• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Ovo-lacto-vegetarian / Oua gratinate cu sos bechamel

Ovo-lacto-vegetarian Dulce Romanie

Oua gratinate cu sos bechamel

Da, stiu ca este cald afara…si bucataria nu este un loc foarte potrivit unde sa stai pe caldurile acestea, ce sa mai vorbim de cuptor!!! Darr, si acesta e un mare darrrrr, eu va prezint aici o reteta simpla, gustoasa si care nu necesita mult timp la cuptor. Poate fi consumata ca atare, sau puteti sa-i alaturati o salata racoaroasa, o  bucata de branza…sau de ce nu una de pastrama…de casa 😛 (vin in curand cu reteta!).
Eu am renuntat la orice alt adaos, pentru ca voi participa cu aceasta reteta la provocarea lunii iunie 2012  Dulce Romanie si este facuta special pentu Andie… sper sa-i placa!

Ingrediente
7 oua
1 lingura unt
3 linguri faina
300 ml lapte
200 ml smantana grasa
1 ceapa verde
1/2 legatura marar
50 gr cas de oaie
sare
piper

Treaba este foarte simpla, se fierb ouale tare aproximativ 6-7 minute, nu mai mult ca devin mult prea tari apoi.
In timp ce fierb ouale, trecem repede la sosul bechamel. Topim untul cu 50 ml de smantana intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Turnam restul de smantana si laptele treptat, amestecand continuu pentru a obtine un sos omogen si consistent. Lsam sa fiarba aproximativ 5 minute, dupa care il luam de pe foc.

Curatam ouale de coaja si le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Mararul si ceapa le spalam bine si te laiem marunt.
Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam in sosul bechamel ceapa, mararul, sarea si piperul dupa gust, apoi turnam compozitia in vas peste oua. Deasupra punem casul razuit.

Incalzim cuptorul la 200 de grade. Cand cuptorul e incins, punem vasul la cuptor si-l lasam aproximativ 20 de minute pana se rumeneste deasupra.

Cand e gata servim cu pofta 😛
V-am spus ca se face usor, nu? Si daca tot nu am avut multe lucruri de spus la reteta asta, am zis sa pun mai multe poze…sa admirati mancarica din toate unghiurile :)

Gata, am fost scurta azi, nu pot decat sa va urez….
Pofta buna!


12 Comments

« Piept de curcan la tava cu sos de rosii
Tort cu caise, branza si caramel »

Comments

  1. Danutza says

    June 28, 2012 at 12:24 pm

    Super mega delicioase!!

    Reply
  2. Sara & Miki says

    June 28, 2012 at 12:26 pm

    Apetisant si frumos prezentata! Pup!

    Reply
  3. Poliana says

    June 28, 2012 at 5:50 pm

    Danutza, multumesc frumos! :*

    Reply
  4. Poliana says

    June 28, 2012 at 5:50 pm

    Sara & Miki, multumesc pentru cuvintele frumoase! Pupici

    Reply
  5. Buburuza Bubu says

    June 28, 2012 at 8:37 pm

    Buna tare reteta.Bravo!

    Reply
  6. Angelica says

    June 28, 2012 at 9:54 pm

    Uuuuu ,ce faina reteta si prezentare!!!
    Bravo!Superb blogul tau, imi place foarte mult.
    Te felicit!!!

    Reply
  7. DiaMar-bucataria galbena says

    June 28, 2012 at 10:04 pm

    Cat sunt de apetisante.Imi plac mult.Pupici!

    Reply
  8. Poliana says

    June 29, 2012 at 5:50 am

    Buburuza, multumesc :*

    Reply
  9. Poliana says

    June 29, 2012 at 5:52 am

    Angelica, multumesc pentru aprecieri! Blogul superb il ai tu!!! Eu mai am de lucru putin :) Pup

    Reply
  10. Poliana says

    June 29, 2012 at 5:52 am

    Mihaela, ma bucur ca-ti plac. Te pupicesc!

    Reply
  11. The Wandering Oltean says

    July 3, 2012 at 3:36 am

    Ezact asta imi lipseste ca sa am o dimineata perfecta :)

    Reply
  12. Poliana says

    July 3, 2012 at 6:03 am

    @The Wandering Oltean :)), ee nu cred…la ce preparate delicioase stii tu din bucataria franceza, taman la astea te-ai oprit? 😛

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316