• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Cupcakes cu cirese

Muffins/Cupcakes

Cupcakes cu cirese

Sa va mai zic ca-mi plac ciresele? Stiti deja asta…Acum va spun ca-mi plac cupcakes(urile) si muffins(ii) pentru ca mi se par usor de facut, sunt niste prajiturele foooarte gustoase si arata foarte bine. Asa sunt si aceste cupcakes cu cirese care desi sunt foarte delicioase, la partea de aspect cam lasa de dorit. Insa noi le-am mancat chiar si asa.

Cherry Cupcakes_2

Ingrediente cupcakes  (12-16 bucati)
80 gr unt
2 oua mari
100 gr zahar
240 gr faina
25 gr cacao
240 ml lapte gras
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
100 gr cirese spalate si curatate de samburi

Ingrediente topping
150 ml smantana pentru frisca
150 gr crema de branza
50 gr zahar
50 gr cirese

Ingredientele sa fie la temperatura camerei, da? Asa vom lucra mult mai usor cu ele, si vom obtine o compozitia perfecta.
Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o crema pufoasa si aerata. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare. Albusurile le punem separat intr-un bol.
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, si adaugam in reprize in compozitia de unt, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie ca de smantana groasa.

N-am uitat de albusuri 😀 Le batem spuma tare cu sarea, apoi le adaugam in compozitia de cupcakes, amestecand usor cu o spatula.

Incalzim cuptorul la 180 grade, pregatim tava de briose cu hartie de copt, si punem cate una-doua linguri de compozitie. Adaugam ciresele rupte in jumatati, si daca mai avem compozitie putem sa mai turnam putin si deasupra cireselor.

Cupcakes cu cireseCupcakes cu cirese

Lasam la cuptor aproximativ 25-30 de minute, dar nu mai mult de 30 ca altfel se usuca prea tare. Le scoatem cu grija din cuptor, si le lasam la racit.

Acum ne apucam de topping…adica luam frisca de la frigider si o batem bine cu zaharul pana se intareste bine de tot. Separat mixam putin branza pana devine cremoasa, si o adaugam usor in frisca, folosindu-ne de o spatula.
In aceasta compozitie adaugam si ciresele taiate marunt, mai marunt decat am facut-o eu pentru ca bucatile mari m-au deranjat la ornat…Dam compozitia la rece pana in momentul ornarii.

Cand sunt reci cupcakes-urile noastre, le ornam dupa preferinta si inspiratie (poate mai buna decat a mea) 😀
Blatul de la cupcakes a iesit chiar bun, aerat dar nu prea tare, dulce dar nu foarte dulce, cu gust de ciocolata si parfumat de aroma cireselor.

Enjoy!!

 

Cherry Cupcakes_1


27 Comments

« Placinta cu cirese si capsune – Cherry & Strawberry Pie
Neapolitan cheesecake »

Comments

  1. mirela says

    June 21, 2012 at 4:41 am

    Cand ma gandesc ce gust au,,,ma ia cu lesin,,,yamiiiiii,,,pupp!

    Reply
  2. FLORY says

    June 21, 2012 at 5:24 am

    Si mie imi plac ciresele,iar prajituricile tale sunt delicioase si de sezon.Pupici multi!

    Reply
  3. Alina C. says

    June 21, 2012 at 6:12 am

    delicioase! :)

    Reply
  4. Cristina says

    June 21, 2012 at 6:33 am

    Excelente pentru cafeaua de dimineata!

    Reply
  5. natalia says

    June 21, 2012 at 7:20 am

    si briosele si ciresele sunt preferatele mele.

    Reply
  6. Buburuza Bubu says

    June 21, 2012 at 7:26 am

    Mmmm ce bunatate!!!!Daca o sa am timp o sa fac reteta ta in week-end.Hugs

    Reply
  7. Sara & Miki says

    June 21, 2012 at 10:57 am

    Minunate… Pup!

    Reply
  8. Simona says

    June 21, 2012 at 4:23 pm

    Frumoase si gustoase! Fur si eu una!!
    Pupici

    Reply
  9. The Wandering Oltean says

    June 21, 2012 at 5:35 pm

    Cu cirese nu am mancat niciodata :). very nice !

    Reply
  10. Poliana says

    June 21, 2012 at 7:20 pm

    @mirela :)), da chiar au fot bune! Pup

    Reply
  11. Poliana says

    June 21, 2012 at 7:20 pm

    @FLORY ma bucur tare mult ca-ti plac! Multi pupici

    Reply
  12. Poliana says

    June 21, 2012 at 7:21 pm

    @Alina C. multumesc :)

    Reply
  13. Poliana says

    June 21, 2012 at 7:21 pm

    @Cristina da, asa este…eu am omis cafeaua in poze 😛

    Reply
  14. Poliana says

    June 21, 2012 at 7:22 pm

    @natalia ma bucur mult, inseamna ca trebuie sa le incerci :))

    Reply
  15. Poliana says

    June 21, 2012 at 7:23 pm

    @Buburuza Bubu Multumesc :*, nu sunt greu de facut 😉

    Reply
  16. Poliana says

    June 21, 2012 at 7:24 pm

    @Simona Simona, si mmai multe daca vrei 😛 Pupici

    Reply
  17. Poliana says

    June 21, 2012 at 7:25 pm

    @The Wandering Oltean Si pentru mine a fost prima oara cand le-am facut, dar nu mi-a parut rau, multumesc! :)

    Reply
  18. Poliana says

    June 21, 2012 at 7:28 pm

    Sara & Miki, ma bucur ca va plac! Pup

    Reply
  19. Carol says

    June 22, 2012 at 2:40 am

    Te cred ca sunt grozave..arata super!
    Nu ai pus apa minerala si au iesit pufoase. Trebuie sa incerc si eu reteta….mie nu-mi iese aluatul pufos daca nu folosesc apa minerala :(
    Weekend placut

    Reply
  20. catkitchen says

    June 22, 2012 at 6:53 am

    Si eu am o reteta cu cirese pe blog , insa si varianta ta cred ca e super delicioasa !!! 😉

    Reply
  21. Poliana says

    June 22, 2012 at 7:07 am

    @Carol hm, eu nu cred sa fi facut vreodata cu apa minerala. Ca sa iasa bine untul moale trebuie mixat destul de mult cu zaharul, pana zaharul e topit complet. Si toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Sper sa ai succes daca le faci! Pup

    Reply
  22. Poliana says

    June 22, 2012 at 7:09 am

    Magda, dau fuguta la tine pe blog, sa vad si varianta ta! Pup

    Reply
  23. Mihaela says

    June 23, 2012 at 5:53 pm

    Tare dragutele si bune, cu siguranta :)

    Reply
  24. Stefana says

    June 28, 2012 at 9:28 am

    Am avut norocul sa gust si sunt delicioase 😀 Paula, asteptam sa mai faci 😉

    Reply
  25. Poliana says

    June 28, 2012 at 5:47 pm

    Mihaela, multumesc de aprecieri! Pup

    Reply
  26. Poliana says

    June 28, 2012 at 5:47 pm

    Stefana, da ai avut :)) sa vedem daca-l mai ai 😛

    Reply
  27. Carol says

    May 31, 2013 at 5:03 pm

    Inca nu m-am saturat de cirese….. prajiturile tale sunt atat de apetisante. Eu sunt prinsa cu dulceturile. Pup

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316