• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Inghetata / Inghetata sandwich cu vanilie si capsune – fara zahar

Inghetata Retete Green Sugar

Inghetata sandwich cu vanilie si capsune – fara zahar

Vara bate la usa iar eu ma pregatesc sa o intampin asa cum se cuvine. Cu inghetata! Si nu orice fel de inghetata ci una extrem de buna, buna si aromata si fara zahar. Blatul de cacao, inghetata cremoasa de vanilie si de capsune fac cea mai buna combinatie. Si nici macar nu are zahar, doar indulcitorul natural pe baza de stevie – Green Sugar,  un indulcitor care se comporta fara repros in orice desert.

Inghetata are la baza reteta standard de inghetata de vanilie, pe care v-o recomand cu drag sa o incercati. E foarte cremoasa! Singura modificare ar fi ca am inlocuit zaharul cu indulcitorul Green Sugar. Rezultatul a fost la fel de bun si tentant. O incercati si voi?

Inghetata sandwich cu vanilie si capsune

Blat

2 oua
150 ml iaurt
70 ml ulei
200 gr faina
30 gr cacao
50 ml apa fierbinte
1 lingurita extract de vanilie
100 gr indulcitor Green Sugar

Inghetata

4 galbenusuri
300 ml lapte
1 pastaie de vanilie
400 ml smantana dulce
8 linguri indulcitor Green Sugar
1 lingura suc de lamaie – optional
200 gr capsune proaspete
 Inghetata sandwich cu vanilie si capsune

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt o tava medie. Eu am folosit una patrata de 20/20 cm insa puteti sa folositi si o tava rotunda, sau orice forma va place.

Ouale le amestecam cu iaurtul si uleiul si vanilia. Faina o amestecam cu zaharul, cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Combinam cele doua compozitii si amestecam bine. Va deveni putin greu dar merita efortul. Turnam deasupra si apa fierbinte si mai amestecam usor pana la omogenizare.

Turnam compozitia in tava pregatita si coacem blatul timp de 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 35 minute. Daca nu e gata atunci il mai lasam 5 minute.

Scoatem blatul pe un gratar la raci. Dupa racirea completa il taiem in doua bucati pe orizontala.

Inghetata sandwich cu vanilie si capsune

Pastaia de vanilie o despicam cu un cutit cu varf ascutit si scoatem semintele cu grija. Punem laptele pe foc impreuna cu semintele si pastaia de vanilie si lasam pana cand ajunge la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam la infuzat, acoperita, pentru 30 de minute.
Dupa jumatate de ora scoatem pastaia de vanilie si punem laptele din nou pe foc. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana cand se albesc la culoare si isi dubleaza volumul.
Punem 2-3 linguri de lapte peste oua si amestecam repede ca sa nu obtinem omleta. Apoi procedam invers, turnam crema de oua peste lapte si punem din nou pe foc mic, mic. Lasam pe foc pana se ingroasa usor, cat sa ramana pe lingura in momentul in care scoatem lingura din crema.  Eu am lasat-o in jur de 8-10 minute. Nu se va ingrosa la fel de mult ca o crema, ci va fi ca o smantana mai lichida.
Crema nu trebuie sa fiarba de aceea focul trebuie sa fie foarte mic si de preferat e sa folosim o oala cu fund gros. Lasam crema la racit.
Mixam smantana dulce (poate fi smantana de separator – ideal – sau smantana pentru frisca, sau chiar frisca) 2-3 minute pana cand devine spumoasa.
Incorporam smantana in crema de vanilie usor, cu miscari de jos in sus. Nu vom obtine o compozitie foarte groasa, ci una asemanatoare smantanii. La final putem adauga o lingura suc de lamaie pentru a evita formarea acelor de gheata. Daca aveti masina de facut inghetata, puteti sa omiteti acest pas.
Capsunele le mixam cu blenderul. Punem peste capsune o treime din compozitia de vanilie si amestecam bine.
Daca aveti masina de inghetata puteti sa faceti inghetatele la aparat. In caz contrar va trebui sa le puneti la congelator in recipiente diferite. Din jumatate in jumatate de ora trebuie amestecat in vase pentru a nu se forma ace de gheata. Cand inghetata e aproape gata, insa totusi destul de moale cat se se poata lucra cu ea, o scoatem din congelator.
Punem o bucata de blat inapoi in tava in care l-am copt. Peste el punem alternativ cate o lingura de inghetata de vanilie si una de capsune. Marmoram putin compozitia apoi nivelam. Deasupra punem si celalalt blat apoi apasam usor. Introducem din nou inghetata la congelator pana la congelarea completa.
Portionam inghetata in sandwich-uri si putem sa servim cu pofta. Enjoy!
 Inghetata sandwich cu vanilie si capsune


2 Comments

« French Brioche
Taralli – covrigei italienesti »

Comments

  1. olivia says

    May 16, 2015 at 1:14 pm

    Delicioasa,cu siguranta.Intentionez s-o pregatesc.

    Reply
    • Paula says

      May 16, 2015 at 7:59 pm

      Super, ma bucur mult! E un deliciu de inghetata si nu o sa va para rau. :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316