• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Inghetata / Inghetata cu cafea si alune prajite

Inghetata

Inghetata cu cafea si alune prajite

Cald sau nu, tot vara este afara, si pofta mea de inghetata nu trece asa usor. Cred ca am dat intr-o dependenta dintr-aia serioasa :)) Adevarul e ca nu stiu cum fac, dar mereu am inghetata in congelator, si asta nu pentru ca nu mananc, ci pentru ca mananc si apoi ma apuca pofta sa fac alta.

Inghetata de casa e delicioasa, cred ca am mai spus ca, de cand am inceput sa fac acasa, nu mai cumpar deloc din comert :)) Imi place sa fac pentru ca de cele mai multe ori se face si rapid. Pe langa asta pot sa pun eu ce ingrediente vreau in ea…cafea…alune prajite.ย V-am facut pofta? Sa trecem la treaba atunci.

Inghetata cu cafea si alune prajite_3
Ingrediente
3 galbenusuri
250 ml lapte
2 linguri cafea instant
200 gr zahar
100 gr alune prajite si macinate
250 gr ricotta
300 ml smantana grasa
1 lingurita zahar vanilat

Ingrediente sos
60 ml lapte
2 linguri zahar
2 lingurite cafea
30 gr unt

Inghetata cu cafea si alune prajite_2

Laptele il punem la foc mic. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua.
Cand laptele este fierbinte turnam incet peste amestecul de galbenusuri si mixam bine, sa nu cumva sa transformamย inghetataย intr-o omleta delicioasa cu cafea :)) Punem pe foc (tot mic) si amestecam pana se ingroasa compozitia, insa fara a o fierbe. O lasam deoparte la racorit.

Trecem la alune. Daca nu aveti alunele (de padure) gata prajite, atunci incalziti cuptorul la 180 de grade, puneti alunele intr-o tava si le lasati la cuptor pentru maxim 10 minute. O sa parfumati toata casa, garantat!
Bun, acum ca avem si alune prajite, le aruncam in robot si le maruntim bine.

Ricotta o mixam putin pana devine pufoasa. Separat mixam frisca cu o lingurita de zahar vanilat, pana isi mareste volumul. Nu trebuie sa fie batuta bat.ย 

In compozitia cu galbenusuri si cafea punem ricotta, frisca batuta si omogenizam cu ajutorul unei spatule. Adaugam si nucile prajite si macinate si le incorporam cu miscari de jos in sus.
Pregatim o caserola/tava pentru congelator si turnam compozitia pentru inghetata.

Introducem vasul la congelator si mai amestecam de 2 ori din ora in ora, e suficient pentru ca e o inghetata cremoasa de felul ei ๐Ÿ˜‰

Masina de inghetata nu am, asa ca nu pot sa va explic procedeul ce trebuie urmat cu ajutorul ei, dar cu siguranta cei dintre voi care aveti masinarie de asta, stiti perfect cum merge treaba ๐Ÿ˜‰


Cat timp sta inghetata la congelator putem sa facem sosul, si chiar sa-i dam timp suficient pentru a se raci.
Punem pe foc laptele, cand este incalzit adaugam zaharul si cafeaua si amestecam bine pana cand sunt topite complet. Adaugam si untul, amestecam pana se topeste, si-l lasam la racit.

Acum suntem gata cu toate. Cand inghetata e intarita suficient putem sa o servim cu cea mai mare pofta pentru ca merita ๐Ÿ˜‰ Ideea pentru inghetata asta mi-a venit de la cheesecake-ul cu cafea. Si nu-mi pare rau deloc ca am incercat si o inghetata in stilul acesta!

Enjoy!

Inghetata cu cafea si alune prajite_1


35 Comments

« Blue Berry Cheese Cake
Pizza bio sau nu? »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    July 18, 2012 at 4:23 pm

    O delicatesa inghetata.Imi place mult.
    Eu am masina pentru facut inghetata,dar nu o folosesc apropare deloc,nu ne impacam noi doua.Tot congelatorul este cea mai buna masina pentru inghetata.
    Pupici!

    Reply
  2. Adnia says

    July 18, 2012 at 7:37 pm

    si eu sunt dependenta de inghetata, dar trebuie sa recunosc ca, din lipsa timpului, mai “calc” si prin strachini, adica tot mai cumpar din comert.

    Reply
  3. Laura Nechita says

    July 18, 2012 at 7:44 pm

    Pai nu mi-am revenit bine si am dat in deliciosenia asta :))
    Si eu mi-am luat masina, dar nu am reusit sa o folosesc :))
    Asta arata apetisant rau. Te pupacesc!

    Reply
  4. Sara & Miki says

    July 18, 2012 at 8:55 pm

    Ce buna trebuie sa fie… mai ales ca de maine incep iar zilele calduroase. Pup!

