• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Pizza bio sau nu?

Aluat sarat Retete de mancare

Pizza bio sau nu?

Ce rasfat poate fi mai bun dupa o vacanta frumoasa, dar cu un drum lung si obositor inspre casa?
Putea sa fie si o prajitura, dar aia nu tine tare mult de foame, asa ca am ales ceva mai consistent si mai rapid, pentru ca stiti voi, oboseala mare cere efort minim :))
Nu zic ca se face cat ai zice ‘pizza’, dar cu siguranta este o mancare usor de facut, si tare buna de mancat.
Cu desertul promit sa vin cat de repede pot, trebuie doar sa-mi fac ordine in casa si in ganduri, sa trec de la senzatia de vacanta (in care m-am cufundat in totalitate) la frenezia din bucataria mea :)

pizza_de_casa

De ce am numit asa postarea aceasta? Pentru ca tine de alegerea noastra ce vrem sa punem pe farfurie. E foarte usor sa facem pizza, sunt pline raioanele cu fel de fel de branzeturi si mezeluri, trebuie doar cumparate, taiate si puse pe aluatul de pizza, care si el la randul lui se gaseste in comert, apoi repede bagate la cuptor, si produsul e gata.
Recunosc, si eu mai fac acest lucru, si vina cea mai mare o are lipsa de timp, bat-o vina 😛
De cand am inceput sa gatesc tot felul de produse de casa, cum ar fi pastrama si cascavalul, am inceput sa le folosesc si la pizza, asa ca pot sa spun ca am gasit si o alternativa sanatoasa dar si extrem de gustoasa.
Daca vreti sa o incercati, va garantez ca nu o sa va para rau, am testat-o eu pe pielea mea :))
Daca vi se pare prea mare efortul, atunci puteti inlocui ingredientele mai ‘dificile’ cu ce gasiti in comert. Cu siguranta tot buna va fi.

pizza_de_casa
Aluat pizza
200 gr faina
120 ml apa sau mai mult
8 gr drojdie proaspata
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura ulei

Umplutura
pastrama de curcan
cas de oaie
cascaval de casa
1 ceapa verde
1 rosie medie
2 oua
100 ml smantana
sare
piper
suc de rosii/ketchup (tot de casa, normal)

pizza_de_casa

Incepem cu aluatul. Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia proaspata si zaharul, lasam asa 10 minute.
Faina o asezam intr-un castron si in mijlocul ei punem apa cu drojdia, apoi incepem sa framantam. Cand ingredientele s-au incorporat, adaugam sarea si mai framantam putin. La urma adaugam uleiul si framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic si nelipicios. Lasam la dospit intr-un loc caldut pentu jumatate de ora.

Pentru umplutura nu am scris chiar toate cantitatile pentru ca nu am stat sa le cantaresc (foamea striga dupa mine), ci le-am pus dupa ‘ochi’. Voi puteti sa puneti din fiecare dupa preferinta. Oricum, ce trebuie sa spun e ca mie imi place pizza cu muuulta branza, si la mine a avut un avantaj clar in fata carnii.

Pastrama, cascavalul, ceapa si rosia se taie bucati. Casul se da prin razatoarea cu gauri mari.
Ouale se bat usor si se adauga smantana, sare si piper dupa gust.

Dupa ce aluatul a crescut putin, il intindem intr-o foaie subtire, rotunda, cu diametrul mai mare cu aproximativ 5cm decat cel al tavii (asta ca sa facem o bordura cu cas de oaie, lucru ce nu l-am spus pana acum :P)
Asezam aluatul in tava, punem casul de oaie pe margine si-l acoperim cu aluatul in surplus, in asa fel incat sa formam o bordura. Ungem aluatul cu un strat subtire de suc de rosii sau ketchup (dupa cum va place) si introducem tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 10 minute.

Dupa cele 10 minute scoatem cu grija tava din cuptor, si asezam pe aluat ingredientele gata taiate. Peste ele turnam amestecul de oua si smantana, si mai dam la cuptor pentru 20-25 de minute, pana cand e rumenita frumos pe deasupra.

