• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Inghetata / Inghetata de capsune si ciocolata

Inghetata

Inghetata de capsune si ciocolata

Mai tineti minte ce ziceam in postarea de la tortul meu cu standarde ridicate :)) ? Ziceam ca am uitat untul exact in momentul in care eram pregatita sa-l fac…si stiti ce am facut atunci? Inghetata clar!
Pentru ca aveam la dispozitie si ciocolata si capsune, ce altceva putea fi mai delicios in afara de un tort extra ciocolatos si cremos….decat o inghetata racoroasa si cremoasa?

 

Anii trecuti nu mancam inghetata aproape deloc, parca cea din magazine nu ma atragea deloc. Dar preferintele in legatura cu inghetata mi s-au schimbat brusc in momentul in care am vazut cat de diferita este inghetata de casa fata de cea cumparata. Gustul este incomparabil, ingredientele le putem alege dintr-o gama larga, insa avantajul e ca putem opta pentru ingrediente cat mai sanatoase. Acum o sa ziceti ca are si minusuri…singurul pe care eu il cunoc e ca nu asa cremoasa si aerata ca si cea din comert, insa o sa uitati de el daca incercati aceasta inghetata cu capsune si ciocolata, o inghetata minunata facuta de mine in bucataria bunicilor mei.

Inghetata de capsune si ciocolata_2

Inghetata de ciocolata
150 gr zahar
3 galbenusuri
300 ml lapte
400 ml smantana
1/2 lingurita sare
1 lingura cacao
60 gr ciocolata neagra rupta bucatele

Inghetata de capsune
200 gr zahar + 3 linguri zahar
3 galbenusuri
300 ml lapte
400 ml smantana
1/2 lingurita sare
250 gr capsune
150 gr mascarpone

Inghetata de capsune si ciocolata_3

Puteti incepe cu oricare doriti. Puteti sa faceti doar una, cea care va place mai mult. Eu cum am mai zis prefer sa fac doua sortimente, ca sa pot satisface mai multe gusturi :)

Pentru inghetata de ciocolata…turnam intr-un vas metalic laptele, zaharul, cacaoa si sarea, ametecand constant. Galbenusurile le batem putin cu furculita si in momentul in care laptele fierbe, se adauga peste galbenusuri 2-3 linguri de lapte fierbinte amestecand energic sa nu se transforme in omleta 😛
Compozitia cu oua o turnam peste restul de lapte si lasam pe foc pana cand amestecul incepe sa se ingroase. Luam de pe foc si adaugam bucatile de ciocolata, amestecam bine pana ce intreaga ciocolata este incorporata.

Lasam compozitia la racit, apoi adaugam si smantana (am inlocuit frisca cu smantana gustoasa de la tara) in compozitie…si va iesi o minunatie cremoasa pe care o turnam in vasul pregatit pentru hibernat la congelator 😀
Lasam inghetata de congelator pentru 4-5 ore. Din ora in ora spargem acele de gheata…dar in acest timp nu stam degeaba, ci putem trece la inghetata de capsune.

Incepem operatiunea cu minunatele capsune, proaspete si extrem de parfumate. Le spalam bine, le pasam cu o furculita, puteti folosi si blenderul dar eu am vrut bucati putin mai mari, apoi adaugam cele 3 linguri de zahar si le lasam deoparte.
Laptele cu zaharul si sarea le punem pe foc, cand amestecul incepe sa fiarba turnam cateva linguri peste galbenusurile (putin batute), apoi rasturnam ouale in vasul cu lapte de pe foc. Amestecam continuu pana vedem ca se ingroasa. Luam vasul de pe foc si lasam compozitia la racit.
Cand s-a racit complet incorporam usor capsunele si smantana. Mascarpone il mixam putin cu mixerul la viteza mica, cand capata consistenta unei creme il adaugam usor in compozitia noastra cu capsune.

Punem si aceasta compozitie la congelator, si procedam intocmai ca la inghetata de ciocolata.
Cand cele doua compozitii s-au racit suficient putem sa ne servim dupa cum ne e placul si pofta…de capsune, sau de ciocolata, sau de ce nu…de amandoua? Se vede clar ce am ales eu, nu? :)))

Pofta buna!

Inghetata de capsune si ciocolata_1

 


7 Comments

« Chocolate Strawberry Buttercream Cake
Placinta cu cirese si capsune – Cherry & Strawberry Pie »

Comments

  1. DiaMar-bucataria galbena says

    June 15, 2012 at 8:39 pm

    Stii ca inghetata este preferata mea,asa ca te rog sa ma servesti si pe mine cu minunatia aceasta.
    Te pup!

    Reply
  2. mirela says

    June 16, 2012 at 5:03 am

    Super combinatie.Pupp!!

    Reply
  3. Maya says

    June 17, 2012 at 12:28 am

    Mmm, o combinatie excelenta!

    Reply
  4. Poliana says

    June 17, 2012 at 7:12 am

    Mihaela cu mare drag te servesc! Pupici!

    Reply
  5. Poliana says

    June 17, 2012 at 7:13 am

    Mirela, ma bucur tare mult ca-ti place!

    Reply
  6. Poliana says

    June 17, 2012 at 7:13 am

    Maya, multumec mult de aprecieri! Pup

    Reply
  7. Timea says

    June 24, 2012 at 1:57 pm

    O bunatate de inghetata ai facut! vreau si eu o cupa mare plina :)

    Reply

Leave a Reply to DiaMar-bucataria galbena Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316