    Reply
  5. Carol says

    July 19, 2012 at 1:54 am

    Ti-a iesit o minunatie. Ciudat e ca abia anula cesta am facut si eu prima data inghetata de casa si la cate retete minunate am gasit pe blogurile voastre tot fac eu cumva sa deschid o cofetarie :) Momentan una virtuala :)
    Pup.
    Succes in continuare cu blogul.

    Reply
  6. FLORY says

    July 19, 2012 at 4:15 am

    O combinatie fantastica,si mie imi place enorm inghetata facuta acasa!Pupiici

    Reply
  7. Antonina says

    July 19, 2012 at 5:05 am

    Sunt innebunita dupa inghetata in general, cafea in special ๐Ÿ˜‰ mi-o injectez in fiecare dimineata! Dulcegaria asta e maxim de delicioasa, ador combinatia cu alune de padure! Super arata. pupici

    Reply
  8. alinutzika says

    July 19, 2012 at 1:52 pm

    foarte apetisant arata. si eu ador inghetata.pup

    Reply
  9. Buburuza Bubu says

    July 19, 2012 at 2:54 pm

    Mmmmmm tare taaare bun!!!!hugs

    Reply
  10. Haplea says

    July 19, 2012 at 6:06 pm

    Ma duc acum sa imi pun inghetata pt ca ma uit la poze si inghit in sec!

    Reply
  11. Danutza says

    July 19, 2012 at 6:30 pm

    Super extra delicioasa!!

    Reply
  12. The Wandering Oltean says

    July 20, 2012 at 7:03 pm

    Cineva a fost foarte cuminte judecind dupa marimea portiei :)

    Reply
  13. Simona says

    July 20, 2012 at 7:52 pm

    Am inghitit in sec.. de cateva ori!! Super este inghetata asta…
    Pupici dulci, weekend placut!

    Reply
  14. Haplea says

    July 21, 2012 at 7:00 am

    Ador inghetata de cafea!Weekend placut!

    Reply
  15. Rocsy Ciobanu says

    July 21, 2012 at 5:51 pm

    Nimic nu e mai bun decat o inghetata de la tine acum!

    Reply
  16. Adina says

    July 28, 2012 at 9:53 am

    Super “faina” !:)

    Week-end linistit !

    Reply
  17. Cristina says

    July 29, 2012 at 2:21 pm

    Saptamana viitoare sper sa apuc sa fac si eu… chiar imi este pofta!

    Reply
  18. Poliana says

    July 29, 2012 at 2:33 pm

    Mihaela, ma bucur ca-ti place, a fost un deliciu ๐Ÿ˜› Daca tu zici ca e mai buna treaba cu congelatorul, atunci sunt impacata ๐Ÿ˜› Pupici

    Reply
  19. maria mihalache says

    July 29, 2012 at 5:49 pm

    O inghetata fix pe placul meu si binevenita pe caldura asta.

    Reply
  20. Poliana says

    July 29, 2012 at 8:20 pm

    Adnia, cu totii facem ‘greseli’ dintr-astea ๐Ÿ˜› Pupici

    Reply
  21. Poliana says

    July 29, 2012 at 8:20 pm

    Laura, ma bucur ca-ti place. Cu siguranta ii dai tu de cap la masinaria aia. Pupici!

    Reply
  22. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:05 am

    Sara&Miki, a fost tare buna si super aromata! Pupici

    Reply
  23. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:06 am

    Carol, multumesc frumos si ma bucur ca-ti place. Inghetata de casa e the best! Cofetarie virtuala imi fac si eu ๐Ÿ˜›

    Reply
  24. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:07 am

    Flory, asa este…inghetata de casa e cea mai buna! Pup

    Reply
  25. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:08 am

    Antonina tare mult ma bucur ca-ti place. La mine daca trece o zi fara inghetata e bai mare :)) Pup cu drag!

    Reply
  26. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:08 am

    Alinutzika ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  27. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:08 am

    Buburuza, multumesc! :*

    Reply
  28. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:10 am

    Haplea, dada…asa fac si eu cand ma uit la pozele altora :))

    Reply
  29. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:15 am

    Danutza, da asa a fost :)

    Reply
  30. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:18 am

    Oltean, asa este, dar nu spun cine :)) ๐Ÿ˜›

    Reply
  31. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:19 am

    Simona multumesc frumos si ma bucur tare mult ca-ti place. Pup!

    Reply
  32. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:20 am

    Rocsi, cu drag te-as servi…doar ca nu mai am, dar promit sa fac pe cand ajungi tu in vizita ๐Ÿ˜› Pup

    Reply
  33. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:21 am

    Adina, ma bucur ca-ti place! O zi frumoasa!

    Reply
  34. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:21 am

    Cristina, daca ai sti cate as vrea eu sa fac si n-am timp :)) Daca reusesti sa o faci n-o sa-ti para rau :) Pup

    Reply
  35. Poliana says

    July 30, 2012 at 6:22 am

    Maria, ma bucur ca-ti place. O zi frumoasa!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316