• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Negresa cu mascarpone si nuci

Prajituri

Negresa cu mascarpone si nuci

Din nou la capitolul prajituri cu ciocolata, dar de data aceasta una dintre cele mai gustoase prajituri cu textura umeda si plina de arome. Negresa cu mascarpone si nuci nu este o simpla negresa. Are acel blat dens si umed al unei negrese adevarate ( sora geamana cu brownie) cu multa ciocolata, are o crema alba, fina si matasoasa de mascarpone. Si sa nu uitam de arome: cacao, vanilie, scortisoara, portocala si nuca. Insa ingredientul care o desavarseste este ciocolata, ciocolata neagra adevarata. Nestle Noir este fara indoiala una din ciocolatele mele preferate cand vine vorba de deserturi ciocolatoase. Se comporta minunat atat in blaturi, creme dar mai ales la glazuri. Confera glazurii acel luciu mult ravnit de orice gospodina. Practic orice prajitura devine de nerefuzat.

Aceasta prajitura a fost raspunsul la provocarea delicioasa lansata de Teo si Nestle Noir. O provocare care mi-a pus stapanirea in mare dificultate pentru ca unei prajituri cu atat de multa ciocolata, cu atat de multe arome, cu greu poti sa ii spui nu.

Negresa cu mascarpone si nuci

Blat

150 gr unt

150 gr ciocolata neagra Nestle Dessert Noir

3 oua mari

50 ml smantana

50 ml lapte

120 gr zahar

80 gr faina

50 gr nuci macinate

1/2 lingurita scortisoara

20 gr cacao

1 praf de sare

1 lingurita vanilie

Crema 

250 gr mascarpone

100 ml smantana dulce + 1 foaie gelatina

coaja rasa de la portocala

2 linguri suc de portocala

50 gr zahar pudra

200 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar pudra vanilat

Decor

100 gr Nestle Dessert Noir

50 gr smantana lichida

25 gr unt

nuci tocate

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 20

Negresa cu mascarpone si nuci

Topim ciocolata impreuna cu untul pe foc mic. Amestecam pentru a omogeniza compozitia. Cand amestecul e complet omogen oprim focul. Adaugam vanilia, zaharul si amestecam din nou. Lasam crema deoparte.

Intr-un alt vas amestecam faina cu nucile, cacaoa, un varf cutit sare si o jumatate de lingurita de scortisoara. Folosim un tel si amestecam usor.

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul de la mixer iar galbenusurile in crema de ciocolata.

Amestecam din nou in crema de ciocolata apoi adaugam si ingredientele uscate pe care le incorporam cu grija. Urmeaza smantana si laptele care vor fluidiza amestecul.

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma frumoasa le incorporam in crema de ciocolata cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la foc mediu ( 180 de grade ) si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 20/30cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem negresa timp de 25 de minute. Oprim focul si o mai lasam 5 minute in cuptor apoi scoatem tava pe un gratar la racit.

Negresa cu mascarpone si nuci_2

 

Crema. Incalzim cei 100 ml de smantana si sucul de portocala pe foc mic pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Foaia de gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in smantana calda si amestecam bine. Incorporam apoi mascarpone, coaja rasa de portocala si zaharul pudra. Cotinuam sa amestecam pana obtinem o crema fina.

Smantana pentru frisca o batem spuma bat impreuna cu zaharul vanilat. Amestecam frisca cu crema mascarpone cu ajutorul unei spatule, prin miscari de jos in sus. Punem crema peste prajitura si o dam la rece pentru 2-3 ore.

Decor. Topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul si smantana. Turnam glazura peste crema mascarpone si o intindem cu grija, cu un cutit cu taisul lat. Decoram dupa preferinta cu linii de ciocolata si nuca macinata. O feliem cu un cutit cu taisul trecut prin apa fierbinte.

Este o minunatie de prajitura. Enjoy!

Negresa cu mascarpone si nuci_3


8 Comments

« Croissante cu ciocolata
Cupcakes cu ciocolata si frisca »

Comments

  1. olivia says

    January 16, 2016 at 9:55 am

    Foarte atragatoare.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 16, 2016 at 7:38 pm

      Multumesc mult! :)

      Reply
  2. Formatia Bucuresti says

    January 31, 2016 at 6:52 pm

    Inca din titlu suna apetisant, deci cred ca gustul a fost pe masura, iar pozele..ummmm..un deliciu, un desfat pentru ochi !!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 2, 2016 at 6:13 am

      Va multumesc mult pentru aprecieri! Zi frumoasa!

      Reply
  3. Betty says

    April 27, 2016 at 1:43 pm

    ce fel de smantana dulce ai folosit?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 28, 2016 at 5:37 am

      Buna Betty. Am folosit smantana dulce de casa. Se poate cumparata si de la piata smantana de separator. Este o smantana dulce, cremoasa si mai grasa.

      Reply
  4. ROXANA says

    May 29, 2016 at 4:09 pm

    Arata delicios, vreau sa i-o fac sotului ! Intrebarea mea este daca pot folosi gelatina granule in loc de gelatina foaie. Multumesc frumos !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 30, 2016 at 7:15 am

      Buna Roxana. Ma bucur ca vrei sa incerci prajitura! Se poate inlocui foaia de gelatina cu 2 gr de gelatina granule puse la inmuiat in 20 ml apa rece. O zi buna!

      Reply

Leave a Reply to Betty Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316