• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Rulada cu lemon curd si bezea

Prajituri

Rulada cu lemon curd si bezea

Bezeaua este un desert indragit de multi inca din copilarie. Rulada cu lemon curd si bezea este o reteta prin care am vrut sa valorific atat bezeaua mult indragita, cat si minunata crema lemon curd. Alaturarea este perfecta. Crema matasoasa, dulce-acrisoara de lamaie merge minunat cu bezeaua aerata, delicata si dulce. Blatul genoise care compune rulada este si el un blat delicat, perfect pentru rulada si pentru prajituri fine. Fiecare felie din aceasta rulada este o delectare a simturilor, a contrastelor, a texturilor diferite. Si pentru un strop de culoare si hai sa zicem de curaj…am folosit si boabe de piper rosu. Piperul rosu l-am folosit pana acum doar cu ciocolata neagra, insa prin aceasta retete am descoperit ca merge la fel de bine si cu crema de lamaie. Alaturi de bezea…este perfect!

Rulada cu lemon curd si bezea

Rulada

4 oua mari

4 linguri zahar

25 gr unt topit

1 lingura lemon curd

5 linguri cu varf faina

1/2 lingurita piper rosu

Lemon curd

90 ml suc lamaie

coaja rasa de la o lamaie

2 oua mari

80 gr zahar

50 gr unt

200 gr crema de branza

Bezea

2 albusuri

100 gr zahar

30 ml apa

Rulada cu lemon curd si bezea

Lemon curd. Spalam bine o lamaie si razuim fin coaja, doar partea galbena. Stoarcem sucul de la aproximativ 2 lamai medii si masuram 90 de ml.

Punem sucul de lamaie pe foc mic impreuna cu coaja rasa.

Ouale le batem putin cu zaharul pana se albesc putin la culoare, le punem peste sucul de lamaie inainte ca acesta sa fie foarte cald. Amestecam bine si adaugam untul taiat bucatele. Tinem crema pe foc mic timp de 10 minute, pana se ingroasa. Crema nu trebuie sa fiarba, doar sa capate consistenta unei budinci mai subtiri.

Acoperim crema cu folie alimentara si lasam la racit.

Masuram 200 gr din crema de lamaie. Adaugam crema de branza si o lingurita zahar vaniliat si amestecam bine. Lasam crema la rece.

Blat. Ouale le scoatem de la rece cu o ora inainte de a ne apuca de treaba. Untul il topim pe foc mic si il lasam la racorit. Piperul rosu il zdrobim intr-un mojar cat de bine putem. Amestecam faina apoi cu piperul maruntit.

Punem ouale, zaharul si un praf de sare in bolul de la mixer. Mixam pana cand ouale se albesc la culoare si isi tripleaza volumul ( cel putin ) Va dura in jur de 10 minute toata treaba.

Adaugam untul topit si lemon curdul in fir subtire. Amestecam timp de 1 minut.

Faina o incorporam usor, cu miscari de jos in sus. Avem grija sa pastram cat mai mult volum.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 30/40 cm dimensiuni. Turnam compozitia in tava, nivelam si o bagam in cuptorul incins.

Coacem blatul timp de 15-16 minute, pana se rumeneste usor. Scoatem tava din cuptor si rasturnam blatul pe un prosop presarat cu zahar tos. Rulam blatul cu ajutorul prosopului cat e cald. Lasam blatul la racit.

Cand blatul s-a racit complet il desfacem cu grija. Punem crema de lamaie uniform, fara insa a ajunge pana pe margini. Rulam blatul cat de strans putem. Transferam rulada pe un platou.

Rulada cu lemon curd si bezea

Bezea. Pregatim bezeaua dupa reteta de bezea italiana de aici. Fiind o bezea facuta cu lichid fierbinte nu este nevoie sa o coacem. Siropul de zahar va face asta pentru noi. Dupa ce bezeaua este gata o putem folosi pentru a decora rulada. Dupa cum ne place.

Decoram rulada cu biscuiti fragezi. Reteta de biscuiti fragezi o gasiti aici. Presaram si piper rosu. Servim cu pofta!

Rulada cu lemon curd si bezea


2 Comments

« Tarta de post cu piersici
Prajitura deliciu »

Comments

  1. Claudia says

    December 17, 2017 at 4:13 pm

    Doamne cum poate sa arate.
    Nu-mi pot lua ochii de la ea.As fi tentata sa incerc si eu cu piper rosu.
    daca-mi place ghimbirul,sigur mi-ar placea si piperul.Chiar zilele trecute discutam ca ar fi interesant de folosit piper in prajitura.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 19, 2017 at 7:47 am

      Dupa ceiti faci curaj, sa-mi spui si mie daca ti-a placut piperul rosu in prajituri. Pup!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316