Cand e gata, asteptam sa se raceasca putin, apoi o portionam dupa preferinta. In poza de mai jos am incercat sa surprind o sectiune cu pastrama de curcan in prin plan, si cu aluatul colorat de sucul de rosii.

A fost o pizza extrem de buna, a mancat si cel mic si mofturos, iar eu n-am avut retineri sa-l hranesc cu asa ceva. 
Eu am servit-o cu rucola proaspata, baietii au preferat-o simpla, ca sa-i simta mai bine gustul 😛
Va servesc cu o felie rumena si aburinda?

Pofta buna!

pizza_de_casa


19 Comments

« Inghetata cu cafea si alune prajite
Biscuiti in straturi »

Comments

  1. Adela Zilahi says

    July 29, 2012 at 8:10 pm

    Da , vreau si eu pizza, arata grozav de bine!! Pupicei!

    Reply
  2. DiaMar bucataria galbena says

    July 29, 2012 at 9:10 pm

    Auzi la ea,va servesc?Pai indrazneste numa sa zici nu,ca fac urat.Arata suuuuuuuuuuuuuper bine.

    Sa-ti fie de bine vacanta,draga mea.
    Pupici!

    Reply
  3. FLORY says

    July 30, 2012 at 5:19 am

    Absolut grozava pizza ta!Bine ai revenit din vacanta!Pupici

    Reply
  4. Mare Maria says

    July 30, 2012 at 5:52 am

    O pizza de vis:)!!!!Bineinteles ca ma servesc si eu! Pupici

    Reply
  5. Buburuza Bubu says

    July 30, 2012 at 6:49 am

    Asa pizza….zau de nu pap de 3 ori pe saptama :)yuuumy

    Reply
  6. catkitchen says

    July 30, 2012 at 7:13 am

    Bio sau nu , e buna oricum !!! :);)

    Reply
  7. Cristina says

    July 30, 2012 at 9:48 am

    daaa! pastreaza-mi si mie!

    Reply
  8. Danutza says

    July 30, 2012 at 12:46 pm

    Foarte, foarte buna!!

    Reply
  9. Angelica says

    July 30, 2012 at 3:29 pm

    Ce bine arata!!!
    Io votez Pentru…adica pentru pizza bio:-)
    Pup!

    Reply
  10. Simona says

    July 30, 2012 at 7:01 pm

    O pizza sanatoasa si gustoasa! Pupici

    Reply
  11. Poliana says

    July 31, 2012 at 12:11 pm

    Adela, ma bucur tare mult ca-ti place, te invit la o portie! pup

    Reply
  12. Poliana says

    July 31, 2012 at 12:13 pm

    Mihaela, draga mea, crezi ca as indrazni asa ceva? Nicidecum! Multumesc pentru urari! Pupici

    Reply
  13. Poliana says

    July 31, 2012 at 12:13 pm

    Flory, ma bucur ca-ti place si ma bucur ca m-am intors cu bine la voi! Pup

    Reply
  14. Poliana says

    July 31, 2012 at 12:14 pm

    Maria, chiar te rog, nu o sa-ti para rau! :*

    Reply
  15. Poliana says

    July 31, 2012 at 12:15 pm

    Buburuza :)) nici noi nu ne-am saturat de ea asa usor! Pup

    Reply
  16. Poliana says

    July 31, 2012 at 12:15 pm

    Magda, asa este! Si mie imi place si cumparata, dar parca mai ‘safe’ ma simt cand o fac acasa 😀 Pup

    Reply
  17. Poliana says

    July 31, 2012 at 12:16 pm

    Danutza, multumesc! :*

    Reply
  18. Poliana says

    July 31, 2012 at 12:25 pm

    Angelica, ma bucur ca-ti place, la fel votez si eu! 😉

    Reply
  19. Poliana says

    July 31, 2012 at 12:26 pm

    Simo, multumesc! Pupicei!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316