• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

Prajituri

Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

Cafea si ciocolata este una din combinatiile care ma incanta pe mine. La aceasta combinatie as mai adauga ciocolata + caramel, ciocolata + visine, ciocolata + nuci, ciocolata + portocale. Daa, lista ar putea continua pentru ca tot ce este cu ciocolata este pe placul meu. Si da, fac multe dulciuri cu ciocolata incercand sa impac cat mai multe gusturi si arome.

Aceasta prajitura cu ciocolata si mousse de cafea s-a nascut dintr-o dorinta de a mea de a manca ceva dulce, super bun, neaparat cu ciocolata si neaparat cu cafea. Dorinta s-a indeplinit si am avut parte de un desert minunat cu blat fin si creme delicate, aromate si catifelate.

prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

 

Blat

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 40 gr faina
  • 40 gr faina de migdale
  • 20 gr cacao
  • 1 praf de sare
  • 20 gr unt topit

Crema de ciocolata

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura esenta amaretto
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 4 gr gelatina

Mousse de cafea

  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml cafea
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lg-ta zahar vanilat
  • 5 gr gelatina

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 20

prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

 

Blat. Ouale le mixam bine impreuna cu zaharul si sarea timp de 10-15 minute pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit ( si racit) si mai mixam jumatate de minut pana la omogenizare. Oprim mixerul

Faina o amestecam cu faina de migdale, cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste crema de oua si amestecam cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de 30/40cm. Turnam compozitia in tava si nivelam usor cu o lingura. Coacem blatul timp de 15-17 minute pana cand se desprinde frumos de lateralele tavii. Scoatem blatul pe un gratar la raci. Il taiem il doua jumatati.

Crema de ciocolata. Ouale le amestecam cu zaharul si cacao. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. Punem smantana pentru frisca pe foc. Cand e fierbinte adaugam ciocolata si amestecam usor. Turnam cateva linguri din compozitia cu ciocolata peste oua. Amestecam bine. Turnam crema de oua peste compozitia cu ciocolata si lasam amestecul pe foc timp de 5-6 minute pana incepe sa se ingroase. Cand e gata oprim focul si adaugam gelatina hidratata si amaretto. Amestecam bine. Acoperim crema cu foile alimentara si dam la rece.

Mousse de cafea. Incalzim 100 ml smantana, si cafeaua la foc mic. Oprim focul cand amestecul e cald bine. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. O lasam 5 minute deoparte apoi o adaugam peste cafea. Punem si zaharul apoi amestecam bine. Dam amestecul la rece. Cand va capata consistenta unei creme va fi bun de folosit.

Restul de smantana ii batem bine impreuna cu zaharul vanilat. Cad obtinem o frisca bat ne oprim si o dam la rece pana e gata crema de cafea.

Incorporam frisca in crema de cafea cu miscari usoare, de jos in sus.

prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

Asamblare. Punem jumatate de blat intr-o tava de 20/30cm. Peste blat intindem o treime din mousse-ul de cafea. Adaugam crema de ciocolata apoi nivelam. Acoperim cu cealalta bucata de blat iar apoi cu mousse-ul de cafea ramas. Nivelam, invelim in folie si dam la rece.

  • Prajitura trebuie sa stea la rece cel putin 3-4 ore pentru a se intari cremele.
  • Blatul nu trebuie insiropat pentru ca este delicat si va absorbi din umezeala cremei
  • Crema de ciocolata nu este foarte dulce pentru ca mie imi place amaruie. Daca va plac cremele mai dulci puteti sa mai adaugati o lingura de zahar.
  • Este o prajitura delicioasa si cu siguranta va va cuceri.

Enjoy!

prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

 


7 Comments

« Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata
Cozonac cu alune de padure si cacao »

Comments

  1. MIHA says

    March 28, 2015 at 11:04 am

    arata extraordinar si citind ingredientele este si foarte delicioasa,astept sa e termine postul pentru a o incerca-ca si dv si mie imi place combinatia ciocolata si cafea
    dupa ce am sa o pregatesc am sa va scriu care sunt senzatiile cand mananci o asemenea bunatate
    o zi cat mai placuta si la cat mai multe retete delicioase
    as dori sa postati retete de pasti,pt ca se apropie perioada cand le pregatim
    multumesc

    Reply
  2. Rocsy Ciobanu says

    March 28, 2015 at 4:55 pm

    Prea minunata, prea delicioasa! bravo!

    Reply
  3. maria udrea says

    March 29, 2015 at 6:48 pm

    Numai bunatati faci! Fericiti baietii tai, toti trei ca te au! Pupici!

    Reply
  4. Andreea says

    December 24, 2016 at 8:19 am

    Tava nu este prea mare având în vedere ca avem putina compoziție pentru blat?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 8, 2017 at 6:22 am

      Andreea, blatul este destul de subtire. Nu este mare tava

      Reply
  5. Lia says

    February 5, 2019 at 2:27 pm

    Buna ziua!
    La crema de ciocolata se adauga dupa ce o luam de pe foc si gelatina hidratata, nu?
    Multumesc mult!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:14 pm

      Buna, da, asa este.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316