• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

Torturi

Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

La multi ani! Bine v-am regasit in 2016 si va doresc sa aveti parte de un an nou plin de bucurii si vise implinite. Un an nou minunat sa aveti, un an asa cum vi-l doriti! Eu va intampin in acest an cu un tort deosebit, un entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice. Un tort demn de sarbatoare, delicat si elegant cu arome minunate si nelipsita ciocolata. Sper ca acest tort sa anunte inceputul unui an nou frumos si plin de retete!

Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

Blat

2 oua

2 linguri zahar

2 linguri faina

15 gr unt

1 praf de sare

Crema fructe exotice

200 gr compot fructe exotice SunFood

5 gr gelatina + 50 ml apa

250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra

1 lingurita etxract de vanilie

in plus dulceata de mure

Crema ciocolata

100 gr ciocolata neagra

100 ml smantana dulce

150 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar vanilat

Decor

200 gr compot fructe exotice SunFood

30 gr mure

4 gr gelatina + 30 ml apa

100 gr ciocolata neagra

Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

Blat. Untul il topim pe foc mic si il lasam la racit. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava mica de 18cm diametru. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15-20 minute. Il lasam pe un gratar la racit.

Crema ciocolata. Incalzim smantana dulce pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine.

Smantana pentru frisca o batem spuma tare cu zaharul vanilat. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita, cu miscari de jos in sus. Punem mousse-ul de ciocolata intr-o tava de 12cm diametru, tapetata cu folie alimentara. Dam crema la congelator.

Crema fructe exotice. Fructele exotice le facem piure cu blenderul. Punem piureul pe foc si il incalzim usor. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand piureul e fierbinte oprim focul si adaugam gelatina si vanilia. Amestecam bine.

Smantana pentru frisca o batem spuma tare cu zaharul vanilat. Incorporam frisca in crema de fructe racita, cu miscari de jos in sus.

Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

Decor.  Punem piureul de fructe exotice pe foc mic impreuna cu murele si zaharul. Incalzim amestecul pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam peste piureul de fructe si amestecam bine. Lasam compozitia la rece pana montam tortul.

Ciocolata o topim la bain marie. O intindem pe hartie de copt, sau folie plasticata si o lasam la intarit. Cand e aproape intarita taiem cu un cutit ascutit fasii dreptunghiulare. Dam la rece pana acestea se intaresc complet.

Asamblare. Punem blatul inapoi in tava in care l-am copt. Intindem un strat de dulceata de mure. Peste crema de mure punem 2-3 linguri din crema de fructe exotice apoi din nou 2-3 linguri dulceata, fara a ajungr pana la margini. Punem apoi mousse-ul de ciocolata de la congelator. Umplem forma de tort cu crema de fructe exotice ramasa. Dam tortul la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Turnam glazura peste tort. Daca este nevoie, o turnam in doua reprize. Decoram tortul cu fasiile de ciocolata pe laterale, iar deasupra cu ciocolata si bomboane de ciocolata.

Feliem tortul cu un cutit cu taisul fierbinte. Servim cu pofta!

La multi ani!

 Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

 

 


7 Comments

« Orange Nutella Cheesecake
Rulada de ciocolata cu mascarpone »

Comments

  1. Claudia V says

    January 5, 2016 at 8:51 am

    La multi ani! :)
    Sa ai si tu un an asa cum il visezi, cu multa inspiratie si retete delicioase :)

    Reply
  2. Timea says

    January 5, 2016 at 7:53 pm

    Arata super! Un An Nou plin de bucurii si sanatate iti doresc!

    Reply
  3. irina says

    January 6, 2016 at 3:53 am

    La mulți ani !
    Arata foarte bine tortul , în poza apare și o crema alba care nu e scrisa în reteta…

    Reply
  4. irina says

    January 6, 2016 at 3:56 am

    Îmi cer scuze tocmai am realizat ca este crema cu fructe exotice…

    Reply
  5. Sidonia Toncean says

    January 6, 2016 at 6:14 am

    Splendid tortul tau, felicitari !
    La multi ani, un An Nou plin de bucurii si multe realizari !

    Reply
  6. irina says

    January 15, 2016 at 2:54 am

    ceva deosebit , nu am știut cât zahar sa pun pt decor, fapt pt care pt gustul meu ar fi trebuit un pic mai dulce dar a fost bun. Mulțumesc pt reteta

    Reply
    • Anisoara says

      February 12, 2016 at 10:49 pm

      Buna arata minunat? Dar nu ai specificat exact cat zahar si in crema de fructe exotice ai scris si dulceata de mure! Multumesc?

      Reply

Leave a Reply to Timea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316