• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu foi si crema de lapte

Prajituri

Prajitura cu foi si crema de lapte

Foi pufoase de pandispan, crema fina de lapte, parfum de vanilie, gust subtil de nuca , aroma delicata de portocala…si nu doar atat. Clar rezumatul nu e suficient pentru a descrie reteta ce urmeaza sa v-o prezint, dar va puteti face o parere despre minunatele ingrediente pe care le contine. Reteta? Urmeaza acum.

Prajitura cu foi si crema de lapte_2

Ingrediente foi

12 oua
300 gr faina
1/4 lingurita sare
200 grame zahar
1 lingurita zahar vanilat
2 linguri cacao

Se pun deoparte doua linguri faina.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devin ca o crema, si zaharul e topit complet (eu am prestat la mixer aproximativ 15 minute :P). Se adauga faina si se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu praful de sare., dar cu grija, sa nu scoatem aerul.
Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de faina puse deoparte si se amesteca usor, iar in cealalta parte se pune cacaoa.

Urmeaza sa coacem foile, 4 la numar, pe dosul tavii. Se pregateste o tava de 25/35cm cu hartie de copt, sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde usor jumate din compozitia alba, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15-20 minute. Dupa 15 minute se face testul cu scobitoarea, stiti voi 😉
La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Le lasam la racit, si preparam crema.

Crema
1200 ml lapte
120 gr amidon
150 gr lapte condensat
5 lg zahar
120 gr ciocolata alba
200 gr unt
200 gr nuca macinata
1 lingurita esenta de vanilie
sucul de la o portocala
dulceata de caise

Se amesteca 5 lg zahar cu amidonul si se adauga 200 ml lapte putin cate putin pana la omogenizarea completa. Restul de lapte il punem pe cratita la infierbantat 😛 impreuna cu ciocolata alba. Cand da in clocot se pune peste amestecul de amidon, iar apoi compozitia se pune pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit.
Separat mixam untul cu laptele condensat si il adaugam in crema racita. Adaugam nuca macinata, vanilia si sucul de portocale, apoi omogenizam.

Gata cu treaba, incepe distractia!
Punem pe un platou o foaie (eu am inceput cu una alba), o ungem cu gem dupa preferinta. Am ales gemul de caise pentru ca e mai acrisor si se combina frumos cu ingredientele dulci din crema. Peste gem se intinde 1/4 din crema.
Procedam asa cu fiecare foaia pana la ultima, pe care nu o mai ungem cu gem, dar o acoperim cu restul de crema, presaram cu nuca macinata, si facem onduleuri cu furculita.
Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.

Noi ne-am delectat cu aceasta prajitura cu foi si crema de lapte, sper sa faceti si voi la fel!
Pofta buna!

Prajitura cu foi si crema de lapte_1


22 Comments

« Cozonac cu nuca
Covrigi – bretzel »

Comments

  1. rodica says

    May 31, 2012 at 6:10 am

    Da, aceasta prajitura arata foarte bine pe masa de sarbatoare si nu numai, am sa o fac si eu. Sper sa-mi iasa la fel.

    Reply
  2. DiaMar-bucataria galbena says

    May 31, 2012 at 7:40 am

    Vaaaaai,ce-mi faci?Mor aici de pofta,nu alta.Vreau musai si eu o bucatica.
    Te pup!

    Reply
  3. Delicious Flavours says

    May 31, 2012 at 8:40 am

    Cat de bine arata asa in straturi, iar crema este absolut delicioasa (cel putin asa imi dau eu seama dupa ingrediente):)
    Am pus reteta pe lista de asteptare 😛
    Pupici

    Reply
  4. Poliana says

    May 31, 2012 at 7:23 pm

    Rodica, ma bucur ca-ti place. Daca o faci sa-mi dai de stire cum ti-a iesit. O seara frumoasa!

    Reply
  5. Poliana says

    May 31, 2012 at 7:25 pm

    Mihaela, toata farfuria e pentru tine, cu drag 😉 Pupici

    Reply
  6. Poliana says

    May 31, 2012 at 7:27 pm

    Angela, crema este buna dar nu cea mai stralucita crema pe care am mancat-o eu 😛 Daca vrei una cu adevarat reusita, fa o crema de vanilie in loc de cea cu lapte si amidon,, iar restul ingredientelor lasa-le la fel. Daca o faci, vreau si eu sa vad! Te pup

    Reply
  7. Simona says

    June 4, 2012 at 6:29 pm

    Prajitura asta neaparat trebuie s-o fac ca tare bine mai arata! O am salvata deja.. :)
    Pupici

    Reply
  8. Poliana says

    June 5, 2012 at 6:16 am

    Simona, cand o faci, sa-mi trimiti si mie o portie 😉 Pupici!

    Reply
  9. schatz says

    September 4, 2012 at 6:16 am

    Buna! Te rog sa-mi spui dimensiunile tavei cu care ai facut prajitura. :)

    Reply
  10. Poliana says

    September 4, 2012 at 6:22 am

    Buna Schatz, tava are dimensiunea 25/35cm asa cum am scris si in postare :)

    Reply
  11. schatz says

    September 4, 2012 at 7:02 am

    Oops, scuze. N-am observat.

    Reply
  12. Poliana says

    September 4, 2012 at 7:03 am

    Nu e problema :) se mai intampla! O zi frumoasa si spor la treaba!

    Reply
  13. dian@ says

    October 7, 2012 at 3:16 pm

    tare aratoasa prajitura, cred ac a fost un deliciu!

    Reply
  14. liliana says

    January 21, 2013 at 12:52 pm

    tanti ricette di dolci stupendi un bacio lili

    Reply
  15. Buburuza Bubu says

    February 21, 2013 at 8:23 am

    Ce mai pot spune?:)Delicios,reteta asta trebuie probata!pup

    Reply
  16. Adina says

    March 6, 2013 at 8:14 am

    Am venit dupa crema,vreau sa o intind intre foile mele cu cacao!;)

    Reply
  17. Oana says

    April 2, 2013 at 8:01 am

    Un “Must do” , numai bun pentru masa de Paste :)

    Reply
  18. Paula Gafitescu says

    May 3, 2013 at 4:01 pm

    Va multumesc fetelor, ma bucur ca va place!

    Reply
  19. Mihaela M says

    November 13, 2013 at 11:26 am

    Arata ..asa…de imi vine sa ma bag cu capul in computer sa le gust!

    Reply
  20. Anonymous says

    January 7, 2014 at 12:31 am

    ai asa de multe prajituri bune ..ma tenteaza sa fac multe din ele ….. ar fi ideal daca ai baga mai multe poze in timpul asamblarii prajiturilor … ne-ar ajuta mai mult :p …tine-o tot asa , esti f tare , bravo ! -Stella

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 7, 2014 at 6:56 am

      Stella iti multumesc pentru aprecieri :) Crede-ma ca mi-ar placea sa am mai mult tip la dispozitie sa fac poze si din timpul prepararii, dar uneori e greu. Am sa incerc pe viitor. Multumesc frumos de sugestie!

      Reply

Trackbacks

  1. Prajitura cu foi si crema de lapte – Super Women says:
    February 4, 2016 at 3:43 pm

    […] Citeste continuarea retetei aici […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316