• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Clatite / Pancakes cu banane si lapte de cocos

Clatite Dulciuri de post

Pancakes cu banane si lapte de cocos

Aceste pancakes se fac atat de simplu si sunt atat de bune incat cu greu va veti putea abtine sa le incercati. 

Sunt aromate, pufoase, fara urma de lapte, oua sau zahar. Si cu toate acestea sunt dulci si extrem de bune. Combinatia banane si lapte de cocos le face sa fie atat de grozave. 

Dupa ce le-am laudat atat va pot spune ca sunt si de post, deci le putem consuma cu usurinta cand avem pofta de ceva bun si dulce dar totusi avem restrictie la ingrediente. 

Pancakes cu banane si lapte de cocos_2

 

Ingrediente

200 ml lapte de cocos

100 lapte de soia/migdale

200 gr faina alba

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

3 banane foarte coapte 

2 linguri cocos

Pancakes cu banane si lapte de cocos_4

 

Amestecam faina cu praful de copt si sarea.

Bananele le zdrobim bine cu ajutorul unei furculite. Adaugam laptele de cocos si cel de migdale ( asa am folosit eu ) sau soia si amestecam bine. Incorporam cu grija faina amestecand usor. Vom obtine o compozitie groasa de clatite.

Pancakes cu banane si lapte de cocos_1

 

Ungem o tigaie cu putin ulei si o incingem bine. Turnam gramajoare din compozitia de clatite. Coacem clatitele pe prima parte pana incep sa faca bule de aer la suprafata – aproxiomativ 3-4 minute la foc mediu. Intoarcem clatitele si le mai coacem 2 minute si pe cealalta parte. Punem fiecare clatita separat pe un platou.

Procedam la fel pana cand terminam compozitia de clatite. 

Servim clatitele caldute – si reci sunt la fel de bune – cu sirop de artar/agave sau chiar cu miere alaturi de felii de banana. Enjoy!

Pancakes cu banane si lapte de cocos_3

 


8 Comments

« Prajitura Tosca
Chocolate Mud Cake »

Comments

  1. cozia says

    March 4, 2015 at 6:51 am

    wow!felicitari pentru schimbarea de prezentare a blogului tau!asa da!

    Reply
    • Paula says

      March 4, 2015 at 7:00 am

      Multumesc mult Cozia! Ma bucur ca-ti place!

      Reply
  2. cozia says

    March 4, 2015 at 6:56 am

    am revenit.
    din pacate acu observ ca ti ai redus lista de blogroll si deasemeni nu se mai deschid separat site urile culinare.
    era bine fiindca blogul tau devenise pentru mine centru de miscare fata de celelalte bloguri, dar, sigur ca nu te critic, in fond tu esti proprietarul :)

    Reply
    • Paula says

      March 4, 2015 at 7:02 am

      Cozia, site-ul este doar in forma incipienta deocamdata. Voi mai lucra la el astfel incat sa-l aduc intr-o stare care sa ma multumeasca atat pe mine cat si persoanele care ma urmaresc :)
      O zi frumoasa!

      Reply
  3. Laura Nechita says

    March 4, 2015 at 11:34 am

    Felicitari, Paula! Mai mult decat frumoasa casuta ta, primitoare, interfata te fura cu totul, poze minunate, retete minunate, simt si vad pasiune si suflet in tot ceea ce aduci aici, in fata noastra! Te admir pentru energia ta si pentru bunul gust, dar mai ales pentru felul in care reusesti sa iti organizezi timpul, mai ales cu doi pitici in crestere si care iti solicita timp, atentie si ingrijire maxima! Bravoo, supermami! Va pupam cu drag de la mic la mare!

    Reply
    • Paula says

      March 6, 2015 at 9:52 am

      Multumesc Laura, ma bucur mult ca-ti place noul look al blogului. Mai am mult de lucru insa ai dreptate cand spui ca imi place ceea ce fac :)
      Pupici tie si baietilor tai!

      Reply
  4. Lioara says

    August 20, 2015 at 1:58 pm

    Felicitari pentru un blog minunat, plin de caldura si culoare, Paula! :-) As vrea sa te intreb daca aceste clatite au vreo sansa cu altfel de faina, decat cea din grau…adica, ceva fara gluten, cum ar fi meiul. Oare ies? Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 21, 2015 at 8:14 am

      Buna Lioara. Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase!
      Nu as putea sa-ti dau un raspuns precis pentru ca nu am incercat sa le fac altfel decat cu faina alba. Posibil sa iasa putin mai tari sau mai compacte pentru ca faina fara gluten nu aereaza produsele la fel de mult ca si cea de grau. Daca te hotarasti sa le incerci asa, sa-mi spui si mie cum au iesit :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316