• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Prajituri

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Este dificil sa vorbesti despre o prajitura fara ca sa o gusti. Insa se poate. Analizezi imaginea de ansamblu, decorurile, textura cremelor si a blatului. Chiar si conplexitatea poate sa reiasa dintr-o singura poza. Insa gustul? Cum poti sa iti dai seama de gustul unei prajituri…daca nu o chiar gusti? Ai putea sa-ti amintesti aromele, texturile incercate cu alte ocazii si sa le combini in asa fel incat sa ajungi cat mai aproape de ceea ce vezi in poze. Dar cred ca, totusi, mai simplu ar fi sa te pui pe treaba si sa incerci aceasta minunata prajitura cu ciocolata si mousse de mure cu frisca, pentru a-i afla gustul delicat si plin de arome. O poza poate sa spuna multe despre prajitura, insa ne dam seama de ce inseamna ea cu adevarat doar in momentul in care o degustam. Si sigur nu vom regreta!

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Blat

3 oua mari

2 linguri faina

2 linguri faina de migdale

3 linguri zahar

50 gr unt

50 gr ciocolata neagra

1 praf sare

Crema ciocolata

150 gr ciocolata neagra

150 ml smantana pt frisca

dulceata de mure

Mousse mure si frisca

400 ml smantana pentru frisca + 2 linguri zahar pudra

150  gr dulceata de mure

100 ml apa

2 foi gelatina

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 16

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Blat. Topim ciocolata cu untul la foc mic. Cand amestecul e omagen oprim focul si il lasam la racit. Adaugam faina si faina de migdale apoi amestecam.

Ouale le batem spuma tare impreuna cu sarea si zaharul, pana cand isi tripleaza volumul. Incorporam ouale usor in crema de ciocolata, cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 20/30cm. Turnam compozitia in tava apoi nivelam. Coacem blatul timp de 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Il scoatem apoi pe un gratar la racit.

Cand blatul e rece complet il taiem in doua bucati.

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Crema de ciocolata. Aducem smantana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam doua minute la odihnit apoi amestecam bine. Lasam crema la racorit.

Mousse de mure. Gelatina o punem la hidratat in apa rece.  Dulceata de mure o amestecam cu apa si o fierbem 2-3 minute. Oprim focul si adaugam gelatina scursa, apoi amestecam bine.

Smantana pentru frisca o batem spuma bat impreuna cu zaharul vanilat. Jumatate din compozitie o vom amesteca cu crema de mure ( racita ). Cealalta o pastram alba si stralucitoare.

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Asamblare. Punem un blat inapoi in tava in care s-a copt. Ungem blatul cu dulceata de mure. Adaugam crema de ciocolata si apoi celalalt blat. Deasupra vom alterna cele doua creme: de mure si frisca simpla.

Ornam prajitura cu ciocolata si o feliem dupa preferinta. Sa aveti pofta!

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure


8 Comments

« Fursecuri cu scortisoara, ghimbir si caramel
Tort cu branza, ciocolata si caramel »

Comments

  1. anca says

    January 28, 2016 at 12:43 pm

    Arata fabulos, trebuie incercata. Am o intrebare, pot sa inlocuiesc faina de migdale cu faina obisnuita, sotul meu are o problema legata de migdale; si daca da, in aceeasi proportie?

    Iti multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 28, 2016 at 2:32 pm

      Buna Anca, ai putea sa o inlocuiesti cu faina normala insa in loc de 2 linguri de faina de migdale sa pui o lingura cu varf de faina normala. Zi frumoasa!

      Reply
      • anca says

        January 28, 2016 at 3:49 pm

        Multumesc din suflet, Paula. Revin cu impresii si cu poze.

        Cu drag,

        Reply
  2. andreea says

    December 15, 2016 at 12:39 pm

    Paula, imi zici te rog cum ai pus frisca asa frumos in valuri? Si ce tava folosesti, ce dimensiune? Multumesc, de abia astept sa o fac/ mananc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 15, 2016 at 4:57 pm

      Andreea, am ornat biscuitii cu posul. Am folosit un dui cu varf mare, rotund, de 1cm.
      Prajitura aceasta este destul de mica. Am copt blatul intr-o tava de 20/30, dar prajitura finala este doar de 15/20 cm dimensiuni. Seara frumoasa!

      Reply
  3. Capcana Insecte says

    May 8, 2017 at 6:48 am

    Mi-a lasat gura apa! Se pot folosi fructe proaspete pentru mousse? Nu am deloc dulceata in casa

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 12, 2017 at 5:38 am

      Da, se pot folosi, insa trebuie putin fierte pentru a se evapora lichidul din ele. Binenteles se vor fierbe cu putin zahar pentru a nu fi foarte acre :)

      Reply

Trackbacks

  1. Prajitura cu ciocolata si mousse de mure – Super Women says:
    January 29, 2016 at 10:49 am

    […] Sursa: enjoy-dessert.com […]

    Reply

Leave a Reply to Prajitura cu ciocolata si mousse de mure – Super Women Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316