• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Mini torturi cu capsune si mousse de cocos

Torturi Retete Green Sugar

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos

Iubesc torturile indiferent de marime. Ca sunt torturi mari, ca sunt torturi mai mici, pentru mine reprezinta desertul suprem, o incantare a simturilor. Daca pot sa fac torturile mai sanatoase atunci chiar nu mai am nicio mustrare de constiinta. Solutii pentru o perspectiva mai sanatoasa sunt. Pana la urma totul depinde de ingredientele pe care le folosim si de aceea e important sa le alegem cu grija. Eu mereu optez pentru ingrediente cat mai naturale si mai putin prelucrate. Iar cand vine vorba de zahar cei de la Green Sugar mi-au sarit in ajutor cu indulcitorul lor natural pe baza de stevie. Un indulcitor conceput in asa fel incat sa nu modifice gustul alimentelor. Tocmai de aceea poate fi folosit cu incredere atat in prepararea dulciurilor dar si in aromarea bauturilor.

Eu l-am testat pe aceste mini torturi cu capsune si mousse de cocos. Au iesit minunate, cu un gust delicat de cocos acompaniat de aroma inconfundabila a capsunelor. Indulcitorul s-a comportat foarte bine iar aromele nu au fost modificate deloc. Va invit sa incercati tortuletele, sunt delicioase si sanatoase!

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos_3

Blat
4 albusuri
1 praf de sare
4 linguri indulcitor Green Sugar
4 linguri cu varf faina

Mousse de cocos
200 gr lapte de cocos
100 gr indulcitor Green Sugar
300 ml smantana pentru frisca
1 lingura indulcitor Green Sugar
5 gr gelatina
30 ml apa rece
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita esenta de cocos

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min  Nr portii: 4-6

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos_4

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Vom obtine o bezea ferma si lucioasa. Incorporam faina cu miscari ferme de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 20/30 cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.

Laptele de cocos il incalzim pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand laptele de cocos e fierbinte oprim focul. Dupa 2-3 minute adaugam gelatina si amestecam bine. Dam crema la rece.

Rasnim o lingura de indulcitor pentru a obtine o pudra fina. Mixam smantana pentru frisca timp de un minut apoi adaugam indulcitorul pudra. Continuam mixarea pana cand obtinem o spuma ferma.

Incorporam frisca in crema de cocos racita. Ne ajutam de o spatula cu ajutorul careia vom executa miscari usoare, de jos in sus. Dam crema la rece 15 minute.

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos_1

Decupam cercuri din blat cu ajutorul unor forme pentru mini torturi. Lasam cercurile in forme. Deasupra punem bucati de capsune astfel incat sa stea in picioare. Peste capsune vom turna crema de cocos. Dam tortuletele la rece 3-4 ore pana cand se intareste crema. Cel mai bine este sa le lasam la racit peste noapte.

Din ingredientele date vor iesi aproximativ 4-6 tortulete, in functie de marimea inelelor folosite. Daca doriti o un numar mai mare de tortulete va trebui sa adaptati cantitatile.

Ornam mini torturile cu capsune, sau dupa preferinta. Sunt un desert minunat si delicat. Enjoy!

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos_2


8 Comments

« Tort genoise cu mousse de piersici si ciocolata alba
Fursecuri super simple cu lapte condensat »

Comments

  1. Simona says

    April 24, 2015 at 7:18 am

    Waw, cum arata!!! Nu refuz o portie.. chiar doua :)

    Reply
    • Paula says

      April 24, 2015 at 6:34 pm

      Simona, ma bucur mult ca-ti plac. Te pup!

      Reply
  2. alina says

    April 24, 2015 at 1:15 pm

    Buna!
    Arata foarte bine desertul!Felicitari!Am totusi o intrebare pot folosi zahar in loc de indulcitor?

    Reply
    • Paula says

      April 24, 2015 at 6:34 pm

      Alina, ma bucur ca-ti plac tortuletele! Cu siguranta poti sa folosesti si zahar normal.

      Reply
  3. alina says

    April 25, 2015 at 11:26 am

    Multumesc de raspuns!

    Reply
  4. stefy says

    April 25, 2015 at 4:40 pm

    un desert de nota 10!

    Reply
  5. Dana says

    May 9, 2015 at 2:55 pm

    Formele de minitorturi de unde le pot cumpara?

    Reply
  6. Malina says

    November 28, 2015 at 6:56 pm

    De unde iei esenta de cocos?

    Reply

Leave a Reply to stefy Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316