• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarta cu nuci pecan si ciocolata

Tarte/Placinte dulci

Tarta cu nuci pecan si ciocolata

Desi noi nu sarbatorim Valentine’s Day (si am mai spus-o si anul trecut aici), am facut repede o reteta ‘inimata’ si plina de iubire pentru toti cei care azi sarbatoresc si vor sa-si faca ziua mai dulce.
Desi tema trebuia sa fie mai ‘funny’ (dupa o mica intelegere a bloggerilor culinari) eu nu am avut inspiratiunea necesara si am tratat aceasta zi cu multa seriozitate, motiv pentru care reteta este prezentata si pozata intr-un mod clasic, doar ca putin mai colorat pentru ca asa ii sta bine acestei sarbatori, si anume in rosu :).
La final nu-mi ramane decat sa va spun: iubiti-va mult si bine, si nu uitati sa sarbatoriti iubirea in fiecare zi prin gesturi simple dar frumoase!
 
Tarta cu nuci pecan si ciocolata_1
Crusta
100 gr faina integrala
150 gr faina alba
50 gr unt
50 gr untura
1 lingura zahar pudra
1/2 lingurita sare
50 ml apa rece
 
Umplutura
300 gr nuci pecan (puteti folosi si alte nuci)
100 gr ciocolata neagra
2 oua mari
100 ml smantana grasa
150 gr zahar brun
50 ml sirop de agave
50 gr unt topit
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri amidon
 
Decor
frisca
nuci pecan
 
Timp de preparare: 1 ora 30 min. Timp de coacere: 55 min. Nr portii: 8
 
Tarta cu nuci pecan si ciocolata_2
 
Cernem faina alba impreuna cu cea integrala si facem o adancitura in mijloc. Punem untul rece taiat cubulete si untura in mijlocul fainii si incepem sa framantam cu ajutorul degetelor. Cand obtinem un aluat nisipos adaugam zaharul, sarea si apa treptat si continuam sa framantam pana cand obtinem un aluat cat de cat omogen. Aluatul nu trebuie framantat prea mult. In momentul in care acesta se leaga ne oprim din framantat si din adaugat apa. Punem aluatul in folie si-l dam la rece pentru o ora.
 
Din aluatul rezultat vor iesi doua cruste de tarta medii. Pe una din ele am folosit-o impreuna cu aceasta umplutura, cealalata am pus-o deoparte pentru viitoare intrebuintari :) Crusta de tarta rezista aproximativ o saptamana la loc racoros. Am vrut sa specific acest lucru ca sa stiti ca aluatul de crusta poate fi injumatatit, sau puteti proceda ca si mine – faceti doua cruste de tarta, iar pe una din ele o puteti umple cu orice alta umplutura.
Tarta cu nuci pecan si ciocolata_3
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim doua tavi in forma de inimioara, sau orice alte forma, si le ungem bine cu unt. Daca injumatatiti cantitatile de la aluat atunci pregatiti doar o forma de tarta.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire de 0.3 cm si il punem in tava, indepartand surplusul. Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita apoi il acoperim cu hartie de copt, peste care vom presara boabe de fasole. Dam crusta la rece pentru 20 de minute. Dupa cele 20 de minute de stat la rece introducem tava/tavile la cuptor si le coacem timp de 20 de minute. Scoatem crusta din cuptor si indepartam boabele de fasole si hartia de copt, apoi o reintroducem in cuptor si mai coacem crusta timp de 5 minute. Scoatem crusta din cuptor si micsoram focul la 170 de grade.
 
Cat timp se coace crusta de tarta putem pregati umplutura.
Separam nucile mai frumoase (cele intregi) de cele rupte. Cele intregi le vom pastra pentru decor,restul vor fi in amestecul pentru umplutura. Dupa cum am precizat si in lista de ingrediente, in loc de nuci pecan se pot folosi si nuci autohtone, tarta va iesi la fel de buna.
 
Ouale le batem usor cu telul, adaugam smantana, zaharul, siropul de agave si untul topit si omogenizam. Tot in acest amestec vom pune si nucile pecan pastrate pentru umplutura si ciocolata neagra taiata grosier. La final adaugam amidonul si extractul de vanilie si omogenizam. Turnam compozitia peste crusta (coapta), nivelam iar deasupra aranjam jumatatile frumoase de nuci pecan. Dam tarta la cuptor pentru 30 de minute.
Cand va fi gata o sa emane un miros superb in toata casa, de nuci caramelizate :)
 
 
Scoatem tarta din cuptor si o lasam la racit pe un gratar. Pentru un efect de luciu putem sa o ungem cu putin gem de caise incalzit. Cand e racita complet o decoram cu frisca si nuci pecan iar apoi o servim cu pofta. 
 Tarta cu nuci pecan si ciocolata_4
 
Daca dorit sa vizualizati si alte retete delicioase pregatite special pentru Valentine’s Day de catre bloggerii culinari, atunci rasfoiti lista de mai jos:

