• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Brad de trufe de ciocolata cu portocale, ghimbir si bailyes

Dulciuri diverse

Brad de trufe de ciocolata cu portocale, ghimbir si bailyes

Bradul de trufe este un desert superb pentru masa de Craciun. Trufele se pot decora dupa bunul plac, si se pot aroma cu fel si fel de arome spectaculoase. Portocala, ghimbirul si lichiorul de whiskey sunt cateva din aromele folosite de mine, iar in combinatie cu ciocolata au facut un desert de vis. 
Acest desert este ultimul pregatit de mine in cadrul campaniei “Dulciuri de Craciun fara gluten”, organizata de Ruxandra si Dr. Schar si este un desert deosebit cu care sper sa-i bucur pe cei dragi mie.

Brad-2Bde-2Btrufe_2

Trufe de ciocolata cu baileys
200 gr ciocolata neagra
50 gr smantana pt frisca
30 gr baileys
1/2 lingurita pudra de chilli
50 gr biscuiti Frollini Dr Schar

Trufe de ciocolata cu portocale si ghimbir
200 gr ciocolata neagra
80 ml smantana pt frisca
1 lingurita pudra de ghimbir
1 lingura suc de portocale
coaja rasa de la o portocala
50 gr Orangino Soft Cake Dr Schar

Decor
50 gr cacao neagra
200 gr ciocolata neagra
50 ml smantana pentru frisca
50 gr unt 80% grasime
100 gr ciocolata alba
1 lingurita ulei

Rafaello ( reteta aici )

Trufe de ciocolata cu portocale, ghimbir si bailyes

Trufe de ciocolata cu baileys.
Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana pe baie de aburi. Cand amestecul e omogen luam vasul de pe aburi si adaugam lichiorul de whiskey ( bailey’s ) si pudra de chilli. Amestecam bine.
Frollini ii maruntim usor apoi ii incorporam in crema de ciocolata. Dam crema la rece pentru 3-4 ore pana cand este suficient de intarita pentru a fi modelata.
Crema intarita o scoatem din frigider si incepem sa formam trufe din ea. Luam cate o lingurita de compozitie si cu ajutortul palmelor ii dam o forma rotunda. Punem trufele pe o hartie de copt si le mai dam la rece pentru o ora. 
Tavalim trufele intarite prin cacao neagra si le asezam pe un platou.

Trufe de ciocolata cu portocale si ghimbir
Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana pe baie de aburi. Cand amestecul e omogen luam vasul de pe aburi si adaugam pudra de ghimbir, coaja rasa de portocala si sucul de portocale. Amestecam bine pana la omogenizare.
Maruntim biscuitii cu portocale si ii incorporam in crema de ciocolata. Dam crema la rece pentru 3-4 ore pana cand este suficient de intarita pentru a fi modelata.
Formam trufele intr-un mod similar cu trufele cu lichior si le dam la rece pentru o ora.
Topim pe aburi ciocolata neagra impreuna cu smantana si cu untul. Amestecam usor in compozitie pana cand devine lichida si uniforma. 
Separat topim pe baie de aburi ciocolata alba impreuna cu lingurita de ulei.
Luam trufele de la rece si le acoperim cu ciocolata alba sau neagra. Fiecare trufa o punem in vasul cu glazura si cu ajutorul furculitei o invartim pentru a o acoperi uniform. Scoatem trufa cu grija pe hartie de copt si o lasam la intarit.
Trufele invelite in ciocolata neagra le decoram cu ciocolata alba iar pe cele albe cu ciocolata neagra ramasa. Lasam trufele la rece pana se intareste glazura.

Pentru bradul de trufe am mai folosit si bomboane rafaello a caror reteta o puteti gasi aici.

Construim cu suport de brad ( sau cumparam ) si il invelim in folie alimentara. Fixam trufele pe suport cu ajutorul unor betisoare/scobitori. Asezam bradul de trufe pe masa de sarbatoare si ne putem delecta cu un desert grozav.

Si pentru ca suntem in prag de Craciun vreau sa va urez sa aveti parte de sarbatori fericite si pline de bucurie alaturi de cei dragi. Sa petreceti frumos si cu bucate alese iar la anul ce vine sa ne regasim sanatosi si plini de viata.

Sarbatori fericite!

Brad-2Bde-2Btrufe_1


10 Comments

« Tort cu mousse de zmeura, apa de trandafiri si cocos
Tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata »

Comments

  1. Danna says

    December 22, 2014 at 10:55 pm

    multumim pentru reteta! aici mai gasiti niste retete bune –>retete culinare

    Reply
  2. mandala says

    December 23, 2014 at 4:30 am

    SARBATORI FERICITE !!!

    Reply
  3. Alina Vicu says

    December 23, 2014 at 7:05 am

    Superb brad! Sarbatori cu sanatate si bucurii!

    Reply
  4. Rocsy Ciobanu says

    December 23, 2014 at 6:18 pm

    Ce opera de arta…:X

    Reply
  5. adnia says

    December 23, 2014 at 9:44 pm

    Craciun fericit si niste sarbatori asa cum ti le doresti!

    Reply
  6. Timea says

    December 23, 2014 at 10:13 pm

    Absolut superb! Sarbatori fericite draga mea!

    Reply
  7. Didi says

    December 24, 2014 at 11:11 am

    Tocmai le-am facut si acum impachetez sa plec cu ele. :) Petrec Craciunul in provincie. Craciun fericit, scumpa si talentata mea, Poli!

    Reply
  8. Anonymous says

    December 26, 2014 at 7:44 am

    E foarte frumos as vrea sa fie pe masa mea de sarbatori! sarbatori fericite iti doresc Gabriela

    Reply
  9. Anonymous says

    December 26, 2014 at 10:33 pm

    UI KI MARAVILHA!!!!! AMEI ESSA RECEITA DELICIOSA.
    OBRIGADA POR ESSA MARAVILHA AMEI

    Reply

Trackbacks

  1. 10 deserturi rapide fara gluten pe care trebuie sa le incerci says:
    September 25, 2015 at 9:23 am

    […] Trufe de ciocolata cu portocale, ghimbir si lichior […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316