancare / Budinca de fasole verde

Retete de mancare

Budinca de fasole verde

O reteta simpla va aduc azi, usor de facut, are ceva calorii πŸ˜› dar daca nu exagerati cu portiile va promit eu ca nu se vor simti deloc. Fasolea verde imi place cel mai mult in ciorba, dar si preparata asa simplu cu ulei si Β usturoi – o mancarica ce o consumam destul de des in post.
Stiu ca se apropie postul, voi incerca sa postez si cateva retete de post, dar pana atunci va prezint aceasta mancarica buna, buna…doar cum altfel?

Ingrediente
500 gr fasole verde
4 oua fierte tari
3 oua
300 ml smantana
sare
piper
2 linguri pesmet
patrunjel
2 catei usturoi
100 gr bacon

Am scris bacon in reteta, dar eu de fapt nu am folosit bacon, ghiciti ce? πŸ˜€
Nu aveam bacon in frigider si cum nu aveam chef sa-mi misc fundul pana la magazin (cred ca nici de timp nu dispuneam prea mult, dar asta mi se intampla mereu nici nu are rost sa mai spun) am folosit ce am avut prin casa.

Cu ce incepem? Cu fasolea, pentru ca va dura putin mai mult pana se fierbe. Intr-o oala incapatoare punem 2-3 litri de apa si putina sare. In momentul in care fierbe apa turnam cateva polonice peste fasolea curatata de margini si rupta bucatele (dar fara sa o fi spalat inainte). Incercati sa acoperiti cu apa toata fasolea pentru ca acest procedeu tine rolul de spalare. Din cate am inteles eu de la mama, pentru ca de la ea am tehnica, daca oparim fasolea fara sa o fi spalat inainte cu apa rece atunci fierbe mai repede.

Scurgem fasolea bine si o punem in restul de apa, mai adaugam apa daca e cazul, si o lasam la fiert pentru aproximativ 45 de minute.

In timp ce fierbe fasolea ne ocupam de celelalte ingrediente.

Baconul il prajim putin, pana se scurge grasimea, apoi il scoatem pe servetele absorbante de hartie.
Fierbem tare 4 oua, prin tare a se intelege 7-8 minute.

Celelate 3 oua le batem usor si le amestecam cu smantana, pesmetul, patrunjelul si usturoiul tocate marunt. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pregatim un vas termorezistent. Il ungem cu unt apoi il tapetam cu pesmet.
Fasolea se scurge bine de tot de apa, iar cuptorul il incalzim la 190 de grade celsius.
In tava pregatita asezam un strat de fasole verde, ouale fierte taiate jumatati sau rondele si deasupra punem restul de fasole si baconul. Peste toate acestea turnam compozitia cu oua si smantana si introducem vasul la cuptor.

Cam aceasta a fost povestea retetei de azi, nu prea lunga, nici prea complicata dar cu siguranta gustoasa.
Va las cu bine, eu ma duc sa-mi fac ordine in idei pentru ca ma asteapta mai multe evenimente importante luna ce vine.
Pofta buna!


9 Comments

« Biscuiti in straturi
Chec cu afine si merisoare »

Comments

  1. Laura Nechita says

    August 1, 2012 at 11:17 am

    O frumusete, o deliciosenie, iar ma faci sa suspin mult timp :)))
    Foarte apetisanta, bravoo pentru asa rezultat :) Te pup

    Reply
  2. adnia says

    August 1, 2012 at 12:48 pm

    eeee, asa mancare mai zic si eu! vreau si eu portie!

    Reply
  3. Delicious Flavours says

    August 1, 2012 at 1:07 pm

    Satioasa si gustoasa! Voi incerca si eu reteta, dar cu mazare ca mie nu prea-mi place fasolea verde πŸ˜›
    Pupici

    Reply
  4. Poliana says

    August 2, 2012 at 5:39 am

    Laura, tare mult ma bucur ca-ti place! Te pup!

    Reply
  5. Poliana says

    August 2, 2012 at 5:40 am

    Adnia, daca vrei…ori iti faci, ori vii la mine la masa πŸ˜› Pup

    Reply
  6. Poliana says

    August 2, 2012 at 5:40 am

    Angela, cred ca merge si cu mazare, mie imi plac amandoua πŸ˜‰ Pup

    Reply
  7. Dorina says

    August 2, 2012 at 4:37 pm

    Faina reteta , interesanta . Nu am incercat niciodata ceva de genul , dar as fi tentata

    Reply
  8. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:04 pm

    Dorina, e chiar bunuta! Poate te incumetezi! PUP

    Reply
  9. Anonymous says

    April 18, 2013 at 4:11 pm

    Super buna Poliana ! Multumesc pentru inspiratie :D.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316