• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Dulceata de caise fara zahar

Dulciuri diverse Retete Green Sugar

Dulceata de caise fara zahar

Imi place dulceata facuta in casa iar pana anul trecut mama era furnizorul meu principal de dulceata. Inca mai este si acum, face o dulceata grozava. Caise, capsune, prune, visine sunt fructele pe care le conserva in dulceata aproape in fiecare an. De anul trecut am inceput sa fac si eu dulceata in casa, mai timid asa, insa ma bucur ca am facut si acest pas. Anul trecut a fost anul capsunelor si al afinelor. Au iesit niste dulceturi grozave. Acum insa am incercat o dulceata si mai buna, mai parfumata si mai aromata. Este vorba despre aceasta dulceata de caise fara zahar, dar cu aroma de portocala. Pentru indulcit am folosit gelifiantul de la Green Sugar, un indulcitor sanatos si natural produs din extract de stevie.

Acest gelifiant aduce zero calorii dulceturilor noastre. Pe langa acest fapt, asigura si prepararea rapida a dulcetei. In 10-15 minute e gata si putem sa ne delectam cu o dulceata grozava. Va invit sa incercati gelifiantul impreuna cu dulceata aceasta minunata cu aroma de caise si portocala.

Dulceata de caise fara zahar_

 

Ingrediente

1,4 kg caise

1 punga Green Sugar gelifiant

1 portocala

2 linguriĀ apa

1/2 pastaie de vanilie

Timp de preparare: 90 min Timp de coacere: 1 ora Nr borcane: 4

Dulceata de caise fara zahar_1

 

Spalam bine caisele si le punem intr-un bol incapator. Peste caise turnam 2 litri de apa fierbinte si le lasam 1 ora la odihnit.

Dupa o ora decojim cu grija caisele si scoatem samburii. Cantarim 1 kg de pulpa de caise si le punem intr-o oala cu fundul gros. Peste caise turnam gelifiantul Green Sugar si amestecam bine.

Spalamm bine portocala. Razuim coaja de portocala peste caise apoi stoarcem bine sucul. Adaugam doua linguri de apa si apoi amestecam totul bine. Punem oala pe foc si fierbem dulceata timp de aproximativ 10 minute pana se ingroasa.

Dulceata de caise fara zahar_3

Se pregatesc 4 borcanele sterilizate si uscate. Se ia pe rand un borcansi se aseaza pe lama unui cutit. Se umple borcanul cu dulceata de caise apoi se inchide ermetic cu capacul. Se procedeaza la fel si cu celelalte borcane pana cand se termina dulceata.

 

Preincalzim cuptorul la 100 de grade. Punem borcanelel intr-o tava cu putina apa pe fund si apoi le introducem la cuptor pentru o ora. Dupa o ora scoatem borcanele din cuptor si le punem intr-o tava curata. Le acoperim cu un prosop si le lasam asa pana la racirea completa. In felul acesta am obtinut o dulceata perfecta, care rezista 1-2 ani fara niciun conservant.

Sa aveti pofta!

Dulceata de caise fara zahar_2

 


10 Comments

« Cherry Cheesecake in a Jar
Chec cu zmeura si lime »

Comments

  1. cris says

    July 7, 2015 at 9:42 am

    Foarte rapid si bun la gust

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 7, 2015 at 6:34 pm

      Multumesc Cris :)

      Reply
  2. Lubita says

    July 9, 2015 at 9:51 am

    Mmm,face parte din preferatele mele dulceata,gem cu caise;un deliciu!!

    Reply
  3. Claudia says

    July 10, 2015 at 8:23 pm

    Am mai spus ca are o culoare minunata.
    Eu am mai folosit zahar gelifiant pentru dulceturi,imi place ca isi pastreaza culoarea superba si timpul de preparare este foarte scurt.

    Reply
  4. Aluculesei Brindusa says

    July 11, 2015 at 6:11 am

    draga Sid arata nemaipomenit de bine si cred ca se face usor si gustul este divin!

    Reply
  5. PAUN LOREDANA says

    July 12, 2015 at 9:59 am

    O reteta minunata .

    Reply
  6. pop aurelia says

    July 12, 2015 at 12:46 pm

    imi place dulceata de caise sunt preferatele mele

    Reply
  7. Campan says

    June 9, 2016 at 7:26 pm

    Buna, vreau sa fac dulceata de cirese si de capsuni fara zahar, dilema cea mai mare este : REzista fara zahar care conserva dulceata? dulceata fara zahar rezista un an? Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 10, 2016 at 6:57 pm

      Buna, zaharul este inlocuit de gelifiant de la Green Sugar care are proprietati de conservare. Dulceata este fara zahar, insa pentru a o indulci, gelifia si conserva, am folosit gelifiant de la Green Sugar din stevie rebaudiana. Este minunat!

      Reply
  8. BARTA EUGENIA says

    July 7, 2017 at 4:02 am

    Unde se gaseste gelifiantul?

    Reply

Leave a Reply to PAUN LOREDANA Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316