• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Tiramisu brownies

Prajituri

Tiramisu brownies

Tiramisu brownies – pentru cei care iubesc ciocolata si cafeaua in aceeasi masura. Eu de multe ori am afirmat ca sunt o ciocolatoasa convinsa si acest lucru este demonstrat si de prajitura de azi. Blatul ( brownie ) plin de ciocolata este completat de o crema fina de mascarpone cu aroma de cafea. Combinatia este una de vis si a transformat prajitura intr-una perfecta pentru orice masa festiva. De incercat!

Tiramisu brownies

Brownie
200 gr ciocolata neagra 70%
150 gr zahar
150 gr unt
100 gr faina
30 gr cacao
3 oua mari
50 ml smantana
1 lingurita esenta de cafea
1 lingurita amaretto
1 praf de sare
1 vf cutit praf de copt

Crema
200 gr mascarpone

2 oua mari
1 praf sare
60 gr zahar
80 ml cafea tare
10 ml rom
1 lingura esenta amaretto
1 lingurita extract de vanilie
cca 20-25 piscoturi
50 gr ciocolata neagra
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 20
Tiramisu brownies

Brownie. Topim ciocolata impreuna cu untul pe foc mic intr-o oala cu fund gros. Cand amestecul e omogen oprim focul si adaugam zaharul si cacaoa. Amestecam bine. 
Faina o amestecam cu sarea si cu praful de copt si o lasam deoparte.
Peste crema de ciocolata adaugam ouale, cate unul pe rand, si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam apoi smantana, esenta de cafea si lingurita amaretto. La final punem faina si omogenizam. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava medie de 20/30 cm dimensiune. 
Turnam compozitia de brownie in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 20-23 de minute. Dupa 20 de minute  facem testul cu scobitoarea si daca nu iese curata atunci mai lasam prajitura 2-3 minute la copt. Oprim focul si scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit in tava.

Pregatim cafeaua pentru insiropat si o lasam la racit. Adaugam romul, esenta amaretto, extractul de vanilie si omogenizam. 

Crema. Separam ouale. Mascarpone, la temperatura camerei, il mixam usor pana cand devine cremos. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc la culoare si isi dubleaza volumul. In acest moment adaugam mascarpone si continuam sa mixam pana cand obtinem o crema omogena.  

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Incorporam usor albusurile in crema de mascarpone, la inceput o patrime din spuma de albus pana cand crema devine mai usor de amestecat. Adaugam si restul de spuma si o incorporam cu miscari de jos in sus. Albusurile vor face crema sa fie mai aerata. Dam crema la rece pentru jumatate de ora. 
 
Cand blatul este racit putem sa asamblam prajitura. Insiropam bine piscoturile in cafea si le punem peste blat lasand putin spatiu intre ele. Peste piscoturi turnam crema. Dam prajitura la rece.
Topim 50 grame de de ciocolata neagra la bain marie si o lasam putin la racorit pana ajunge la temperatura camerei dar inca este fluida. Punem cate o lingurita de ciocolata topita din loc in loc peste crema si marmoram usor. Dam din nou prajitura la rece pentru cateva ore pana cand crema este intarita suficient. O feliem in portii generoase si o servim cu placere. 
Enjoy!
Tiramisu brownies


11 Comments

« Mini checuri cu portocale si ghimbir
Prajitura duet de post »

Comments

  1. Liana10 says

    November 25, 2014 at 9:50 am

    Mmm, ce brownies minunat, plus Tiramisu cu multa cafea!! O combinatie perfecta!! :*

    Reply
  2. Micul says

    November 25, 2014 at 1:58 pm

    Delicios arata. Sa ai o dupa amiaza faina!

    Reply
  3. Anonymous says

    November 25, 2014 at 2:46 pm

    Ce bine arata precis o sa il fac ! <3 Gabbriela.

    Reply
  4. Diaconta says

    November 26, 2014 at 7:53 am

    Ce idee grozava.Imi place tare mult.Pupici

    Reply
  5. Claudia Matei says

    November 26, 2014 at 9:48 am

    Asta ii preferata mea !

    Reply
  6. Mara Rizea says

    November 26, 2014 at 11:49 am

    arata genial ! <3

    Reply
  7. daniela64 says

    November 27, 2014 at 4:40 pm

    che meraviglia il tuo tiramisu0 brownies , assolutamente da provare . Un abbraccio, Daniela.

    Reply
  8. carmen says

    May 4, 2015 at 10:21 am

    Este minunata. Am facut-o si deja a devenit preferata familiei.

    Reply
  9. Buburuzabubu says

    January 9, 2016 at 7:00 pm

    Azi am preparat prajitura. …… Am notat reteta in caietul meu special,delicioas 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 9, 2016 at 8:20 pm

      Ma bucur mult Loredana! Pupici!

      Reply

Trackbacks

  1. Tiramisu Brownies | Heaven on a Spoon says:
    October 2, 2018 at 6:26 pm

    […] the best of both worlds, this heavenly dinner time dessert by Paula from Enjoy Dessert has a rich brownie base layered with coffee soaked ladyfinger biscuits and fluffy mascarpone cream. […]

    Reply

Leave a Reply to daniela64 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316