• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarta cu banane si crema de vanilie

Tarte/Placinte dulci

Tarta cu banane si crema de vanilie

Tartele dunt un desert grozav. Combinatia de crusta crocanta si crema moale este super iar daca se mai adauga si niste fructe si frisca pe deasupra e un desert de zile mari. La tarta aceasta am conbinat vanilia si bananele care merg de minune. Enjoy!
Tarta cu banane si crema de vanilie_3
 
Crusta
200 gr faina
100 gr unt rece
1 ou
1 lingura zahar pudra
1 praf de sare
 
Crema
2 oua
3 linguri smantana grasa
2 linguri zahar + 1 lingura extra
2 linguri amidon alimentar
1 lingurita extract de vanilie
2 banane medii coapte
 
Decor
200 ml smantana pentru frisca
ciocolata rasa
banane confiate
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 6
 
Tarta cu banane si crema de vanilie_4
Crusta. Amestecam faina cu praful de sare, zaharul pudra si cu untul rece taiat cubulete. Incercam sa ne folosim mai mult de degete si nu de palme. Vom obtine un aluat sfaramicios. Oul il batem usor apoi il punem peste aluat si omogenizam usor, fara sa exageram cu amestecarea. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru o ora.
 
Dupa o ora preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu unt o forma de tarta dreptunghiulara. Intindem aluatul intr-o foaie subtire de 0.5 cm si transferam aluatul in tava. Inderpartam surplusul si aranjam marginile tartei. Intepam crusta din loc in loc cu o furculita. Peste crusta punem hartie de copt si boabe de fasole, apoi dam crusta la rece pentru 20 de minute. Eu am folosit cam jumatate din aluat, restul se poate pune la frigider pentru 2-3 zile sau la congelator pentru o luna.
 
Dupa 20 de minute introducem crusta in cuptor si o coacem timp de 20 de minute. Scoatem tava, indepartam boabele de fasole si hartia de copt apoi reintroducem crusta pentru inca 5 minute in cuptor. Oprim focul, scoatem crusta si o lasam la racit. Micsoram focul la 160 de grade.
Tarta cu banane si crema de vanilie_1
 
Crema. Amestecam ouale cu smantana, cele doua linguri de zahar, amidonul si extractul de vanilie. Turnam crema peste crusta apoi asezam din loc in loc felii de banane. Deasupra presaram lingura de zahar ramasa. Dam tarta la cuptor si o coacem pentru 30-40 de minute pana cand crema devine ferma. 
 
Scoatem tarta din cuptor si o lasam la racit. Batem smantana spuma tare cu o lingurita de zahar pudra pana cand obtinem o frisca ferma. Decoram tarta cu frisca, ciocolata rasa si banane confiate. Servim rece!
Tarta cu banane si crema de vanilie_2


10 Comments

« Inghetata cu capsune si mascarpone
Placinta lipoveneasca »

Comments

  1. Cristina says

    April 26, 2014 at 2:43 pm

    Eu vin, daca mai ai o felie!

    Reply
  2. Micul says

    April 26, 2014 at 5:47 pm

    Din nou ceva deliciosla tine. Super faina.

    Reply
  3. Timea says

    April 26, 2014 at 8:50 pm

    Ce tarta grozava ai facut! Nu ma impac cu fructele confiate dar cred ca e perfecta in rest. Te pup

    Reply
  4. simonacallas says

    April 27, 2014 at 7:21 am

    Iubesc tartele. Minunata reteta :) Nu am folosit pana acum smantana in crema, dar sigur e mult mai buna decat cu lapte :)

    Reply
  5. Diaconta says

    April 27, 2014 at 10:11 am

    Ce bunatate o fi fost .

    Reply
  6. Andreea Denisa says

    April 27, 2014 at 12:21 pm

    Chiar ca este un desert de zile mari!!

    Reply
  7. Haplea says

    April 27, 2014 at 5:30 pm

    Arata demential!!!

    Reply
  8. Alexandrina says

    April 27, 2014 at 7:12 pm

    Imi place tare mult cum ti-a iesit! Felicitari!

    Reply
  9. Laura@TransylvanianKitchen says

    May 1, 2014 at 4:23 am

    Pozele sunt superbe si tarta cred ca e delicioasa :)

    Reply
  10. Andreea says

    May 11, 2016 at 9:15 am

    De ce ai pus boabe de fasole ?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316