• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aperitive / Briose cu morcov si dovlecel

Aperitive

Briose cu morcov si dovlecel

Iar dovlecel? Normal ca da, este in plin sezon si eu vreau sa profit din plin de bunatatea lui. Dar nu l-am lasat singur nici de data asta, am mai pus langa el si alte legume delicioase.
Ce am pregatit aici? Niste briose aperitiv delicioase, pufoase si care isi pastreaza gustul si prospetimea pana la 3-4 zile (asta in caz ca rezista atatea zile fara a fi mancate :P). Sunt perfecte pentru zilele cand aveti musafiri, deoarece se fac foarte repede si cu siguranta vor trece la fel de repede.


Ingrediente pentru 16 portii
70 ml ulei
200 gr faina
100 gr morcov razuit fin
100 gr dovlecel
1/2 legatura patrunjel
80 gr cas de oaie
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper (optional)
2 oua mari
240 ml lapte

Prea mult de lucru nu avem la reteta asta, dupa cum am mai zis. Ce trebuie sa facem?
In primul rand curatam morcovul si dovlecelul de coaja si le trecem prin razatoare.Morcovul pe razatoarea cu gauri mici si dovlecelul pe partea cu gauri mari. Dovlecelul il presaram cu putina sare si-l lasam la scurs intr-o sita.

Casul il dam de asemenea pe razatoarea cu gauri mari si-l punem peste dovlecelul stors bine de apa si peste morcov. Taiem patrunjelul marunt si-l punem peste compozitie. Adaugam sare si piper si amestecam cu telul pentru omogenizare.

Separat cernem faina impreuna cu bicarbonatul si praful de copt.

Ouale le batem usor cu telul. Peste ele turnam laptele si uleiul si amestecam din nou.
Bun, acum avem cam tot ce ne trebuie.
Mai lipseste sa pregatim tava de briose cu hartiute speciale (sau o ungem si tapetam cu faina).
Mie mi s-a parut cam multa compozitie pentru 12 briose, asa ca am mai pregatit si 4 forme de silicon, de care sunt foarte multumita ca le-am achizitionat pentru ca sunt salvarea mea in situatii de genul asta. Asa nu am fost nevoita sa coc doua ture de briose, ci am rezolvat cu toate dintr-un foc 😉

Da, m-am luat cu alte vorbe si n-am terminat treaba. Avem pregatite toate cele trei compozitii. Turnam compozitia cu oua si lapte peste cea de legume si amestecam bine. La final adaugam faina si amestecam usor pana la omogenizare.
Umplem formele de briose pana la 3/4 din capacitate si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 25-30 de minute. Sa nu le lasati mai mult de 30 de minute pentru ca le veti usca prea tare :)

Scoatem tava din cuptor si le mai lasam 10 minute la odihna, dupa care putem sa le scoatem din forma.

Le putem servi cu un sos de smantana, sau cu cas razuit (mie asa mi-au placut cel mai mult, si am mai alaturat si o rosie delicioasa langa :P), sau mai bine imi ziceti voi ce credeti ca ar merge cel mai bine langa ele.

Pofta buna!


27 Comments

« Raspberry Chocolate Tart
Blueberry Black & White Chocolate Cake »

Comments

  1. Buburuza Bubu says

    July 11, 2012 at 9:56 pm

    Mmmm din nou ai preparat bunatati! Hugs

    Reply
  2. bumi says

    July 12, 2012 at 5:41 am

    dupa cit de bine arata cred ca sunt si foarte gustoase.

    Reply
  3. catkitchen says

    July 12, 2012 at 7:46 am

    Briosele ca briosele , dar farfurioara e superba !!!

    Reply
  4. Top Cuisine avec Lavi says

    July 12, 2012 at 7:53 am

    Arata delicios! Nu am facut niciodata cu morcov si dovlecel, dar merita incercat!

    Reply
  5. DiaMar bucataria galbena says

    July 12, 2012 at 10:05 am

    Sunt minunate.Arunca si la mine una.Te roooog.
    Pup!

