• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Briose cu branza si iaurt + Am blog!

Muffins/Cupcakes

Briose cu branza si iaurt + Am blog!

Β Da…m-am hotarat dupa lungi dezbateri sa-mi fac si eu un blog propriu si personal πŸ˜›
Ce a fost asa greu?Β 
Probabil partea cu hotararea :))

Trebuie sa recunosc ca am ceva emotii, sunt foaaaaarte incepatoare in ceea ce priveste blogging-ul, dar sunt convinsa ca pe parcurs le voi descoperi pe toate.
As putea sa spun ca sunt incepatoare si in ce priveste gatitul si pozatul (mai ales :P), dar cum am spus mai sus…e doar inceputul.

Ar trebui sa postez si o reteta, nu?
Da, m-am gandit sa incep cu o reteta simpla dar extrem de gustoasa si pe placul toturor ce iubesc branzica in deserturi.

Asadar…

cheesemuffins2

Briose cu branza si iaurt

Β Pentru briose

–> 3 oua
50 gr unt
150 ml iaurt
150 gr zahar brun
250 gr branza
200 gr faina
2 lg pline cu amidon
1 lingurita zahar vanilat
1 praf de copt
4 lg lapte

Pentru frosting (optional)

200 gr branza vaci mai cremoasa
50 gr unt
75 gr zahar

Aluatul de briose:
Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei creme fine. La mine operatiunea asta dureaza cam 10 minute pentru ca nu am rabdare sa tin mai mult mixerul in mana :P, dar voi puteti fi mai constiincioase si sa mixati chiar si 20 minute pentru a obtine o superba crema pufoasa si bine aerata.
Bun, in acest moment se poate adauga untul dar trebuie sa fie moale, nu topit ci la temperatura camerei, si se mai mixeaza putin. Se adauga iaurtul apoi laptele si se omogenizeaza bine cu mixerul la viteza cea mai mica sau chiar cu telul. Se adauga zaharul vanilat si un praf sare.
Branza de vaci (de casa am folosit eu ) se marunteste putin cu furculita si se adauga compozitiei de mai sus.
Intr-un bol separat se amesteca cu telul faina, amidonul si praful de copt, toate acestea cernute in prealabil.
Amestecul de faina se toarna peste compozitia cu ouale, si se omogenizeaza usor, nu energic, atat doar cat sa se obtina un aluat omogen.
Se pregatesc 12 forme de briose cu hartie de copt sau se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in formele astfel pregatite.
Atentie, nu umpleti formele de briose decat 3/4 ca sa aiba loc sa creasca.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute, dar verificati dupa 25.
Cand sunt gata – suprafata e crapata usor si scobitoarea iese curata – se scot din cuptor si se mai lasa 10 minute in tava. Dupa 10 minute se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.
Frosting:
In timp ce se coc briosele, se poate prepara frostingul. Cei care doresc, normal, si care mai au energie πŸ˜€
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos, adica tot 10 minute in cazul meu :)) Apoi se adauga branza si se omogenizeaza.
Eu am folosit zahar brun pentru frosting care da o usoara culoare aurie, daca nu va place si-l doriti alb ca zapada :P, atunci folositi zahar alb.
Se decoreaza dupa preferinta si inspiratie (eu trebuie sa mai lucrez la capitolul asta :P)
Trebuie sa precizez ca sunt extrem de bune, au gust de papanasi copti si in varianta aceasta sunt mai sanatosi decat cei prajiti. Daca nu ma credeti va trebui sa incercati!Β Enjoy!
cheesemuffins


24 Comments

Tort de clatite cu ciocolata amaretto »

Comments

  1. Miha says

    May 27, 2012 at 1:15 pm

    Bine ai venit in blogosfera!

    Delicioasa intrare ti-ai facut! πŸ˜‰ Multa bafta in continuare. :*

    Reply
  2. Poliana says

    May 27, 2012 at 5:43 pm

    Multumesc frumos pentru vizita si pentru urari! Si sa nu mai spui la nimeni ca am emotii πŸ˜›
    Pupici!

    Reply
  3. Rodica Dan says

    May 28, 2012 at 12:10 pm

    Briosa asta e..cum sa zic…..ee…
    E clar ca trebuie sa te vizitez mai des!!!

