• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Fursecuri cu nuca si ciocolata

Biscuiti

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Fursecuri, biscuiti, adica ceva bun si dulce, perfect pentru rontaiala. De data aceasta sunt fursecuri, mai exact fursecuri cu nuca si ciocolata. O combinatie simpla si clasica, insa rezultatul este atat de bun incat poate concura si cu o prajitura ( binenteles tot cu ciocolata ). Si spun asta pentru ca eu sunt fan prajituri cu ciocolata, insa uite ca si acesti biscuiti i-as manca oricand cu pofta. Un aluat fraged cu aroma de nuca si vanilie si o crema simpla de ciocolata – cam asta este toata treaba. Va invit sa-i incercati!

Fursecuri cu nuca si ciocolata_3

Aluat
200 gr unt
100  gr zahar
1 praf de sare
1/2 pastaie de vanilie
1 ou
150 gr nuci
250 gr faina

Umplutura
200 gr ciocolata cu lapte

50 gr smantana dulce
20 gr unt

sau gem de caise

Decor
100 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata alba

Fursecuri cu nuca si ciocolata_1

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine cremos, aproximativ 10 minute. Adaugam oul si continuam mixarea pana la omogeniare. Oprim mixerul.
Faina o amestecam cu nuca macinata, praful de sare si semintele de la pastaia de vanilie. Punem ingredientele uscate peste crema de unt si incorporam cu o lingura. Daca vi se pare ca este prea moale compozitia, atunci puteti sa mai adaugati una sau doua linguri de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru 2-3 ore.

Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.3 cm. Cealalta bucata de aluat o dam la rece din nou. Decupam forme de biscuiti si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam putina distanta intre ei. Coacem biscuitii timp de 12-13 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.

Procedam la fel si cu restul de aluat. Lasam biscuitii la racit pe un gratar.

Crema. Topim ciocolata cu untul si smantana la bain marie. Omogenizam amestecul si il lasam putin la racorit. In momentul in care ajunge la consistenta unei o creme atunci putem sa umplem biscuitii. Eu am umplut o parte din biscuitii cu dulceata.  Au fost la fel de buni ca si cei cu ciocolata.

Decoram biscuitii cu ciocolata alba si neagra, topite. Dupa o zi biscuitii se inmoaie frumos de la crema si se transforma intr-un deliciu. Enjoy!

Fursecuri cu nuca si ciocolata_2


1 Comment

« Prajitura cu mousse de ciocolata alba si mure
Muffins cu ciocolata »

Comments

  1. olivia says

    November 10, 2015 at 10:49 am

    Reteta dumneavoastra m-a cucerit.Trebuie s-o copiez si s-o pun in practica.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316