    Reply
  6. Dorina says

    July 12, 2012 at 11:55 am

    Foarte faine

    Reply
  7. Delicious Flavours says

    July 12, 2012 at 12:23 pm

    Mie-mi placeeee…si eu sunt innebunita in aceasta perioada dupa dovlecei :)
    Si-mi place si farfurioara 😛
    Pupici

    Reply
  8. Haplea says

    July 12, 2012 at 5:59 pm

    Foarte tare prezentarea!LIKE!

    Reply
  9. Adina says

    July 12, 2012 at 7:55 pm

    Frumoase!:)
    Poze de “case mari” !:)

    Reply
  10. Poliana says

    July 13, 2012 at 5:47 am

    Buburuza, ma bucur ca-ti plac. Te pupicesc!

    Reply
  11. Poliana says

    July 13, 2012 at 5:47 am

    bumi, da…au fost foarte bune :)

    Reply
  12. Poliana says

    July 13, 2012 at 5:48 am

    Magda, ma bucur ca-ti place farfurioara ;;) Si eu sunt incantata de ea

    Reply
  13. Poliana says

    July 13, 2012 at 5:49 am

    Lavi, clar merita, mai ales ca se fac si asa usor! Pup

    Reply
  14. Poliana says

    July 13, 2012 at 5:50 am

    Mihaela, imediat, sa fii pregatita sa o prinzi 😛 Pup

    Reply
  15. Poliana says

    July 13, 2012 at 5:51 am

    Dorina, multumesc! :*

    Reply
  16. Poliana says

    July 13, 2012 at 5:52 am

    Angela, ma bucur tare mult ca-ti plac. E sezonul dovlecelului, clar! Pupici

    Reply
  17. Poliana says

    July 13, 2012 at 5:52 am

    Haplea, multumesc frumos!! :)

    Reply
  18. Poliana says

    July 13, 2012 at 5:53 am

    Adina, multumesc frumos pentru aprecieri! Pup

    Reply
  19. Iulia S. says

    July 13, 2012 at 6:06 pm

    Ce bine arata!!!!!! Eu am o intrebare: unde ai gasit acele forme din hartie pentru briose ca eu nu am vazut nicaieri? odata tot asa am vrut sa fac si eu niste briose si a trebuit sa cumpar o cutie de aceea cu plic preparat de ei cu ingredientele gata dar nu am gasit separat si chhiar as vrea. De la vreun supermarket le-ai luat? mersi mult!

    Reply
  20. Poliana says

    July 14, 2012 at 12:23 pm

    Iulia, eu le iau din super(hiper)marketuri, sau din magazine cu obiecte pentru bucatarie. La supermarketuri sungt de obicei la raionul cu produse pentru bucatarie – oale, tavi etc. Sper sa le gasesti! Pup

    Reply
  21. The Wandering Oltean says

    July 17, 2012 at 3:36 am

    Culoarea perfecta o au briosele astea ale tale

    Reply
  22. Poliana says

    July 17, 2012 at 6:14 am

    Oltean, multumesc frumos!

    Reply
  23. Irina (Bucataria Irinei) says

    September 1, 2012 at 9:05 am

    Ce bune sunt! Tipul acesta de briose nu l-am facut niciodata! Bine te-am gasit!

    Reply
  24. daniela64 says

    April 14, 2013 at 2:33 pm

    Belle, originale e sfiziose, ideali per l’aperitivo. Un abbraccio, buon pomeriggio Daniela.

    Reply
  25. dana says

    September 22, 2014 at 4:43 am

    Le-am făcut, mi-au rămas umede im interior, cu siguranță din cauza dovlecelului pe care nu l-am stors de zeama :(

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 22, 2014 at 12:35 pm

      Dana, posibil sa fie asta problema. Si eu am mai patit cu dovlecelul, insa apoi l-am stors de fiecare data.Probabil trebuia sa specific si in reteta. Imi pare rau :(

      Reply
  26. dana says

    September 23, 2014 at 6:45 am

    Draga Paula, e drept ca era bine sa specifici ca trebuie stors dovlecelul – prinde bine pentru cine gătește in viteza mare, ca si mine :) Oricum, la suprafața au fost ok si bebelina le-a ronțăit cu drag :) Pe viitor, o sa stiu ce am de facut!

    Reply

Leave a Reply to daniela64 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316