• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Covrigi – bretzel

Aluat sarat

Covrigi – bretzel

Nu, nu, de data aceasta nu e desert, insa este o gustare minunata! Cand nu aveti timp de facut prea multa mancare, sau cand va este pur si simplu pofta de covrigi (asa cum mi-a fost mie), atunci aceasta este reteta potrivita!
Despre reteta stiu de la Ana Maria iar cand am vazut cat de bine arata, m-am gandit sa-mi pun si eu manutele la treaba.

Covrigi - bretzel_1

 

Ingrediente

500 gr faina alba

12 gr drojdie
1 lingurita zahar
1 lingura ulei
280-300 ml apa
1 lingurita sare

Pentru oparit 
1 litru apa
6 lingurite bicarbonat
2 lingurite sare

Drojdia o punem intr-un vas impreuna cu apa calduta (nu fierbinte) si zaharul. Amestecam putin, si lasam 10 minute la odihna.
Faina o cernem si o punem intr-un castron incapator, facem o gropita in centru si turnam apa impreuna cu drojdia. Incepem sa framantam. Cand aluatul este omogenizat adaugam si sarea, si continuam framantarea. Cand suntem aproape gata adaugam si lingura de ulei si mai framantam pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Dupa caz, se mai poate adauga faina sau putina apa.
Lasam aluatul intr-un loc caldut, ferit de curenti, pentru aproximativ o ora.

Covrigi - bretzel
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul incepem sa formam covrigii. Impartim aluatul in 12 bucati egale. Luam fiecare bucata si formam un snur subtire, dupa care incercam sa ii dam o forma de covrig. Eu nu am poze la partea asta, dar la Ana gasiti poze care explica foarte bine tehnica 😉

Punem la fiert apa cu bicarbonatul si sarea.
Intre timp pregatim o tava cat mai mare (tava de la aragaz e cea mai potrivita) cu hartie de copt.
Incalzim cuptorul la 220 grade.

Cand apa fierbe, luam fiecare covrig in parte si-l punem la oparit. Nu-l lasam mai mult de 30 de secunde in apa, apoi il scoatem cu paleta si-l asezam cu grija in tava pregatita. Repetam operatiunea pentru fiecare covrig, pana la epuizare.
Covrigii se presara cu sare, mac sau susan dupa cum va este placul si pofta :)

Cand cuptorul este incins, se introduce tava cu covrigii. Sa coc timp de aproximativ 25-30 minute.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit iar apoi se servesc cu mare pofta! Enjoy!

DSC_0084


9 Comments

« Prajitura cu foi si crema de lapte
Prajitura rapida cu branza si cirese »

Comments

  1. bumi says

    June 8, 2012 at 6:47 am

    imi mai faci multe surprize?

    Reply
  2. Emily says

    June 8, 2012 at 7:06 am

    arata minunat! te pup

    Reply
  3. DiaMar-bucataria galbena says

    June 8, 2012 at 2:11 pm

    Arata foarte bine.
    Unul si pentru mine,te rog.
    Pupici!

    Reply
  4. Alina Rhapsody says

    June 8, 2012 at 6:49 pm

    Sunt nemaipomenit de aratosi si cred ca si de gustosi :) Pup!

    Reply
  5. Poliana says

    June 8, 2012 at 7:31 pm

    Bumi, aici surprizele sunt la ordinea zilei!

    Reply
  6. Poliana says

    June 8, 2012 at 7:32 pm

    Emily, ma bucur ca-ti plac, sunt si foarte buni. Pupici!

    Reply
  7. Poliana says

    June 8, 2012 at 7:33 pm

    Mihaela, cum facem,, vii tu la mine, sau ma duc eu la tine? Pupici

    Reply
  8. Poliana says

    June 8, 2012 at 7:34 pm

    Alina, multumesc frumos. Sunt si tare buni, si chiar usor de facut. Te pup!

    Reply
  9. Gabriela Gitoi says

    February 13, 2014 at 12:46 am

    arata foarte bine! si eu m-am gandit sa fac! Puup!

    Reply

Leave a Reply to Emily Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316