Iar dovlecel? Normal ca da, este in plin sezon si eu vreau sa profit din plin de bunatatea lui. Dar nu l-am lasat singur nici de data asta, am mai pus langa el si alte legume delicioase.
Ce am pregatit aici? Niste briose aperitiv delicioase, pufoase si care isi pastreaza gustul si prospetimea pana la 3-4 zile (asta in caz ca rezista atatea zile fara a fi mancate :P). Sunt perfecte pentru zilele cand aveti musafiri, deoarece se fac foarte repede si cu siguranta vor trece la fel de repede.
Ingrediente pentru 16 portii
70 ml ulei
200 gr faina
100 gr morcov razuit fin
100 gr dovlecel
1/2 legatura patrunjel
80 gr cas de oaie
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper (optional)
2 oua mari
240 ml lapte
Prea mult de lucru nu avem la reteta asta, dupa cum am mai zis. Ce trebuie sa facem?
In primul rand curatam morcovul si dovlecelul de coaja si le trecem prin razatoare.Morcovul pe razatoarea cu gauri mici si dovlecelul pe partea cu gauri mari. Dovlecelul il presaram cu putina sare si-l lasam la scurs intr-o sita.
Casul il dam de asemenea pe razatoarea cu gauri mari si-l punem peste dovlecelul stors bine de apa si peste morcov. Taiem patrunjelul marunt si-l punem peste compozitie. Adaugam sare si piper si amestecam cu telul pentru omogenizare.
Separat cernem faina impreuna cu bicarbonatul si praful de copt.
Ouale le batem usor cu telul. Peste ele turnam laptele si uleiul si amestecam din nou.
Bun, acum avem cam tot ce ne trebuie.
Mai lipseste sa pregatim tava de briose cu hartiute speciale (sau o ungem si tapetam cu faina).
Mie mi s-a parut cam multa compozitie pentru 12 briose, asa ca am mai pregatit si 4 forme de silicon, de care sunt foarte multumita ca le-am achizitionat pentru ca sunt salvarea mea in situatii de genul asta. Asa nu am fost nevoita sa coc doua ture de briose, ci am rezolvat cu toate dintr-un foc 😉


Scoatem tava din cuptor si le mai lasam 10 minute la odihna, dupa care putem sa le scoatem din forma.
Le putem servi cu un sos de smantana, sau cu cas razuit (mie asa mi-au placut cel mai mult, si am mai alaturat si o rosie delicioasa langa :P), sau mai bine imi ziceti voi ce credeti ca ar merge cel mai bine langa ele.
Pofta buna!
Mmmm din nou ai preparat bunatati! Hugs
dupa cit de bine arata cred ca sunt si foarte gustoase.
Briosele ca briosele , dar farfurioara e superba !!!
Arata delicios! Nu am facut niciodata cu morcov si dovlecel, dar merita incercat!
Sunt minunate.Arunca si la mine una.Te roooog.
Pup!
Foarte faine
Mie-mi placeeee…si eu sunt innebunita in aceasta perioada dupa dovlecei
Si-mi place si farfurioara 😛
Pupici
Foarte tare prezentarea!LIKE!
Frumoase!:)
Poze de “case mari” !:)
Buburuza, ma bucur ca-ti plac. Te pupicesc!
bumi, da…au fost foarte bune
Magda, ma bucur ca-ti place farfurioara ;;) Si eu sunt incantata de ea
Lavi, clar merita, mai ales ca se fac si asa usor! Pup
Mihaela, imediat, sa fii pregatita sa o prinzi 😛 Pup
Dorina, multumesc! :*
Angela, ma bucur tare mult ca-ti plac. E sezonul dovlecelului, clar! Pupici
Haplea, multumesc frumos!!
Adina, multumesc frumos pentru aprecieri! Pup
Ce bine arata!!!!!! Eu am o intrebare: unde ai gasit acele forme din hartie pentru briose ca eu nu am vazut nicaieri? odata tot asa am vrut sa fac si eu niste briose si a trebuit sa cumpar o cutie de aceea cu plic preparat de ei cu ingredientele gata dar nu am gasit separat si chhiar as vrea. De la vreun supermarket le-ai luat? mersi mult!
Iulia, eu le iau din super(hiper)marketuri, sau din magazine cu obiecte pentru bucatarie. La supermarketuri sungt de obicei la raionul cu produse pentru bucatarie – oale, tavi etc. Sper sa le gasesti! Pup
Culoarea perfecta o au briosele astea ale tale
Oltean, multumesc frumos!
Ce bune sunt! Tipul acesta de briose nu l-am facut niciodata! Bine te-am gasit!
Belle, originale e sfiziose, ideali per l’aperitivo. Un abbraccio, buon pomeriggio Daniela.
Le-am făcut, mi-au rămas umede im interior, cu siguranță din cauza dovlecelului pe care nu l-am stors de zeama
Dana, posibil sa fie asta problema. Si eu am mai patit cu dovlecelul, insa apoi l-am stors de fiecare data.Probabil trebuia sa specific si in reteta. Imi pare rau
Draga Paula, e drept ca era bine sa specifici ca trebuie stors dovlecelul – prinde bine pentru cine gătește in viteza mare, ca si mine
Oricum, la suprafața au fost ok si bebelina le-a ronțăit cu drag
Pe viitor, o sa stiu ce am de facut!