• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata cu crema trufa

Torturi Diverse

Tort de ciocolata cu crema trufa

Torturile cu ciocolata sunt cele mai bune torturi pentru mine. Este un dulce in fata caruia nu pot rezista, aproape niciodata. Ciocolata este ingredientul meu preferat si ar fi o mare durere sa nu mai am acces la el. Tocmai de aceea majoritatea dulciurilor facute de mine sunt cu ciocolata, ciocolata buna, ciocolata neagra.

Ciocolata neagra da o aroma aparte oricarui desert iar torturile le poate ridica la cel mai inalt rang. Aceasta ciocolata am folosit-o si in acest tort de ciocolata cu crema trufa, tot de ciocolata. Sectiunea lui arata randuri, rauri, straturi de ciocolata, multa, multa ciocolata…cam asta am de spus. Vrea cineva?

Tort de ciocolata cu crema trufa_1

Blat

6 oua

80 gr apa

25 gr unt

100 gr ciocolata neagra

150 gr zahar

100 gr faina

20 gr cacao neagra

1 praf de sare

Crema

500 ml smantana pentru frisca

250 gr ciocolata neagra

50 gr unt

50 ml lichior de alune

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

2 linguri zahar pudra

Sirop

200 ml apa

50 gr ciocolata alba

1 lingurita extract de vanilie

1 lingurita lichior de alune

Decor

strugurei

cacao

trufe

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min Nr portii: 12

Tort de ciocolata cu crema trufa_3

Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi de 18 cm diametru. Faina o amestecam cu cacaoa. Turnam apa fierbinte peste unt si ciocolata si amestecam usor pana la omogenizare. Dam amestecul la rece.

Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam crema de ciocolata in fir subtire peste oua si continuam mixarea la viteza mai mica. Oprim mixerul. Incorporam ingredientele uscate usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim in mod uniform compozitia intre cele doua tavi. Coacem blaturile timp de 30-35 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit. Dupa ce s-au racit complet taiem fiecare blat in trei discuri.

Sirop. Aducem apa la punctul de fierbere. O turnam peste ciocolata rupta marunt. Adaugam esentele si amestecam bine.

Tort de ciocolata cu crema trufa_5

Crema. Incalzim smantana pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Dupa un minut amestecam temeinic. Vom obtine o crema fina. Completam crema cu lichiorul de alune, vanilia si un praf de sare. Amestecam din nou apoi o lasam deoparte pana se raceste complet. O dam apoi la congelator pentru o ora.

Tort de ciocolata cu crema trufa_2

Dupa o ora mixam bine crema pana devine spumoasa. Insiropam fiecare felie de blat cu siropul pregatit. Ungem blaturile cu 2-3 linguri de crema si le suprapunem. Decoram tortul cu restul de crema de ciocolata. Deasupra pudram tortul cu cacao neagra. Il dam la rece pentru jumatate de ora cel putin – apoi il feliem.

Tort de ciocolata cu crema trufa_4


5 Comments

« Lapte cu dovleac, portocala si scortisoara
Placinta cu mere si ghimbir »

Comments

  1. Simona says

    November 5, 2015 at 3:04 pm

    As alege un tort cu ciocolata dintre oricare altul, iar cel ce l-ai pus tu pare sa devina favoritul meu, cel putin dupa ce o sa-l incerc. Ma simt destul de ciudat cand ma vad mancand un tort de ciocolata mai repede decat ar face-o un copil. Insa n-ai cum sa rezisti. Foarte dulce, decorat cu cateva fructe usor acrisoare, e combinatia perfecta. Cum sa nu-ti placa atunci cand vezi ca arata atat de bine si cand stii ca are un gust si mai placut decat aspectul?

    Reply
  2. Gabriela says

    February 28, 2016 at 6:04 pm

    Îmi ploua în gura! Minunat.. Nu cred că mai are nevoie de vreun comentariu :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 29, 2016 at 6:49 am

      Multumesc mult Gabriela! Pup

      Reply
  3. Madalina says

    June 8, 2020 at 10:53 am

    De cate blaturi ati avut nevoie ca sa arate asa ? Arata deliciooos

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 28, 2020 at 5:32 am

      Buna Madalina. Am copt doua blaturi si fiecare blat l-am taiat in 3 :)

      Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316