• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura Krantz

Prajituri Provocarea secreta

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz este un dulce aspectuos, destul de simplu de facut si grozav de bun. Am facut pentru weekendul ce tocmai a trecut, un weekend in care i-am servit pe cei dragi cu o bunatate de prajitura. Reteta am preluat-o de la draga Adela pentru Provocarea Secreta a lunii noiembrie, gazduita de Kadia. Blogul Adelei este plin de retete pe placul meu si multe prajituri delicioase. Tocmai de aceea am avut o alegere grea insa la urma s-a dovedit a fi una minunata.

Prajitura Krantz

Foi
7 albusuri ( de la oua mari )
150 gr zahar
180 gr nuci
80 gr faina
1 praf de sare

Crema
7 galbenusuri
100 gr zahar
1 pastaie de vanilie
200 gr unt moale

Krantz
80 gr nuci
80 gr zahar

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 15-16

Prajitura Krantz

Foi. Nucile le macinam fin si le amestecam cu faina. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Adugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Mixam bine pana se topeste tot zaharul. Incorporam usor ingredientele uscate cu o spatula prin miscari de jos in sus. 

Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Punem compozitia in tava si nivelam usor cu o lingura fara sa apasam prea tare. 
Coacem blatul timp de 25-30 de minute la foc mediu spre mic (170 grade). Cand incepe sa se rumeneasca la suprafata scoatem tava din cuptor si taiem blatul in 3 bucati cat inca e cald. Il lasam sa se racoreasca in tava.

Crema. Punem galbenusurile intr-un bol rezistent la caldura si adaugam zaharul. Punem un vas cu apa pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba dam focul mic iar deasupra punem bolul cu galbenusurile. Amestecam cu un tel pana se ingroasa, asta va dura in jur de 20 de minute. Luam bolul de pe vasul cu apa si lasam crema de galbenusuri la racit. 
Mixam untul moale bine de tot pana cand devine cremos. E de preferat sa folosim un unt mai gras pentru a lucra mai usor cu el. Aduagam cate o lingura de unt in crema de galbenusuri racita si amestecam bine pana la incoporare. Continuam asa pana cand incorporam tot untul. La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie.

Krantz. Caramelizam zaharul intr-o oala cu fund gros pe foc mic. Oprim focul, adaugam nucile si le acoperim bine cu caramel apoi le rasturnam pe o planseta. Cand sunt racite complet le macinam in robot insa nu foarte fin. 

Desprindem usor foile de pe hartia de copt si punem una pe un platou. Adaugam o treime din crema si continuam cu urmatoarele foi. Peste prajitura presaram krantzul in mod uniform. Acoperim prajitura cu folie alimentara sau o punem intr-o cutie inchisa ermetic si o dam la rece pentru cateva ore. O taiem cu un cutit ascutit si o servim cu pofta. 
Enjoy!

Prajitura Krantz


7 Comments

« Tort cu ciocolata, nuci caramelizate si mousse de cafea
Portofele de post cu gem »

Comments

  1. Kadia says

    December 2, 2014 at 8:06 pm

    Arata incredibil! Parca nu-mi mai vine sa plec de pe pagina asta! Venisem sa-ti scriu ca te-am adaugat la parada :)

    Reply
  2. Timea says

    December 2, 2014 at 9:02 pm

    O bunatate de prajitura! Si arata minunat!

    Reply
  3. excursii romania says

    December 4, 2014 at 1:39 pm

    o prajitura exact pe gustul meu! Abia astept sa vad cum imi iese!

    Reply
  4. Flory says

    April 18, 2016 at 3:23 pm

    Proporțiile descrise pt ce tava se folosesc?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 18, 2016 at 7:59 pm

      Buna FLory. Tava folosita de mine avea dimensiunile de 30/40cm.

      Reply
      • Flory says

        April 20, 2016 at 7:57 am

        Mulțumesc, în week-end urmează s-o pun în practica! Numai bine!?

        Reply
        • Paula Gafitescu says

          April 20, 2016 at 8:03 am

          Cu drag, spor!

          Reply

Leave a Reply to Flory Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316