• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata cu zmeura si trandafiri

Torturi

Tort de ciocolata cu zmeura si trandafiri

Zmeura si ciocolata. Asa a fost si in urma cu exact un an, aceeasi combinatie care pentru mine are loc de cinste. O folosesc des, mai ales la ocazii speciale. Si uite asa se face ca am folosit-o si acum, intr-un alt tort, tot de ziua mea. O zi care marcheaza trecerea a inca unui an, un an bogat, plin de evenimente. Un an aglomerat as zice, in care odihna nu prea isi gaseste locul la mine in casa iar timpul parca zboara, zboara. Insa ma bucur de tot ceea ce pot sa fac cu placere. Iar blogul acesta este o placere a mea, care de mai bine de trei ani ma tine in alerta. Insa ma bucur ca exista, ma bucur ca imi urmariti retetele, dar mai ales ca le si incercati. Azi va servesc cu un tort delicios, asa cum imi place mie, un tort de ciocolata cu zmeura si trandafiri.

Tortul este unul minunat, Blatul e foarte fin, unul din cele mai bune blaturi facute de mine. Contine relativ putina faina, ceea ce il face mai moale si delicat. La umplutura am alternat doua creme. Una densa de ciocolata si una mai usoara cu branza, zmeura si parfum de trandafiri.

Tort de ciocolata cu zmeura si trandafiri

Blat

6 oua

100 gr apa

100 gr ciocolata neagra

150 gr zahar

100 gr faina

20 gr cacao neagra

1 praf de sare

Sirop

250 ml apa

50 gr ciocolata neagra

1 lgta extract de vanilie

1 lingurita apa de trandafiri

Crema 1

200 gr ciocolata neagra

200 ml smantana pt frisca

Crema 2

400 gr crema de branza

200 gr unt

150 gr zahar pudra

1 lingurita apa de trandafiri

optional colorant alimentar

Crema 3

200 gr zmeura

2 linguri apa

1 lingura zahar

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 35 min. Nr portii: 12-14

Tort de ciocolata cu zmeura si trandafiri

Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi de 18 cm diametru. Faina o amestecam cu cacaoa. Turnam apa fierbinte peste ciocolata si amestecam usor pana la omogenizare. Dam amestecul la rece.

Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam crema de ciocolata in fir subtire peste oua si continuam mixarea la viteza mai mica. Oprim mixerul. Incorporam ingredientele uscate usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim in mod uniform compozitia intre cele doua tavi. Coacem blaturile timp de 30-35 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit. Dupa ce s-au racit complet taiem fiecare blat in trei discuri.

Sirop. Aducem apa la punctul de fierbere. O turnam peste ciocolata rupta marunt. Adaugam esentele si amestecam bine.

Crema 1. Incalzim smantana pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Dupa un minut amestecam temeinic. Vom obtine o crema fina. O lasam deoparte pana se raceste complet.

tort de ciocolata cu zmeura si trandafiriCrema 2. Untul moale, moale, il mixam bine cu zaharu pudra pana cand devine cremos si se deschide la culoare. Este de preferat sa folosim un unt gras cu peste 80% grasime. Adaugam crema de branza treptat si mixam usor dupa fiecare adaugare. La final punem si apa de trandafiri apoi omogenizam. Dam crema la rece pana asamblam tortul.

Crema 3. Punem zmeura impreuna cu apa si zaharul pe foc. Fierbem timp de 10 minute, pana scade lichidul si obtinem o crema frumoasa. Peste crema de zmeura punem 3-4 linguri din crema de branza si omogenizam. Dam la rece.

Asamblare. Insiropam usor cele 6 discuri de blat. Nu trebuie sa exageram deoarece sunt subtiri si destul de moi. Siropul este  mai mult pentru a-i conferi aroma si o textura mai umeda. Punem un blat pe un platou. Deasupra intindem o treime din crema de ciocolata. Acoperim cu un nou blat iar peste el punem jumatate din crema de zmeura. Urmeaza: blat si crema de ciocolata, blat si crema de zmeura, blat si crema de ciocolata iar deasupra vom avea un ultim blat. Dam tortul la rece pentru jumatate de ora.

Impartim crema alba in 3 parti egale. O parte o vom lasa asa alba. Una din ele o vom colora un roz deschis iar cealalta un roz mai inchis. Cine nu doreste coloranti poate sa omita aceasta etapa si sa lasa toata crema alba. Tortul va iesi frumos si doar cu crema alba. Eu am vrut doar sa ii dau o culoare rozalie, dar nu e obligatoriu.

Imbracam tortul cu un strat subtire din crema alba. Primele doua randuri de trandafiri le facem cu crema roz inchis, urmatoarele doua randuri cu roz deschis iar deasupra ornam cu crema alba.

A iesit un tort frumos si mai mult decat delicios. Va invit pe toti la o felie de tort! Enjoy!

Tort de ciocolata cu zmeura si trandafiri


13 Comments

« Lemon Bars
Placinta cu spanac si menta »

Comments

  1. Diana says

    August 4, 2015 at 7:13 am

    La multi ani si aici , Paula !
    Sa fii fericita !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 5, 2015 at 8:56 am

      Multumesc si aici :)

      Reply
      • Diana says

        August 6, 2015 at 9:49 am

        Cu drag … asteptam sa te vad si pe Bucataras , de ziua ta …

        Reply
  2. maria says

    August 4, 2015 at 9:08 am

    La multi ani cu sanatate si bucurii, Paula! Despre inspiratie nu urez nimic, aia o ai cu caru!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 5, 2015 at 8:56 am

      Multumesc mult Maria! Te pup

      Reply
  3. olivia says

    August 4, 2015 at 10:41 am

    La multi ani si la multe retete minunate!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 5, 2015 at 8:55 am

      Multumesc mult Olivia! Te pup

      Reply
  4. Alexandrina says

    August 5, 2015 at 5:26 am

    Minunat tort!
    La multi ani fericiti!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 5, 2015 at 8:55 am

      Multumesc frumos! Te pup

      Reply
  5. Delia says

    February 27, 2017 at 6:22 pm

    Buna!Iti mai aduci aminte ce crema de branza ai folosit la crema 2?Multumesc :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 27, 2017 at 8:04 pm

      Buna Delia. Am folosit crema de branza ‘Exquisa’. Este crema pe care o folosesc cel mai des la deserturi. Seara frumoasa!

      Reply
  6. Adriana says

    May 7, 2017 at 12:50 pm

    Buna Paula

    O intrebare. Pot sa folosesc pasta de trandafiri? Nu am apa de trandafiri.
    Si daca fac tortul in forma de 24cm este ok? Nu va fi asa inalt si voi face doar 2 blaturi fiecare taiat in 2.
    Crezi ca va fi bine?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 12, 2017 at 6:09 am

      Adriana, imi cer scuze ca raspund tarziu. Cum a iesit otrtul? :)

      Reply

Leave a Reply to Delia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316