• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura de ciocolata fara faina

Prajituri

Prajitura de ciocolata fara faina

Reteta aceasta de prajitura de ciocolata fara faina am vazut-o in urma cu ceva vreme la Martha Stewart. Am salvat-o si am incercat-o intr-o zi cand aveam chef de ceva cu multa ciocolata. Iar dorinta mi-a fost indeplinita pentru ca aceasta prajitura este cu adevarat excelenta. Este plina de ciocolata insa nu in sensul greoi pentru ca este o prajitura aerata, usoara, cu un gust desavarsit. Pentru ca este o prajitura fara crema i-am facut si un sos de ciocolata cu gust de cafea si au mers impreuna excelent. Va invit sa o incercati mai ales ca se face foarte simplu.

Prajitura de ciocolata fara faina

Ingrediente
170 gr ciocolata neagra 75%
45 gr unt
6 oua mari
2 linguri espresso pudra
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
200 gr zahar

Sos
80 gr ciocolata
20 gr unt
80 ml lapte
1 lingura espresso pudra
1 lingurita extract de vanilie

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 10

Prajitura de ciocolata fara faina
Topim ciocolata impreuna cu untul la bain marie. Lasam la racorit.
Galbenusurile le mixam cu jumatatea din zahar pana cand devin pale si isi dubleaza volumul. Adaugam pudra espresso si vanilia si continuam mixarea. Ciocolata topita o adaugam incet si mixam incontinuu.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. In momentul in care obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul. Punem cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea frumoasa. Adaugam o treime din albusuri peste crema de ciocolata si amestecam bine. Punem si restul de albus si-l incorporam usor cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de diametru 20-22cm.
Punem compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand marginile se desprind frumos de peretii tavii. Oprim cuptorul si lasam prajitura la racit in tava.

Prajitura de ciocolata fara faina

Pentru sos lucrurile sunt simple. Topim ciocolata cu untul si laptele pe foc mic. Cand obtinem un sos oprim focul si adaugam lingura de espresso si extractul de vanilie. Omogenizam si lasam deoparte.
Servim prajitura alaturi de fructe proaspete si stropita din abundenta cu sosul de cafea caldut. Va fi un deliciu de zile mari.
Enjoy!

Prajitura de ciocolata fara faina


4 Comments

« Strudel de post cu dovleac si nuci
Mini checuri cu portocale si ghimbir »

Comments

  1. Dohotariu-Avram Alina says

    November 18, 2014 at 11:44 am

    Aș încerca-o și eu cândva!

    Reply
  2. Diaconta says

    November 26, 2014 at 8:20 am

    Ce buna o fi fost!

    Reply
  3. Diana says

    November 27, 2014 at 9:57 pm

    Imi place mult prajitura cu ciocolata fara faina. E putin cam ciufulita de obicei dar tare-i buna. Eu am insa o curiozitate, draga mea.Cand reusesti sa le faci pe toate cu doi strumfi? Eu am una si nu apuc sa fac mai nimic. Care-i secretul tau de wonder woman ? Te pup cu drag.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 28, 2014 at 9:16 am

      Da, e grozava prajitura asta, delicata insa plina de ciocolata 😉
      Diana, departe de mine aceasta postura de WW insa cand mai doarme cel mic mai fac si eu cate o prajiturica. Cel mare e la gradi 😛 Te pup!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316