    Reply
  4. Licuta Marin says

    May 28, 2012 at 4:02 pm

    Un adevarat deliciu briosele tale!!!
    Bun venit in blogosfera!
    Te pup si iti doresc o saptamana cat mai frumoasa!

    Reply
  5. Poliana says

    May 28, 2012 at 6:43 pm

    Rodi, asa sa faci! Ma bucur ca ti-a placut briosa mea πŸ˜‰ in realitate e si mai buna:D

    Reply
  6. Poliana says

    May 28, 2012 at 6:45 pm

    Licuta, multumesc pentru vizita si pentru urari, te mai astept pe la mine! O saptamana minunata iti doresc si eu. Pupici!

    Reply
  7. catkitchen says

    May 28, 2012 at 6:58 pm

    Frumoasa decizie ai luat !!!! πŸ˜‰ Bine ai venit in lumea virtuala culinara !!! :) !! πŸ˜‰
    PS.Ador orice fel de briose !!!

    Reply
  8. Poliana says

    May 28, 2012 at 7:58 pm

    Multumesc de urari, sper sa fie intr-un ceas bun :) Si eu ador briosele πŸ˜‰

    Reply
  9. gaby_d says

    May 29, 2012 at 4:57 am

    Hmmmm.
    Frumos blog, inspirat sablon.
    Bafta multa! Te pup.

    Reply
  10. Delicious Flavours says

    May 29, 2012 at 6:19 am

    Bine ai venit in blogosfera culinara!
    Ador briosele :)
    Mult succesc, te pup!

    Reply
  11. Poliana says

    May 29, 2012 at 9:58 am

    Gabi, ma bucur ca-ti place. Mai am multe de lucru la el, dar toate pe rand :) Pupici

    Reply
  12. Poliana says

    May 29, 2012 at 10:01 am

    Delicious Flavours, ma bucur ca ai trecut pe aici si ca-ti plac briosele. Si eu sunt fan! Iar cu bloggingul, sa fie asa cum zici πŸ˜› :*

    Reply
  13. Emily says

    May 30, 2012 at 7:30 am

    bine ai venit draga mea! Ai facut niste cupcakes delicioase!

    Reply
  14. Poliana says

    May 30, 2012 at 9:01 am

    Multumesc Emily! >:D< Ma bucur sa primesc astfel de comentarii de la tine!

    Reply
  15. Simona says

    June 4, 2012 at 6:33 pm

    Bine ai venit in blogosfera culinara! Mult succes iti doresc!
    Reteta asta am salvat-o ca doar iubesc papanasii!! :)
    Pupici

    Reply
  16. Poliana says

    June 5, 2012 at 6:13 am

    Simona, multumesc frumos pentru intampinare si urari >:D< Ma bucur ca-ti place reteta mea. Te pup!

    Reply
  17. yaya6 says

    June 9, 2012 at 6:10 am

    felicitari ca te-ai decis,pe mine m-a convins fetita mea de 12 ani sa imi fac un blog,si bine a facut,multe retete in continuare

    Reply
  18. Mirela Goleanu says

    June 19, 2012 at 5:20 am

    Bine ai venit in blogosfera culinara ! Cat mai multe retete delicioase :) Pupici !

    Reply
  19. Poliana says

    June 19, 2012 at 7:27 pm

    Mirela, multumesc frumos! Sa fie asa cum zici! Pup

    Reply
  20. Adina says

    July 3, 2012 at 2:28 pm

    Solidarizez cu tine, :) trebuia sa ne facem si noi aparitia ,nu ?:))
    Nu vezi ce bucatarese extravagante zac in noi ? :))

    Pupici si succes !:)

    Reply
  21. Poliana says

    July 3, 2012 at 8:35 pm

    Adina, da :))) ai perfecta dreptate πŸ˜› Multumesc pentru urari, si mult succes iti doresc si eu tie!

    Reply
  22. Raluca Balogh says

    November 22, 2012 at 7:34 am

    Super!Sincer si eu as vrea blog….dar nujtiu…pana as scrie toate retetele…ar dura ceva:P Succes in bloggosfera!Pe mine una m-ai cucerit cu bunatatile tale!

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    December 2, 2012 at 1:50 pm

    Raluca, multumesc frumos! Pup

    Reply
  24. olivia says

    December 26, 2015 at 7:37 pm

    Eu va cred,doamna Paula,ca sunt delicoase,dar o sa si le incerc.Un an nou perfect,cu multe retete delicioase,va doresc!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316