• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Ovo-lacto-vegetarian / Pastitsio cu dovleac, spanac si branza feta

Ovo-lacto-vegetarian Retete de mancare

Pastitsio cu dovleac, spanac si branza feta

In ultima vreme am inceput sa fac tot mai multe retete cu paste. Desi imi placeau si inainte pastele parca nu-mi gaseam timp pentru ele. Acum, de cand sunt in criza de timp si cum pastele sunt mereu o solutie rapida, le fac tot mai des in diverse combinatii. Azi am sa va prezint o reteta delicioasa, usor dulce si usor sarata in acelasi timp. Nu este o reteta foarte simplu de facut dar tot nu depaseste jumatate de ora de preparare. Este atat de buna incat ar fi pacat sa nu o incercati. 

Pastitsio cu dovleac, spanac si branza feta

Ingrediente
300 gr penne
4 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
600 gr piure de dovleac
4 oua medii
300 ml iaurt grecesc
200 ml smantana
sare, piper, nucsoara rasa
200 gr branza feta
200 gr spanac oparit
2 linguri smantana
parmezan ras
unt si pesmet pentru tapetat tavile

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 6-8

Pastitsio cu dovleac, spanac si branza feta

Curatam usturoiul si-l tocam marunt. Incingem intr-o tigaie incapatoare uleiul si calim usor usturoiul. Adaugam piureul de dovleac si-l lasam la calit pentru 2-3 minute, nu mai mult. Oprim focul si condimentam cu sare, piper si nucsoara rasa dupa gust. Adaugam branza feta rasa, ouale, iaurtul grecesc si cei 200 ml de smantana. Amestecam bine. 

Separat taiem marunt spanacul oparit (dupa ce a fost scurs bine de apa). Il amestecam cu doua linguri de smantana si condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam deoparte.

Fierbem pastele al dente in apa cu sare, aproximativ 7-8 minute. Le scurgem bine si le spalam in cateva ape.

Pregatim o tava termorezistenta, mare, dreptunghiulara sau mai multe tavi mai mici. Eu am folosit 3 tavi mai mici, fiecare tava ajungand pentru doua persoane. Ungem tava/tavile cu unt si tapetam bine cu pesmet. Punem 2-3 linguri din compozita cu dovleac pe fundul tavii. Aranjam un rand de paste, apoi punem compozitia cu spanac, un nou rand de paste si peste el din nou compozita cu dovleac. Alternam pastele cu dovleacul pana cand se umple tava. Deasupra trebuie sa fie un strat de dovleac. Razuim parmezan si dam tava la cuptor pentru 40 de minute, pana cand budinca este rumenita frumos.

Pastitsio cu dovleac, spanac si branza feta

Servim pastitsio cald alaturi de o salata de vara si un sos de smantana. Este delicios.
Pofta buna!
Pastitsio cu dovleac, spanac si branza feta


11 Comments

« Prajitura cu mousse de ciocolata fara coacere
Tort de ciocolata cu visine si mascarpone »

Comments

  1. GelaDumi says

    March 24, 2014 at 8:44 pm

    Arata foarte bine si vreau neaparat sa o fac si eu, Paula! Ce bine ca mai ai timp si de blog, inseamna ca bebelul e cuminte, va pup!

    Reply
  2. stefy says

    March 25, 2014 at 12:03 pm

    interesanta combinatie!! imi place cum arata!!!

    Reply
  3. Liana says

    March 25, 2014 at 2:48 pm

    Nici eu nu prea gătesc paste dar asta sună bine! Şi arată foarte bine!

    Reply
  4. Daniela Addario says

    March 25, 2014 at 4:28 pm

    Ce bine arata pastele tale ! Imi vine sa bag niste bucatele de sunculita in gaurelele alea motate… Pupici !

    Reply
  5. agenda nico says

    March 25, 2014 at 5:04 pm

    Minunata budinca asta!!! Paste cu spanac ,smantana , oua si branza mai fac, dar cu dovleac inca nu am incercat.
    o seara buna ..te pup !

    Reply
  6. Danutza says

    March 25, 2014 at 7:21 pm

    Arata minunat! Si e delicios! :)

    Pupici :*

    Reply
  7. Liana10 says

    March 25, 2014 at 10:40 pm

    O minunatie!! :*

    Reply
  8. TeoBucatar says

    March 26, 2014 at 8:41 am

    Dar frumos le-ai mai aranjat draga mea!

    Reply
  9. Mihaela says

    March 26, 2014 at 1:21 pm

    Mai mare dragul sa te uiti la poze !

    Reply
  10. Mihaela Mihalache says

    March 26, 2014 at 7:34 pm

    nu am cuvinte sa descriu ce minune ai tu in farfurie 😉

    Reply
  11. simonacallas says

    May 20, 2014 at 4:50 pm

    Dintre toate fotografiile cu pastitsio pe care le-am vazut, a ta e cea mai frumoasa si singura care m-a convins sa incerc sa il prepar :) Cu atat mai mult cu cat nu e cu sos Bechamel, care nu imi place (probabil din cauza ca nu agreez sosurile cu faina).

    Reply

Leave a Reply to Mihaela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316