• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti spirala

Biscuiti

Biscuiti spirala

Imi plac biscuitii/fursecurile de casa. Si nu doar mie, ci toti membrii familiei sunt mari amatori. Alaturi de o cana de cafea, lapte, sau de iaurt sunt o gustare perfecta pentru toate varstele. Probabil am mai spus acest lucru, nu vreau sa ma repet, vreau doar sa-mi intaresc afirmatiile. Si drept dovada am mai dat gata o portie zdravana de biscuiti de casa, fragezi si deliciosi
In urma cu ceva vreme am postat o reteta de biscuiti in straturi care seamana destul de bine cu aceasta, insa reteta de biscuiti spirala pe care v-o prezint azi este putin mai simplificata, deci pentru oameni mai comozi (asa ca mine uneori) sau mai grabiti merge de minune. 
 Biscuiti spirala_2 
Stratul de vanilie. 
100 gr unt moale
50 gr zahar pudra
50 gr amidon
140 gr faina
1 ou mare
1 lingurita extract de vanilie
 
Stratul de cacao
100 gr unt moale
50 gr zahar pudra
50 gr amidon
120 gr faina
20 gr cacao neagra
1 ou mare
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de asteptare: 1 ora 15 min. 
Timp de coacere: 12 min. 
 Biscuiti spirala_3
 
Stratul de vanilie. Untul moale il amestecam cu zaharul, amidonul, faina pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul si extractul de vanilie si framantam putin pentru omogenizare. Daca aluatul este putin cam moale mai adaugam faina. La final trebuie sa obtinem un aluat moale, usor de lucrat, poate chiar putin lipicios insa trebuie sa fie un aluat care sa se poate intinde. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
 
Stratul de cacao. Untul moale il amestecam cu zaharul, amidonul, faina si cacaoa pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul si framanatam putin pentru omogenizare. Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
 
Scoatem aluatul cu vanilie de la rece si-l intindem intr-o foaie dreptunghiulara subtire de aproximativ 0.3cm. Procedam la fel si cu aluatul cu cacao. Peste aluatul cu vanilie il vom pune pe cel cu cacao apoi rulam strans cele doua straturi. Punem ruloul la congelator pentru 10-15 minute, pana cand este suficient de intarit pentru a putea fi taiat usor in felii.
 
Scoatem ruloul din congelator si il taiem in felii subtiri cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Punem spiralele astfel obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem timp de aproximativ 12-13 minute in cuptorul incins la foc mediu, pana cand incep sa se rumeneasca usor pe margini. Vor iesi doua tavi de spirale. Le lasam pe un gratar la racit, apoi le servim cu pofta.
 
Enjoy!
 Biscuiti spirala_1


11 Comments

« Sacher torte
Brownie cheesecake – Negresa cu branza »

Comments

  1. liana says

    March 4, 2014 at 7:04 am

    Sunt foarte frumosi biscuitii astia, am si eu o reteta intr-o carte de bucate dar tot nu le vine randul …

    Reply
  2. sandra neiva says

    March 4, 2014 at 8:18 am

    lindos e devem ser bem gulosos.

    beijinhos

    Reply
  3. Laura Nechita says

    March 4, 2014 at 12:28 pm

    Foarte faini biscuitii, gustosi si de efect! Am plecat cu cativa pentru teroristi :))) Te pup, burtica!

    Reply
  4. Didi says

    March 4, 2014 at 2:36 pm

    nu mai schimba tu vorba spre spirale delicioase si superbe, … tu nu mai ai de gand sa “spiralesti” odata??? ;;)

    Reply
  5. Timea says

    March 4, 2014 at 8:38 pm

    Ce mult imi plac ! Si eu ii am in plan de ceva timp si mereu fac altceva. Te pup

    Reply
  6. Gabriela says

    March 5, 2014 at 5:13 pm

    Ce frumoși ți-au iesit biscuiții! Sunt foarte buni, am încercat și eu.

    Reply
  7. Laura M says

    March 5, 2014 at 5:59 pm

    Mi-ai facut o pofta cumplita! Cred ca maine ma apuc de copt :)))

    Reply
  8. Simona says

    March 5, 2014 at 6:35 pm

    De cand vreau sa fac si eu…

    Reply
  9. Daniela Addario says

    March 5, 2014 at 7:29 pm

    Frumoase tare spiralele tale… Delicioase !

    Reply
  10. DiaMar bucataria galbena says

    March 6, 2014 at 4:22 pm

    Si eu fac din astia,tare-i plac copilei!Pup!

    Reply
  11. Haplea says

    March 9, 2014 at 8:24 am

    Arata grozav!!

    Reply

Leave a Reply to Laura Nechita Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316