• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu mousse de ciocolata si dovleac

Prajituri

Prajitura cu mousse de ciocolata si dovleac

Prajitura cu mousse de ciocolata si dovleac ar putea suna ciudat pentru multa lume. Mousse-ul de ciocolata este unul clasic, insa in combinatie cu dovleacul…poate starni reactii de surprindere si poate chiar reticenta. Insa, eu stiu ca cele doua arome merg foarte bine impreuna. Le-am mai folosit in niste cupcakes delicioase cu blat de dovleac si crema de ciocolata. La fel de buna a fost combinatia si in tortul cu dovleac, caramel si ciocolata. Deci coloborarea dintre cele doua este una confirmata si chiar foarte buna. Dovleacul dulceag face o treaba buna langa branza si un strop de ghimbir. Ciocolata este nota de rafiament pe care orice prajitura trebuie sa o aiba, iar in aceasta prajitura completeaza celelalte arome foarte bine.  Atat ca aroma cat si la culoare. Rezulta un deliciu, de neratat. Enjoy!

Prajitura cu ciocolata si dovleac_2

Blat

4 oua

250 gr faina

60 gr cacao neagra

220 gr zahar

1 lingurita bicarbonat

2 lingurite praf de copt

1/4 lingurita sare

200 ml cafea tare

250 gr iaurt

100 ml ulei

Crema de dovleac

100 gr piure de dovleac

200 gr crema de branza

1/2 lingurita ghimbir pudra

50 gr zahar pudra

Mousse de ciocolata

200 gr ciocolata neagra 70%

500 ml smantana pentru frisca

o lingura zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie vanilat

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min Nr portii: 20+

Prajitura cu ciocolata si dovleac_4

Blat. Amestecam faina cu zaharul, bicarbonatul, praful de copt, cacaoa si sarea.
Separat batem usor ouale, adaugam uleiul, iaurtul si vanilia apoi omogenizam. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam bine. La final adaugam cafeaua calda.
Preincalzim cuptorul la 175 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiune mare – 30/40 cm.
Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25-30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Il scoatem pe un gratar la racit, apoi il taiem in doua bucati de 30/20 cm.

Crema de dovleac. Crema de branza o mixam cu dovleacul si zaharul pudra pana cand obtinem o crema fina. Adaugam ghimbirul pudra si amestecam din nou.

Prajitura cu ciocolata si dovleac_1

 

Mousse de ciocolata. Punem pe foc 200 ml frisca si aducem aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Dupa doua minute omogenizam compozitia si o lasam la racorit. Adaugam si extractul de vanilie apoi omogenizam.

Smantana ramasa ( 300 ml ) o mixam impreuna cu zaharul pudra si cel vanilat pana obtinem o frisca ferma. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita, cu miscari de jos in sus.

Asamblare. Luam o bucata de  blat si punem 1/3 din mousse-ul de ciocolata. Nivelam si acoperim cu cealalta bucata de blat. Deasupra punem crema de dovleac si o intindem frumos.

Punem mousse-ul de ciocolata ramas peste crema de dovleac si nivelam. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore. Glazuram prajitura cu ganache de ciocolata si decoram cu banuti, tot de ciocolata. Sa aveti pofta!

Prajitura cu ciocolata si dovleac_3


11 Comments

« Bomboane raw cu alune si fructe uscate
Briose cu cartof dulce si migdale – de post »

Comments

  1. Alina says

    November 22, 2015 at 7:37 am

    Buna Paula!As vrea sa incerc bomboanele rafaello, crezi ca ma poti ajuta cu un sfat:la reteta ta se foloseste smantana grasa, pot pune smantana pt frisca cu 3,5% grasime, dar nu vegetala din aceea de origine animala?
    Si cam cate zile tin in frigider?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 22, 2015 at 12:47 pm

      Buna Alina. Se poate pune smantana pentru frisca cu 35% grasime, insa probabil va trebui sa reduci din cantitate. Smantana grasa pe care am folosit-o eu nu era lichida, ci ca o crema. As recomanda sa pui doar 2/3 din cantitate. Bomboanele ar trebui sa tina pana la o saptamana in frigider.
      O zi frumoasa!

      Reply
  2. Alina says

    November 22, 2015 at 3:00 pm

    BUna Paula,
    Multumesc frumos pt raspuns.O sa ncerc sa pun 50 ml .Sper sa-mi iasa ca vreau sa duc la gradi ca e ziua baiatului meu si sa servim copii m-am gandit cu ceva facut in casa.
    Smantana grasa pe care ai folosit-o o gasec in hipermarkey, si daca da cum se numeste.
    Multumesc inca o data.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 23, 2015 at 6:24 am

      Cu drag! Smantana grasa pe care am folosit-o eu e smantana de casa, fermentata dar proaspata. Se poate inlocui doar cu smantana de separator, pe care o putem gasi in piata la raionul lactate. Din comert folosesc, in cazuri de exceptie, doar smantana cu 30% grasime si cred ca se numeste Rustic :).

      Reply
  3. IRINA vLAD says

    November 23, 2015 at 7:17 am

    ARTISTA!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 23, 2015 at 1:42 pm

      Multumesc mult! :)

      Reply
  4. Alina says

    November 23, 2015 at 9:59 am

    Multumesc frumos!Smantana de casa facuta in casa am.Decai mai bn decat smanatna pt frisca.Multumesc inca o data!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 23, 2015 at 1:42 pm

      Da, mai sanatoasa si la indemana. Cu drag! :)

      Reply
  5. Ramona says

    October 20, 2016 at 3:59 pm

    Buna seara. As dori sa fac aceasta prajitura.Intrebarea mea este daca o pot congela cu 2-3 zile pana am nevoie de ea?cum ati facut ganachele? O seara faina!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 21, 2016 at 6:54 pm

      Buna Ramona. Prajitura se poate congela, insa trebuie mancata inainte sa se dezghete complet, pentru ca e posibil sa se inmoaie mousse-ul. Ganacheul l-am facut simplu: 100 gr ciocolata neagra + 100 ml smantana dulce puse pe foc mic pana la omogenizare. Seara frumoasa!

      Reply
  6. Adry says

    May 29, 2017 at 2:19 pm

    Ce fel de crema de branza ai folosit? Merge branza de vaci la galeata de la Lidl?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316