• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Cupcakes cu ciocolata si frisca

Muffins/Cupcakes

Cupcakes cu ciocolata si frisca

De cele mai multe ori nu avem timp sa facem deserturi complicate dar ne-am dori sa avem ceva dulce pe masa care sa fie si gustos si sa arate si foarte bine. De foarte multe ori niste cupcakes sunt raspunsul dorintelor noastre. Si chiar nu este greu sa faci cupcakes cu blat pufos si moale si o crema aromata. Ceea ce face apoi un cupcake special este modul in care alegem sa il ornam. Si putem sa-l ornam foarte frumos pornind de la ingrediente simple, asa cum am folosit in reteta aceasta de cupcakes cu ciocolata si frisca.

Reteta este una foarte simpla. Mult prea simpla pentru a nu o face. Un blat rapid, de la devil’s food cake, unde ingredientele se amesteca din cateva miscari. Crema are doar trei ingrediente: frisca, zahar si coaja de portocala. Dar este aromata si pufoasa. Da volum acestor cupcakes si le transforma in ceva delicat. Poftiti la cupcakes cu ciocolata si frisca, facute rapid, doar prin cativa pasi de baza.

Cupcakes cu ciocolata si frisca

Blat

150 gr faina

60 gr cacao

120 gr zahar

1/2 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita praf de copt

1 praf de sare

2 oua mari

70 ml ulei

100 ml cafea fierbinte

100 ml iaurt

1 lingurita extract de vanilie

Crema

400 ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra

coaja rasa de portocala

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min Nr portii: 12

Cupcakes cu ciocolata si frisca

Blat. Amestecam faina cu zaharul, bicarbonatul, praful de copt, cacaoa si sarea.
Separat batem usor ouale, adaugam uleiul, iaurtul si vanilia apoi omogenizam. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam bine. La final adaugam cafeaua calda.

Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartiute de copt o tava de briose. Turnam cate 2-3 linguri din compozitie in fiecare cavitate, pana ajungem la 3/4 din capacitate. Coacem briosele timp de 20-25 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea.

Crema. Smantana rece, rece, de la frigider o mixam bine impreuna cu zaharul pudra pana devine o spuma bat. Incorporam usor coaja rasa de portocala si apoi ornam prajiturile cu o cantitate generoasa de crema. Presaram nuca si decoram cu fasii de ciocolata.

Sa aveti pofta!

Cupcakes cu ciocolata si frisca


9 Comments

« Negresa cu mascarpone si nuci
Rulouri cu crema de vanilie »

Comments

  1. Corina says

    January 20, 2016 at 7:57 am

    Foarte aratoase, ca de altfel toate deserturile tale! Daca te rog imi poti spune ce tip de dui ai folosit? multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 23, 2016 at 1:58 pm

      Buna Corina si multumesc mult! Am folosit un dui cu varf stelat insa unul mare, nu ca si cele pe care le gasim de obicei prin magazine. L-am luat de pe net, nu pot sa-ti spun ce marca e ca nu scrie pe el. O zi frumoasa!

      Reply
  2. Mica says

    January 20, 2016 at 4:13 pm

    Ești foarte talentata! Rămân de fiecare data cu ochii în poze, admirând cât sunt de desăvârșite deserturile tale! FELICITARI!!!
    T.as ruga sa îmi spui, întrucât deseori am văzut aceleași ingrediente ca la aceste cupcakes și la alte “blaturi” de prăjituri. Este textura care se păstrează cel mai bine, care îți place în combinație cu diverse creme? De ce mereu aceeași? Sau aproape aceeași ? Intreb pt ca și eu caut blatul perfect pt cupcakes și as vrea și părerea ta înainte de a încerca rețeta. Am găsit ba prea sfaramicioase, ba prea uleioase, ba prea uscate, etc…
    Mulțumesc! Numai bine!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 26, 2016 at 7:29 am

      Buna Mica, multumesc mult pentru vizita si pentru aprecieri! Cuvintele tale ma bucura mult!
      Eu am mai multe retete pentru blaturi. Nu este mereu aceeasi. Am incercat blaturi cu unt – care sunt ok, doar ca sunt mai dense si daca le coci prea mult devin uscate/sfaramicioase. Am incercat si blaturi simple, doar din oua si faina + un strop ulei ( acestea au nevoie de crema mai multa pt a nu fi uscate ). Blaturile cu ulei imi plac cel mai mult, mi se pare ca textura este usor umeda, cresc frumos si sunt destul de uniforme. Da, as piutea spune ca blatul acesta imi place cel mai mult – se face repede si iese bine de fiecare data. Sper ca am fost de ajutor cu explicatiile. O zi buna!

      Reply
  3. roxana says

    May 5, 2016 at 7:35 am

    cum ies aceste briose?uscate?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 5, 2016 at 12:07 pm

      Buna Roxana. Nu ies deloc uscate. Ies niste briose umede si pline de ciocolata. Eu cred ca o sa-ti placa :)

      Reply
  4. roxana says

    May 5, 2016 at 8:43 am

    se poate folosi si frisca lichida?daca da,atunci se mai pune zahar pudra?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 5, 2016 at 12:11 pm

      Roxana, eu folosesc smantana pentru frisca neindulcita. Daca cea pe care o folosesti tu are deja zahar, atunci nu mai trebuie pus.

      Reply
  5. roxana says

    May 6, 2016 at 1:55 pm

    pacat ca nu ai poze si cu interiorul briosei

    Reply

Leave a Reply to Corina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316