1. Didi Food Design 
2. Lucian Food and Beyond 
3. Brandusa Cooking With My Soul 
4. Andreea Mohorea Retete ABC 
5. Aura Carolina Popa Bucataria Aurei 
6. Adriana Lucia Mara Dragostea in bucate 
7. Andreea Denisa – Dea’s Cakes 
8. Daiana si Cosmin Simplu si bun 
9. Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri 
10. Alexandra Butnari Gustolandia 
11. Dia Daria Retetele mele dragi 
12. Claudia Lecturi si Arome
13. Mihaela Voguisine 
14. Ioana Tone Pasiune si culoare 
15. Oana Igretiu: Savori urbane 
16. Lili Liliana: Cu Lili in bucatarie 
17. Cerasela Badr El-Din: Safron and Dates
18. Monica Horoiu – Monya’s…!!! 
19. Iancu Lubita- Cu Lulu in bucatarie 
20. Iuliana Miu Cartea de bucate aromate 
21. Iuliana Florentina Avram Retete fel de fel 
22. Alice Ciobanu Tara bucatelor 
23. Geta Cipaianu Pansy’s recipe 
24. Simona Alison’s Trials 
25. Iolanda si Georgiana Voinea Sisters Kitchen
26. Mihaela Sava LaPrajiturela
Enjoy! 
 Tarta-cu-nuci-pecan-si-ciocolata_5


16 Comments

« Piscoturi – Lady Fingers
Prajitura cu crema de ciocolata si foi »

Comments

  1. Andreea Denisa says

    February 14, 2014 at 11:00 am

    Trebuie sa fie buna, ce-i drept nu am incercat combinatia asta!

    Reply
  2. aura carolina says

    February 14, 2014 at 11:30 am

    ce bine arata…si ce apetisant

    Reply
  3. Didi says

    February 14, 2014 at 12:01 pm

    arabii au o expresie care ma induioseaza. o spun atunci cand cineva prepara ceva deosebit si gustos: “sa iti traiasca mainile!”

    Reply
  4. coco says

    February 14, 2014 at 12:19 pm

    cum sa nu sarbatoresti cu asa ceva????

    Reply
  5. Micul says

    February 14, 2014 at 12:29 pm

    Mamma mia cum arata. Superba, si ce buna trebuie sa fie. Tare-mi plac nucile pecan.
    Sa ai un weeknd fain.

    Reply
  6. Rocsy Ciobanu says

    February 14, 2014 at 5:39 pm

    Ce bine arata!

    Reply
  7. Gabriela says

    February 14, 2014 at 7:06 pm

    Ce o sa ma fac eu cat o sa lipsesti tu, pt ca de fiecare data cand deschid pc-ul, imi faci ziua mai frumoasa! Te pup

    Reply
  8. Georgiana si Iolanda Voinea says

    February 14, 2014 at 9:15 pm

    Arata fff frumos! ca de obicei :)

    Reply
  9. Bucate Apetisante says

    February 14, 2014 at 9:50 pm

    Nu as refuza o portie din asa ceva daca m-ai ruga :)
    Pt. a doua portie sigur te-as ruga eu :))

    Reply
  10. sandra neiva says

    February 15, 2014 at 9:10 am

    hum uma tarte de noz com esta forma tão bonita, uma delicia e tão bonita, perfeita.

    beijinhos

    Reply
  11. Alexandra Butnari says

    February 16, 2014 at 3:24 pm

    Prea bun… prea de-ncercat! 😀

    Reply
  12. Liana10 says

    February 28, 2014 at 10:12 am

    Nu am cumparat inca nuci pecan, dar va trebui!! Trebuie sa fie delicioasa, ca-i tare frumoasa 😉 puup

    Reply
  13. Livia says

    August 2, 2015 at 1:43 pm

    Buna, Poly , de multa vreme nu ne-am mai auzit … Vin din interes, sunt in campanie de recuperare de link-uri. Te rog, cand ai timp, sa inlocuiesti in acest proiect la Didi Food Design, link-ul vechi care nu mai este valabil, cu acesta: http://rouavision.ro/2014/02/13/salata-de-boeuf/ (blogul fiind golit de continut de cand m-am mutat pe domeniu). Iti multumesc mult! Sper sa ne mai intalnim si la alte proiecte. Te mai rog sa verifici daca nu l-a reformatat la upgrade. Fetele mi-au zis ca de 2-3 ori au salvat pana sa apara valid. Imi pare rau pentru neplaceri si pentru ca te retin. Multumesc! Livia aka Didi

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 3, 2015 at 5:32 am

      Buna Didi. Am schimbat linkul si totul a mers bine. Mult succes cu noua casuta!
      Nu m-ai retinut deloc si te mai astept cu drag pe la mine. Daca e nevoie, ajut cum pot. Te pup!

      Reply

Trackbacks

  1. Salata de boeuf | Atelierele Roua says:
    August 2, 2015 at 1:50 pm

    […] Iuliana Florentina Avram Retete fel de fel 22. Alice Ciobanu Tara bucatelor 23. Paula Gafitescu: Enjoy Dessert! 24. Geta -link inexistent 25. Simona Alison’s Trials 26. Iolanda si Georgiana Voinea […]

    Reply
  2. Inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni - Lecturi si Arome says:
    January 31, 2019 at 7:07 am

    […] Enjoy-dessert […]

    Reply

Leave a Reply to Georgiana si Iolanda Voinea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316