• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Retete de mancare / Piept de curcan la tava cu sos de rosii

Retete de mancare

Piept de curcan la tava cu sos de rosii

Azi vin cu o reteta usoara de vara, simpla, si daaa!!! contine carne. Cu aceasta ocazia dau startul la retele cu carne de pe blogul meu :)) Si pentru ca imi place carnea de pasare, trebuia sa incep cu asa ceva…asa ca am ales carnea de curcan, adica pieptul lui cel mare si umflat, dar sa nu va ganditi la prostii :))

Ingrediente
500 gr piept de curcan
2 linguri ulei de masline
100 ml vin alb
sare
piper
oregano

Pentru sos
2 cepe verzi
4 catei de usturoi
1 cana suc de rosii
1 lingura ulei de masline
sare
piper

Pregatim pieptul de curcan…intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul si oregano, si ungem bucata de carne cu acest sos pe toate partile. Lasam bucata de carne in amestecul astfel pregatit si o dam la rece pentru cel putin 2 ore. Din cand in cand scoatem carnea de la rece si o mai intoarcem pe cealalta parte.

Intre timp pregatim sosul. Taiem ceapa marunt, la fel si cateii de usturoi, care nu sunt obligatorii, puteti sa-i eliminati, dar ar fi pacat ca s-ar pierde din gust, sau puteti sa folositi chiar usturoi verde.
Asa, acum ca am taiat legumele, punem uleiul la incalzit intr-o tigaie si cand este incins adaugam verdeturile. Le calim putin pe toate partile, dupa care adaugam sucul de rosii, sare si piper dupa gust si lasam la fiert aproximativ 20 de minute pana capata o consistenta mai groasa. Cand e gata il trecem prin sita si-l punem deoparte.

Dupa ce au trecut cele 2 ore (cel putin) in care curcanul a stat la racoare, e momentul sa-l incalzitm putin si sa dam drumul la cuptor, la aproximativ 190 grade celsius.
Punem carnea de curcan intr-o tava, impreuna cu sosul in care a stat la macerat si o canita de apa (sau supa de pui, dar eu n-am avut de unde, asa ca m-am multumit cu apa) si acoperim cu folie de aluminiu, sau capac daca avem asa ceva. Dam tava la cuptor.
Dupa 30 de minute, scoatem folia si adaugam sucul de rosii, si mai introducem tava la cuptor pentru inca 20 de minute, fara folie/capac de data aceasta.

Acum ca a trecut greul, va puteti gandi cu ce sa serviti bunatatea de carne. Eu am ales ceva ce se prepara rapid si usor, adica o portie de legume congelate, pe care le-am fiert putin si le-am condimentat. Cred ca orice garnitura ar merge la acest preparat, va las pe voi sa alegeti cu ce l-ati putea servi 😛

Pofta buna!


17 Comments

« Neapolitan cheesecake
Oua gratinate cu sos bechamel »

Comments

  1. Buburuza Bubu says

    June 24, 2012 at 10:01 pm

    Foarte buna ideea cu marinarea carni si buna buna rau reteta!

    Reply
  2. DiaMar-bucataria galbena says

    June 25, 2012 at 1:32 pm

    Daaaaaaaaaaaa,arata nemaipomenit de bine.Cu siguranta este ceva delicios.
    Pup!

    Reply
  3. Mare Maria says

    June 25, 2012 at 3:11 pm

    o reteta minunata!!! Si super deliciosa! Pupici

    Reply
  4. The Wandering Oltean says

    June 25, 2012 at 3:20 pm

    Excelenta! Imi place prezentarea ta !

    Reply
  5. Carol says

    June 25, 2012 at 4:00 pm

    O bunatate!

    Reply
  6. Simona says

    June 25, 2012 at 5:44 pm

    In ultimul timp destul de rar papan curcan… mai scapam la un snitel.. dar preparatul tau este absolut delicios!!
    Pupici

    Reply
  7. Danutza says

    June 25, 2012 at 6:38 pm

    Super delicios!!

    Reply
  8. TeoBucatar says

    June 25, 2012 at 7:33 pm

    Delicios cu sos de rosii!

    Reply
  9. Poliana says

    June 25, 2012 at 7:44 pm

    Buburuza, cam asa a si fost…buna rau :P, frageda, si mult prea usor de mancat 😛

    Reply
  10. Poliana says

    June 25, 2012 at 7:44 pm

    Mihaela, ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  11. Poliana says

    June 25, 2012 at 7:45 pm

    Maria, multumesc! :*

    Reply
  12. Poliana says

    June 25, 2012 at 7:46 pm

    @The Wandering Oltean multumesc ;;) Ma bucur ca-ti place!

    Reply
  13. Poliana says

    June 25, 2012 at 7:46 pm

    @Carol multumesc!

    Reply
  14. Poliana says

    June 25, 2012 at 7:47 pm

    @Simona nici noi nu mancam foarte des, dar il prefer in detrimentul puiului :) Pupici

    Reply
  15. Poliana says

    June 25, 2012 at 7:47 pm

    @Danutza Multumesc! :*

    Reply
  16. Poliana says

    June 25, 2012 at 7:48 pm

    Teo, ma bucur ca-ti place!:)

    Reply
  17. Mihai says

    November 29, 2012 at 2:30 pm

    Arata foarte bine, Paula!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316