• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Placinta cu cirese si capsune – Cherry & Strawberry Pie

Tarte/Placinte dulci Dulciuri de post

Placinta cu cirese si capsune – Cherry & Strawberry Pie

Asa a iesit, ca ar fi trebuit sa fie cu rubarba si capsune, dar fiindca nu s-a facut chip sa gasesc rubarba prin locurile prin care am umblat…am nascocit eu o reteta de placinta care combina doua din fructele care-mi plac la nebunie: ciresele si capsunele. Daca mai adaugam si faptul ca e de post, am rezolvat problema cu dulciurile in postul asta (cel putin una din ele…ca eu una sigur nu m-as multumi doar cu o placinta pe tot parcursul postului )
Dar sa revenim la reteta. Nu este complicata, chiar deloc, a fost una din cele mai rapide retete pe care le-am facut, pentru ca mi se anuntau musafiri, iar timpul avut la dispozitie era masurat.

Cherry Strawberry Pie_1
Ingrediente aluat
120 gr margarina taiata in cuburi
150 gr faina alba
120 gr faina neagra
1 lingurita sare
1 lingura zahar
4 linguri lapte de soia rece

Ingrediente umplutura
600 gr cirese
300 gr capsune
100 gr zahar
30 gr amidon
2 linguri lapte de soia
1/2 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie

Incepem cu aluatul de placinta.
Punem faina cernuta intr-un vas incapator, in mijloc adaugam margarina, sarea si zaharul si incepem sa amestecam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam laptele si omogenizam. Trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. Dupa caz se mai poate adauga lapte sau faina. Dam la rece pentru minim 30 de minute. Eu avand la dispozitie putin timp, am lasat aproximativ 25-30 de minute doar si aluatul nu s-a racit foarte bine, dar n-au fost probleme nici la prelucrare si nici la coacere.

Intre timp ne apucam de umplutra. Spalam bine fructele, scurgem bine apa, si le usuram de samburi, codite, frunzulite si alte accesorii nedorite :) Le taiem in doua si le punem intr-un castron incapator. Peste cirese punem laptele de soia, zaharul, vanilia, sarea, amidonul si amestecam foarte bine. Lasam fructele sa stea la marinat pentru 10 minute.

Pregatim o tava de placinta, eu cum n-am avut, am folosit o tava de tarta, cam marisoara pentru cantitatea pregatita de mine, si mi-a rezultat o placinta cam plata :))) Dar de buna, buna a fost!

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua, o parte (cea de jos) se poate lasa mai mare. Intindem o foaie mai mare decat tava (a mea a fost de 26 :D, dar recomand una de 21-23 cm ) pe care o punem la baza placintei, turnam umplutura iar sus acoperim cu cealata foaie, sau putem face tot felul de modele.

Cherry Strawberry Pie_3

Era sa uit sa mentionez de cuptor :D…Daaa, trebuie folosit si el pentru placinta asta :))
Preincalziti cuptorul la 200 grade, cand este bine incalzit puneti placinta la cuptor. Dupa 20 de minute reduceti la 180 de grade si mai coaceti 20-25 de minute, pana se rumeneste usor pe deasupra si umplutura incepe sa faca bulbuci 😀

O scoateti cu grija si va recomand sa o lasati la racit, dupa care o puteti pudra cu zahar…eu n-am mai facut asta, mi-a placut cum a aratat asa.
De buna a fost foarte buna, nici nu ai fi zis ca e de post!

Enjoy!
Cherry Strawberry Pie_2

 


17 Comments

« Inghetata de capsune si ciocolata
Cupcakes cu cirese »

Comments

  1. DiaMar-bucataria galbena says

    June 17, 2012 at 9:31 pm

    Eu te cred pe cuvant cand spui ca este gustoasa,dar tot vreau sa gust,asa ca servesc.Te pup!

    Reply
  2. Buburuza Bubu says

    June 17, 2012 at 9:51 pm

    Yuuumy cat de bine arata!!!!

    Reply
  3. Emily says

    June 18, 2012 at 9:09 am

    ce frumos ai decorat-o :)
    super delicioasa combinatia! te pup

    Reply
  4. Sara & Miki says

    June 18, 2012 at 10:11 am

    Rubarba cu capsuni e o combinatie super. Un deliciu, pup!

    Reply
  5. mirela says

    June 18, 2012 at 4:43 pm

    CHERRI,CHERIIIIII,,,,BUNA,BUNAAAAA!!

    Reply
  6. TeoBucatar says

    June 18, 2012 at 5:15 pm

    Doua arome minunate!

    Reply
  7. ophelia1983 says

    June 18, 2012 at 6:43 pm

    ce frumusica de tartuta!

    Reply
  8. Poliana says

    June 18, 2012 at 7:26 pm

    Mihaela, chiar te rog, serveste dupa bunul plac! Pup

    Reply
  9. Poliana says

    June 18, 2012 at 7:26 pm

    Buburuza, ma bucur tare mult ca-ti place! :*

    Reply
  10. Poliana says

    June 18, 2012 at 7:26 pm

    Emily, multumesc frumos! Pupici

    Reply
  11. Poliana says

    June 18, 2012 at 7:27 pm

    Sara & Miki, cred ca e o combinatie buna, dar n-a fost sa fie si pentru placinta asta :))) Pupici

    Reply
  12. Poliana says

    June 18, 2012 at 7:27 pm

    Mirela, multumesc frumos! :*

    Reply
  13. Poliana says

    June 18, 2012 at 7:28 pm

    Ophelia ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  14. Poliana says

    June 19, 2012 at 5:10 am

    Teo, si mie imi plac extrem de mult! Pup

    Reply
  15. Danutza says

    June 19, 2012 at 7:11 pm

    Foarte bine arata!!! :*

    Reply
  16. Poliana says

    June 19, 2012 at 7:36 pm

    Danutza, ma bucur tare mult ca-ti place! :*

    Reply
  17. Elena Radu says

    June 8, 2018 at 3:02 pm

    Multumesc pentru bogatia sufletului dumnevoastra, pentru cuvintele care merg la suflet si pentru retetele delicioase….Domnul sa va binecuvanteze suflet drag.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316