• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu caramel si capsune

Prajituri

Prajitura cu caramel si capsune

Prajiturile cu blat si crema sunt prajituri elegante. Ele sunt potrivite pentru o ocazie speciala in familie, insa nu este obligatoriu. Putem sa facem o prajitura eleganta oricand ne este pofta si avem mai mult timp la dispozitie. Mie mi-a fost pofta de o prajitura buna si cremoasa si am facut o prajitura cu caramel si capsune. Combinatia este extrem de buna, nici nu are rost sa va mai spun. Straturi fine de blat genoise cu vanilie si cacao, crema dulce de caramel, crema aromata de capsune si mousse de capsune. A iesit un deliciu!

Prajitura cu caramel si capsune

Blat
3 oua
100 gr zahar
80 gr faina de migdale
20 gr faina
20 gr cacao neagra
1 praf sare
20 gr unt topit
1 lingurita extract de vanilie

Crema caramel
200 gr dulce de leche
100 gr unt
2-3 linguri lapte

Crema capsune
300 gr capsune
3 linguri zahar
2 linguri apa
5 gr gelatina
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar vanilat

Prajitura cu caramel si capsune

Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi de dimensiuni 20×20 cm.
Ouale le mixam cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina de migdale si o incorporeaza usor prin miscari de jos in sus. Adaugam si untul topit si racit, extractul de vanilie si din nou amestecam usor. Impartim compozitia in doua. In jumatate din ea punem faina, iar in cealalta jumatate punem cacao. Amestecam usor pentru a nu scoate aerul din blat.

Turnam cele doua compozitii in tava si nivelam. Coacem blaturile timp de 15-20 minute, pana cand se rumenesc usor. Scoatem blaturile din tava si le lasam pe un gratar la racit. Taiem blatul alb in doua bucati pe orizontala. Cel maro il lasam asa.

Crema caramel. Untul il mixam bine pana cand devine cremos. Adaugam dulce de leche si continuam sa mixam pana obtinem o crema uniforma. Adaugam laptele treptat pana cand vom obtine consistenta dorita pentru crema, ca si cea a caramelului mai gros.

Crema capsune. Spalam cele 300 grame de capsune si le rupem coditele. Le transformam in piure cu blenderul. Le punem apoi intr-o oala pe foc impreuna cu zaharul. Lasam amestecul sa fiarba timp de 5 minute apoi oprim focul. Punem gelatina la hidratat in doua linguri de apa. Dupa 5 minute adaugam gelatina peste capsune si amestecam bine. Lasam crema la racit.
Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat. O dam la rece pana se intareste crema de capsune. Incorporam frisca in jumatate din crema de capsune. Cealalta jumatate o lasam asa.

Prajitura cu caramel si capsune

Asamblare. Punem o bucata de balat alb in tava. Peste el punem jumatate din crema caramel. Deasupra cremei asezam celelalt blat alb si-l ungem cu crema de capsune (fara frisca). Peste crema de capsune punem blatul maro. Turnam restul de crema caramel si o intindem frumos. Deasupra punem crema de capsune cu frisca (mousse-ul). Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore, sau peste noapte.
Prajitura cu caramel si capsune este grozava chiar fara a fi decorata. Cine doreste poate sa o decoreze cu grilaj de frisca si fructe uscate, sau fasii de caramel. Este un deliciu!

Prajitura cu caramel si capsune_1


3 Comments

« Tiramisu Cupcakes
Best Turtle Brownies »

Comments

  1. Simona says

    May 11, 2015 at 7:27 am

    Ce prajitura frumoasa… Ador prajiturile tale!!

    Reply
    • Paula says

      May 11, 2015 at 9:00 am

      Multumesc mult Simona. Te pup!

      Reply
  2. TeoBucatar says

    May 12, 2015 at 5:59 pm

    Caramel si capsune, deliciu garantat!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316