• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Crema de zahar ars

Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este un desert care se face rapid si din ingrediente putine, asta am putea spune. Insa nu doar atat, este un desert cremos, fin, aromat si delicios de dulce. Caramelul completeaza acea crema simpla de lapte si oua si ii da un farmec aparte. Multa lume iubeste aceste desert tocmai din cauza cremozitatii si a gustului inconfundabil de caramel. Am intalnit si persoane care totusi nu suporta crema de zahar ars. Motivul nu-l stiu exact si sincer mi se pare ca isi refuza un desert special. 

Crema de zahar ars_1

Crema
750 ml lapte
6 oua
150 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie

Caramel
120 gr zahar
2 linguri apa

Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 75 min. Nr portii: 10

Crema de zahar ars_3

Intr-un vas caramelizam cele 120 grame de zahar impreuna cu apa. Asteptam pana capata o culoare aurie frumoasa. Oprim focul si imbracam cu caramelul obtinut un vas termorezistent rotund de 22-26cm diametru.

Ouale le batem impreuna cu zaharul pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele treptat, amestecand incet si continuu. La final adaugam extractul de vanilie. Turnam crema in vasul tapetat cu caramel. 
Punem vasul intr-o tava putin mai mare decat acesta. Preincalzim cuptorul la 150 de grade. In tava in care am pus vasul vom turna apa fierbinte pana la jumatatea vasului. 

Dam tava la cuptor pentru o ora si 15 minute. Oprim focul si lasam crema caramel sa se raceasca in tava. 
Dupa ce s-a racit complet punem crema de zahar ars la frigider. A doua zi o rasturnam pe un platou usor adanc pentru a evita scurgerea caramelului.
Feliem dupa preferinta si servim crema de zahar ars cu frisca sau inghetata de vanilie. Enjoy!

Crema de zahar ars_2


6 Comments

« Prajitura cu foi si crema de ciocolata
Chec grecesc cu portocale, miere si fistic »

Comments

  1. TeoBucatar says

    January 29, 2015 at 6:19 pm

    Delicios desert draga mea! Oricand!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 9, 2015 at 7:08 am

      Multumesc mult Teo, pupici!

      Reply
  2. Cristea Dana says

    January 30, 2015 at 7:02 am

    Doamne, de cand zic ca fac si eu….Arata fantastic! Pup :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 9, 2015 at 9:15 am

      Multumesc mult Dana! :*

      Reply
  3. stefy says

    January 30, 2015 at 6:11 pm

    o reteta simpla, dar un gust divin!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 9, 2015 at 9:16 am

      Stefy, asa este. Simpla si super delicioasa! Pup

      Reply

Leave a Reply to stefy Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316