• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Mini pavlova cu cirese

Dulciuri diverse

Mini pavlova cu cirese

Mini pavlova cu cirese este un desert foarte dragut, delicat si aromat. Asa cum bine stiti, Pavlova este o prajitura formata dintr-o bezea dulce, crocanta la exterior dar cu interiorul moale. Prajitura e completata de o crema mai putin dulce, in general o crema de vanilie. Cremele insa pot fi variate: mascarpone cu vanilie, frisca cu lamaie…sau chiar ciocolata neagra cu un strop de aroma alcoolizata – asa cum am folosit eu azi. Completarea mea la bezeaua dulce este o crema de ciocolata usor amaruie si un sos aromat de cirese cu lamaie. A iesit ceva grozav de bun, colorat si aromat. Un contrast de texturi si arome, care te incanta la fiecare imbucatura. Un deliciu!

Mini pavlova cu cirese

Bezea

3 albusuri ( de la 3 oua mari )

1 praf sare

150 gr zahar alb

20 gr glucoza lichida

40 ml apa

Crema de ciocolata

250 ml lapte

3 galbenusuri

30 gr zahar

1 lingura amidon

80 gr ciocolata neagra

1 lingura coniac

Sos de cirese

300 gr cirese

50 gr zahar

50 ml apa

1 lamaie

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 12

Mini pavlova cu cirese

Bezea.  Punem apa, glucoza si zaharul intr-o cratita mica pe foc mediu. Amestecam pentru a topi zaharul. Cand zaharul e topit complet marim putin focul si lasam sa fiarba 6-7 minute pana cand obtinem un sirop gros.
In momentul in care siropul incepe sa fiarba incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare pana cand se transforma intr-o spuma ferma. Cand siropul de zahar e gata oprim focul. Turnam siropul incet peste albusurile pe care le batem in continuare la viteza mare. Batem albusurile timp de aproximativ 10 minute pana cand ajung la temperatura camerei iar bezeua se ingroasa si devine lucioasa.

Preincalzim cuptorul la 100 grade. Pregatim tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Punem bezeaua intr-un pos cu varf mare/stelat. Facem turnulete din bezea. Dam tava la cuptor si coacem bezeaua pentru o ora.

prep_Mini pavlova cu cirese_1

Crema de ciocolata. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam separat cu amidonul. Cand laptele e fierbinte turnam cateva linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam bine. Rasturnam compozita peste laptele din oala si punem crema pe foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa.
Luam crema de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine apoi incorporam si coniacul. Lasam crema la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu face crusta.

Sos de cirese. Spalam ciresele si indepartam coditele si samburii. Le punem intr-o oala cu fundul gros impreuna cu zeama de la o lamaie, zaharul si apa. Punem oala pe foc mediu si lasam la fiert timp de 15-20 de minute, pana cand scade lichidul si se ingroasa.

Asamblare. Punem crema de ciocolata in centrul fiecarui turnulet. Deasupra punem sosul de cirese si servim imediat. Pofta buna!

Mini pavlova cu cirese


5 Comments

« Strawberry Trifle
Strawberry Cheesecake Brownies »

Comments

  1. stefy says

    June 15, 2016 at 11:19 am

    arata…pofticios! felicitari pentru dulciurile pe care la faci!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 15, 2016 at 6:57 pm

      Stefy, iti multumesc mult de tot! Te pup!

      Reply
  2. olivia says

    June 16, 2016 at 12:27 pm

    Un desert acaparant,de sezon.

    Reply
  3. andreea says

    August 4, 2016 at 10:33 am

    se poate folosi si alt sos pentru décor?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 5, 2016 at 9:15 pm

      Buna Andreea. Se poate folosi orice sos de fructe ( mai acrisor, de preferinta )

      Reply

Leave a Reply to olivia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316