• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu nuca si ricotta

Prajituri

Prajitura cu nuca si ricotta

Prajiturile cu nuci si cacao sunt printre preferatele mele. Aroma de nuca face orice prajitura speciala. Nuci, cacao si ricotta puse impreuna duc la aceasta minunata prajitura cu nuca si ricotta. Este o prajitura cu blat usor dens – si foarte bun – cu nuci si un strop de cacao. Umplutura este simpla, o crema usoara de ricotta, miere si frisca. Combinatia este minunata, dulce si aromata. Contrastul de culori ii confera si o nota eleganta. Sa aveti pofta!

Prajitura cu nuca si ricotta_2

Ingrediente blat

3 oua
100 ml ulei
150 ml iaurt
100 ml apa fierbinte
1 lingurita extract de vanilie
200 gr faina
100 gr nuci macinate
20 gr cacao
200 gr zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare

Crema

250 gr ricotta

250 ml smantana pentru frisca

50 gr miere

50 gr zahar pudra

1 lingurita suc de lamaie

1 foaie gelatina + 2 linguri lapte

Prajitura cu nuca si ricotta_4

Blat. Amestecam faina cu zarul, nucile macinate si cacaoa. Adaugam praful de copt, bicarbonatul si sarea. Amestecam din nou.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si iaurtul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Peste ingredientele uscate turnam cele lichide, inclusiv apa fierbinte si amestecam bine pana la omogenizare. Incorporam cu grija albusurile batute spuma, cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 25/35cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25-30 de minute. Cand e gata il scoatem pe un gratar la racit. Il taiem in doua bucati de 17/25 cm.

Prajitura cu nuca si ricotta_1

Crema. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o scurgem bine de apa si peste ea punem 2-3 linguri de lapte fierbinte. Amestecam ricotta cu mierea, laptele si sucul de lamaie pana cand devine cremoasa. Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat.

Incorporam frisca in ricotta cu miscari de jos in sus. Dam crema la rece pentru jumatate de ora.

Punem o bucata de blat in tava apoi jumatate din crema. Nivelam frumos. Asezam si blatul urmator apoi restul de crema. Decoram prajitura cu cacao pudra sau nuci macinate. Enjoy!

Prajitura cu nuca si ricotta_3


13 Comments

« Briose cu cartof dulce si migdale – de post
Tort de ciocolata de post »

Comments

  1. mikaela says

    November 26, 2015 at 3:11 pm

    Dar zaharul din compozitia blatului?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 1, 2015 at 1:09 pm

      Zaharul se pune impreuna cu ingredientele uscate. Am uitat sa precizez, am corectat acum si in postare.

      Reply
  2. Oana says

    November 27, 2015 at 4:07 pm

    Și zaharul din blat când se pune?
    Eu l-am pus cu gălbenușurile…
    Vom vedea ce-o ieși!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 1, 2015 at 1:08 pm

      Zaharul se pune impreuna cu ingredientele uscate. Am uitat sa precizez. Multumesc de atetionare. Cred ca e ok si cu galbenusurile :)

      Reply
      • Oana says

        December 21, 2015 at 10:02 pm

        A ieșit foarte buna oricum!

        Reply
  3. Doina says

    December 1, 2015 at 11:35 am

    Buna reteta!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 1, 2015 at 1:14 pm

      Multumesc mult!

      Reply
  4. irina says

    December 10, 2015 at 3:32 am

    Felicitării pt website , am încercat multe rețete de pe website-ul tău și rezultatul a fost grozav de bun! Pt aceasta reteta se poate înlocui foaia de gelatina cu gelatina granule?
    Irina

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 10, 2015 at 10:56 am

      Buna Irina si multumesc mult pentru aprecieri! Da, putem inlocui foaia de gelatina cu granule. O foaie de gelatina corespunde la aproximativ 2g de gelatina. O zi frumoasa!

      Reply
  5. irina says

    December 11, 2015 at 4:07 am

    Mulțumesc !

    Reply
  6. irina says

    December 28, 2015 at 2:21 am

    Buna Paula , unde locuiesc eu , se găsesc 2 tipuri de ricotta una este la recipient din plastic și are puțin zer iar cea de a doua este fără zer deloc (as zice eu ca un caș foară dens) care crezi ca ar trebuie folosita pt aceasta crema?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 28, 2015 at 7:43 am

      Buna Irina. Pentru prajitura asta e indicata o ricotta mai cremoasa. Banuiesc ca ar fi potrivita cea cu zer, care presupun ca nu este asa densa ca si cea fara zer. Din recipient de plastic am folosit si eu ricotta, din cutie. Daca este prea moale, atunci se mai poate scurge din zer. O zi buna si sper sa iasa bine prajiturica!

      Reply
  7. irina says

    January 4, 2016 at 12:58 am

    La Mulți Ani cu sănătate, fericire și multe realizari în Nou An !
    Foarte buna prajitura, blatul a crescut cam 5-6 cm înalt așa ca l-am tăiat în 4, și pt ca nu era de ajuns doar crema cu riccota am pregătit alta crema cu ciocolata amăruie tot de pe website-ul tău. Delicioasa , iar crema cu riccota este foarte buna, fina ,delicata ,nici nu ști ca are branza în ea. Blatul pufos și ușor umed…delicios!

    Multumesc pt reteta.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316