• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu mousse de zmeura, apa de trandafiri si cocos

Torturi

Tort cu mousse de zmeura, apa de trandafiri si cocos

Tortul acesta este un tort de care eu personal sunt foarte multumita. Nu doar in ce priveste aspectul ci si textura si modul in care se imbina aromele. Este un tort fin, delicat,elegant si este perfect pentru o masa festiva. Pe langa toate aceste aspecte este un tort mai putin dulce si fara gluten, deci prezinta unele elemente mai sanatoase si mai putin alergenice.
Tortul aceste este de fapt a doua reteta din cadrul campaniei “Dulciuri de Craciun fara gluten”, organizata de Ruxandra si Dr. Schar., un tort festiv si impresionant. 

Tort cu mouse de zmeura, apa de trandafiri si cocos_1
Blat
2 oua mari
3 linguri zahar
2 linguri cu varf faina Mix It Universal Dr Schar
2 linguri nuca de cocos
1 lingura ulei
1 praf de sare

6 piscoturi Savoiardi Dr Schar

Sirop
1 lingura zahar
200 ml apa

Mousse de zmeura si trandafiri
100 ml suc de zmeura + 1 lingura de zahar
100 gr mascarpone + 1lingura zahar pudra
100 gr frisca + 1 lingurita zahar vanilat
1 lingurita apa de trandafiri
5 gr gelatina

Mousse de cocos si iaurt
200 ml lapte de cocos 
200 gr iaurt + 3 linguri zahar vanilat
300 gr frisca + 1 lingura zahar vanilat
8 gr gelatina

Jeleu de zmeura
150 ml sirop de zmeura + 2 linguri zahar
4 gr gelatina

Decor
200 gr ciocolata alba
1 lingurita ulei vegetal
zmeura

Timp de preparare: 3 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12

Tort cu mouse de zmeura, apa de trandafiri si cocos_4
Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20-21cm diametru. 
Ouale la temperatura camerei le mixam impreuna cu un praf de sare si cu zaharul pana cand se albesc la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam putin pana la omogenizare apoi oprim mixerul.
Peste crema de oua punem faina si nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Punem compozitia de blat in tava si nivelam.
Coacem blatul timp de 25-30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Il scoatem pe un gratar la racit.

Suc de zmeura. Punem 400 gr de zmeura (congelata sau proaspata) pe foc mediu. Lasam zmeura sa fiarba 5-6 minute pana isi lasa tot sucul. Strecuram zmeura si masuram 250 ml de suc pe care il punem deoparte.

Mousse de zmeura si trandafiri.
Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana se transforma intr-o frisca ferma. O dam la rece.
Mascarpone il amestecam cu zaharul pentru a deveni mai cremos. Il lasam deoparte.
Masuram 100 ml de suc de zmeura si il punem pe foc impreuna cu o lingura de zahar.
Punem 5 gr gelatina la hidratat in 30 ml de apa rece. Cand sucul de zmeura e cald oprim focul si adaugam gelatina hidratata. Amestecam bine pentru a se dizolva gelatina. Adaugam si apa de trandafiri apoi incorporam mascarpone. Dam crema la rece.
Incorporam frisca in crema de zmeura ( putin intarita insa inca lichida ) cu miscari de jos in sus. Tapetam cu folie alimentara o tava de 17-18 cm diametru si punem crema de zmeura in ea. Acoperim crema cu folie si o dam la congelator pentru jumatate de ora.

Mousse de cocos.
Punem gelatina la hidratat in 30 ml de apa rece. Laptele de cocos il incalzim pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam gelatina hidratata amestecand foarte bine. Adaugam si iaurtul si zaharul pudra. Dam crema la rece.
Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana se transforma intr-o frisca ferma. O dam la rece pana se intareste usor crema de cocos.
Incorporam frisca in crema de cocos cu miscari de jos in sus ajutandu-ne de o spatula.

Sirop. Caramelizam o lingura de zahar. Adaugam apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat.

Asamblare. Punem blatul racit inapoi in tava in care l-am copt. Il intepam din loc in loc cu o scobitoare si apoi il insiropam cu cateva linguri de sirop caramel.
Peste blat turnam jumatate din crema de cocos. Deasupra cremei asezam cateva piscoturi Savoiardi. Fiecare piscot il insiropam cu siropul caramel inainte de a-l pune peste crema. 
Peste piscoturi rasturnam crema de zmeura scoasa din congelator si continuam cu restul de crema de cocos.
Dam tortul la frigider.

Tort cu mouse de zmeura, apa de trandafiri si cocos_2
Jeleu de zmeura. Punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece. Sucul de zmeura il punem pe foc impreuna cu zaharul. Cand e fierbinte oprim focul si adaugam gelatina amestecand bine pentru a se topi complet si distribui uniform. Turnam jeleul de zmeura deasupra tortului si dam tortul din nou la rece pentru minim 4 ore, preferabil peste noapte.

Tort cu mouse de zmeura, apa de trandafiri si cocos_5

Decor. Topim ciocolata alba la bain marie impreuna cu o lingurita de ulei. Formam din ciocolata alba banuti de diferite dimensiuni si bastonase. Punem decoratiunile la rece.

Scoatem cu grija tortul din tava in care l-am asamblat. Ornam tortul cu bastonasele si banutii din ciocolata alba dupa preferinta. 
Pentru o mai buna stabilitate a decoratiunilor de pe tort este bine sa folosim putina ciocolata topita pe care o vom pune pe spatele decoratiunilor inainte de a le lipi de tort.
Este un tort putin mai complex insa merita toata osteneala. Este minunat. Enjoy!

 Tort cu mouse de zmeura, apa de trandafiri si cocos_3


7 Comments

« Turta dulce a copilariei
Brad de trufe de ciocolata cu portocale, ghimbir si bailyes »

Comments

  1. adnia says

    December 20, 2014 at 5:33 am

    pe mine ma innebunesc torturile tale, plus ca faci niste poze incredibil de frumoase :)

    Reply
  2. Kyra says

    December 20, 2014 at 9:22 am

    Imaginile sint graitoare!
    Simt pe cerul gurii aroma de zmeura!

    Reply
  3. catkitchen says

    December 20, 2014 at 6:08 pm

    Eu nu pot decat sa-mi imaginez ca ma servesti cu o felie 😉 ….. caci la mine nu vei vedea asa realizare !!! :)
    Felicitari ptr toate dulcegariile minunate pe care le faci !!!
    Mii de imbratisari !

    Reply
  4. Haplea says

    December 21, 2014 at 10:35 pm

    Wow cat de bine arata!!!

    Reply
  5. Didi says

    December 22, 2014 at 2:44 am

    asa de frumos si stiu precis ca si gustos :)

    Reply
  6. Valy says

    April 15, 2015 at 1:56 pm

    Buna!
    Aratos tort dar are lipsuri in reteta, Imi permit sa spun acest lucru si am fost foarte dezamagita. Cantitatea de zahar este ffff mica, nesemnificativa ceea ce nu permite evidentierea aromeleor de capsuni respectiv cocos. Cantitatea de zahar trebuie marita, experimental la 5 linguri pentru fiecare mousse.

    Reply

Trackbacks

  1. 10 torturi fara gluten care te vor impresiona | Celiaci.ro says:
    September 25, 2015 at 9:11 am

    […] Tort cu mousse de zmeura, apa de trandafiri ci cocos […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316