• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura frageda cu fructe de padure

Prajituri

Prajitura frageda cu fructe de padure

Ador prajiturile simple si rapide. Ador prajiturile cu blat crocant si foarte fraged, care pur si simplu se topeste in gura.  Ai ce anume mrge cel mai bine cu acest blat? O crema de fructe, sau fructe pur si simplu? Poate fructe si o crema delicata si usoara de iaurt. Cred ca asta este solutia ideala. Un blat fraged si delicios ( cu mult unt, evident ) o crema usoara de iaurt si multe fructe proaspete de vara. Simplu, delicios, rafinat si plin de culoare!

Prajitura frageda cu fructe de padure

Crusta

200 gr unt

400 gr faina

3 galbenusuri

50 gr zahar pudra

1 lingurita sare

1 lingurita praf de copt

Umplutura

3 albusuri

150 gr iaurt grecesc 10% grasime

50 gr zahar

400 gr fructe de padure

Decor

100 gr ciocolata alba

Prajitura frageda cu fructe de padure

Crusta. Faina o amestecam cu sarea, praful de copt si zaharul pudra. Adaugam untul rece, taiat cubulete, si incepem sa framantam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Batem usor galbenusurile si le amestecam cu 2-3 linguri de apa rece ( de la frigider ) apoi le adaugam peste aluat, Framatam usor, doar pana la omogenizare. Daca aluatul nu este legat mai putem adaugam o lingura de apa rece.

Invelim crusta in folie alimentara si o dam la rece pentru o ora. Dupa o ora il scoatem de la rece si punem o treime inapoi in folie la frigider.

Punem aluatul pe blatul de lucru bine infainat. Il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, usor mai mare decat dimensiunea tavii ( eu am folosit o tava de 25/35 cm dimensiuni ). Foaia de aluatul trebuie sa aiba 0.5mm grosime.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu unt o tava de 25/35 cm dimensiuni. Punem foaia in tava si o nivelam. Urcam usor cu marginile pe lateralele tavii. Intepam din loc in loc cu furculita. Coacem aluatul timp de 15 minute fara umplutura.

Prajitura frageda cu fructe de padure

Umplutura. Albusurile le batem usor cu un praf de sare si zaharul. Nu trebuie sa obtinem spuma, doar cat sa se desfaca albusurile. Adaugam iaurtul si amestecam. Punem compozitia peste crusta din tava. Din loc in loc punem fructele: afine, zmeura, coacaze.

Scoatem aluatul ramas la frigider. Rupem bucatele din el si le presaram peste fructe. Dam din nou prajitura la cuptor ( tot la 180 de grade ) si o coacem timp de 20-25 de minute, pana cand se rumeneste stratul crocant de deasupra.

Cand e gata o scoatem pe un gratar la racit. O decoram cu ciocolata alba topita. O putem servi alaturi de inghetata de vanilie. E un deliciu!

Prajitura frageda cu fructe de padure


6 Comments

« Biscuiti cu ciocolata si capsune
Mini cupcakes cu afine si ciocolata »

Comments

  1. olivia says

    August 4, 2016 at 9:50 am

    Crusta contine probabil cele 3 galbenusuri? Multumesc.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 5, 2016 at 9:15 pm

      Buna Olivia. Ai dreptate, am completat si in reteta :) Multumesc mult!

      Reply
  2. Diana says

    August 8, 2016 at 6:28 am

    Buna Paula. Galbenusurile se amesteca cu cata apa? Iar praful de copt cand se adauga? Multumesc.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 8, 2016 at 7:10 am

      Buna Diana. Galbenusurile se amesteca cu 2-3 linguri de apa rece, cat sa poata lega aluatul. Praful de copt se adauga peste faina la inceput. O zi frumoasa!

      Reply
  3. Gail Blasl says

    August 26, 2016 at 5:56 pm

    Eu cunosc aceasta prajitura cu numele de Cifra Mano, poate voi o cunoasteti cu un alt nume as fi si eu foarte curioasa. Si totusi sa nu apara cu un nume pentru unii din noi de neinteles am botezat-o Prajitura cu Bezea si am lasat si numele ei real cum o stiu eu, de Cifra

    Reply
  4. Andreea Gabur says

    October 27, 2016 at 1:37 pm

    La ce temperatura coacem aluatul fara umplutura? aceeasi intrebare , cu umplutura?
    Pt ca vad ca nu specificati in textul retetei…

    Reply

Leave a Reply to Gail Blasl Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316