• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Budinca de caramel

Dulciuri diverse

Budinca de caramel

De multe ori cand vine duminica, si nu am nimic dulce la masa, aleg sa fac ceva simplu si rapid. Budincile sunt o solutie grozava in cazul acesta. Cand eram copil stiu ca adoram budincile, in special cea de ciocolata, iar mama mea mereu imi prepara budinca cu drag. Pasiunea mea pentru budinca nu s-a stins si a ramas si acum printre dulciurile mele preferate. Azi am ales sa fac o budinca delicioasa de caramel si va recomand cu drag sa o incercati.

Budinca de caramel_2

Caramel
80 gr zahar
2 linguri apa
50 gr unt
50 ml smantana

Budinca
caramel
250 ml lapte
2 oua
2 linguri amidon
1 lingurita esenta de vanilie

Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
aschii de zahar ars

Timp de preparare: 30 min. Nr portii: 4

Budinca de caramel_3

Caramel. Punem zaharul si apa intr-o cratita cu fundul gros pe foc mediu. Lasam zaharul sa se caramelizeze iar in momentul in care devine auriu il luam de pe foc. Adaugam smantana si untul si amestecam bine pentru a omogeniza compozitia. Lasam caramelul deoparte.

Budinca. Punem laptele pe foc. Ouale le amestecam cu amidonul. Cand laptele e fierbinte turnam 2-3 linguri peste oua si amestecam bine. Punem ouale peste laptele din oala si marim usor focul. Lasam 2-3 minute pe foc pana compozitia se ingroasa. Oprim focul si adaugam caramelul pus deoparte. 

Clatim 4 pahare cu apa rece apoi distribuim budinca uniform in pahare. Dam budinca la rece pana se intareste. 
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat apoi ornam budinca cu frisca dupa plac. Daca dorim putem sa adaugam si cateva aschii de zahar ars pentru efect.
Enjoy!

Budinca de caramel_1


4 Comments

« Quiche cu dovlecel si ardei
Dacquoise cu zmeura si crema de vanilie »

Comments

  1. Cristina says

    September 1, 2014 at 7:21 pm

    Iubesc caramelul, deci aceasta budinca sigur e pe gustul meu.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 10, 2014 at 9:06 am

      Cristina, ma bucur ca iti place. Te pup!

      Reply
  2. Corina says

    September 20, 2014 at 7:12 pm

    Am avut o mica problema cu budinca … dupa ce am pus oul in lapte, in budinca mi s-au format niste cocoloase … presupun ca oul s-a branzit … e normal?
    Si culoarea budincii nu e asa de maro ca in poze e mai fad … am incercat sa fac caramelul m-ai inchis dar am ars zaharul si s-a amarat asa ca am pus termometru si l-am facut pe la 164 de grade … ai facut ceva la budinca de s-a facut asa de maro?>

    Multumesc frumos !

    per total e foarte delicioada reteta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 23, 2014 at 12:16 pm

      Budinca s-a branzit probabil din cauza oului care s-a transformat in omleta. Laptele a fost prea fierbinte si trebuia turnat in fir subtire peste ou si amestecat in continuu. Culoarea pare mai inchisa probabil din cauza editarii pozelor. Data viitoare incearca sa pui zahar brun si cu siguranta va iesi mai inchis la culoare.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316