• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Cinnamon rolls – rulouri cu scortisoara

Aluat dulce

Cinnamon rolls – rulouri cu scortisoara

Aceste rulouri m-au cucerit dinainte sa le scot din cuptor. Emanau un miros fantastic, un miros de aluat dulce, copt si parfumat cu scortisoara. In momentul in care le-am gustat am simtit ca mananc cele mai bune rulouri cu scortisoara. Aluatul pufos, moale, combinat cu scortisoara si crema de branza au dat nastere unui dulce care creeaza dependenta insa fara prea mari mustrari de constiinta. 
Rulourile cu scortisoara sunt foarte potrivite pentru zilele reci si merg bine pentru toata familia. 

Cinnamon rolls - rulouri cu scortisoara_2

Aluat
450 gr faina
15 gr drojdie
1/2 lingurita sare
2 linguri zahar
1 pastaie vanilie
200 ml lapte
2 galbenusuri
40 gr unt

Umplutura
80 gr unt moale
4 linguri zahar brun
1 lingura scortisoara (sau mai mult dupa gust)

Crema
200 gr crema de branza
50 gr unt
60 gr zahar

Timp preparare: 2 ore Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 12

Cinnamon rolls - rulouri cu scortisoara_4

Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute.

Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu sarea si semintele de la pastaia de vanilie.

Punem laptele si drojdia in mijlocul fainii, in gropita facuta, turnam si galbenusurile apoi incepem sa framantam. Adaugam untul moale si continuam framantarea pana obtinem un aluat elastic, omogen, moale dar nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina sau lapte. Lasam la dospit pentru o ora la loc caldut si ferit de curenti.

Cinnamon rolls - rulouri cu scortisoara_3

Dupa o ora punem aluatul pe blatul de lucru bine infainat. Il intindem intr-un dreptunghi gros de 0.5 cm. 
Ungem bine aluatul cu untul moale iar deasupra presaram zaharul brun. Peste zahar punem si scortisoara dupa gust – o lingura, doua. Incepem sa rulam aluatul pornind dintr-o margine. Cu un cutit bine ascutit taiem rulouri groase de aproximativ 4-5cm.  Punem rulourile intr-o tava unsa bine cu unt si lasam putin spatiu intre ele.
Lasam rulourile la dospit pentru inca 30 de minute apoi le introducem in cuptorul incins la 190 de grade. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si mai coacem rulourile pentru 10 minute.

Cat timp stau rulourile la cuptor putem face crema. Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam crema de branza treptat si mixam bine. Lasam crema la temperatura camerei.
Cand scoatem rulourile din cuptor le ungem cu putina crema apoi le lasam la racit. Cand sunt doar usor caldute punem si restul de crema. E momentul in care putem sa le servim cu pofta. Enjoy!

Cinnamon rolls - rulouri cu scortisoara_1


22 Comments

« Tort cu cocos, mousse de caramel si mousse de afine
Cupcakes cu dovleac si ciocolata »

Comments

  1. Diana says

    November 11, 2014 at 2:16 pm

    Mmmmm…parca simt mirosul de scortisoara! Arata minunat, Paula. Pupicei :*

    Reply
  2. Rocsy Ciobanu says

    November 11, 2014 at 6:47 pm

    Mmmm, ce as servi unul cald! Pup!

    Reply
  3. Cristina says

    November 11, 2014 at 7:51 pm

    Yammy!!! Ador aceste rulouri!

    Reply
  4. Gabriela says

    November 12, 2014 at 3:21 pm

    Mmm, am venit după miros! Foarte bune!

    Reply
  5. Camy Sweet says

    November 13, 2014 at 9:58 am

    Myaamyyyy ador aceste bunatati sunt foarte bune.De mult n-am mai facut!O zi binecuvantata!

    Reply
  6. madalina dragos says

    November 22, 2014 at 2:35 pm

    Superbe. Si eu o sa le incerc curand. Ce crema de branza ai folosit?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 24, 2014 at 7:44 pm

      Multumesc Madalina! Am folosit crema de branza Exquisa, e fina ca si Philadelphia.

      Reply
  7. Andreea says

    January 8, 2019 at 10:12 am

    Te rog sa te uiti peste reteta la sfarsit cand se introduce in cuptorul preincalzit la….. nu imi dau seama o fi 210 grade? Multumesc, acum ma apuc de framantat ?

    Reply

Leave a Reply to Gabriela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316