• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Placinta cu varza

Tarte/Placinte sarate

Placinta cu varza

Placinta asta am facut-o cu ceva vreme in urma, insa nu am apucat sa v-o prezint pana acum. Stiu ca inca mai este varza din abundenta la piata, asa ca a face aceasta placinta nu este o problema. Eu am folosit varza dulce, probabil se poate folosi si varza murata, insa trebuie putin lasata in apa inainte de a fi folosita in placinta, pentru a mai scoate din sare.
 
Placinta cu varza_2
Aluat
300 gr faina
50 gr unt
1 ou
2 linguri smantana
1/2 lingurita sare
lapte rece
 
Umplutura
2 linguri ulei de masline
o varza de 1 kg
1 ceapa
marar
cimbru
4 catei usturoi
2 oua
200 gr telemea
piper
1 ou pentru uns
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 10
 
Placinta cu varza_1
Faina se cerne impreuna cu sarea si in mijloc se face o adancitura. Se adauga untul si cu ajutorul degetelor se framanta un aluat nisipos. Adaugam oul si smantana si incepem sa framantam. Adaugam lapte rece treptat, in timp ce framantam pana cand obtinem un aluat moale, usor de lucrat insa nelipicios. Nu trebuie sa framantam foarte mult. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pana ne ocupam de umplutura.
 
Varza o spalam, curatam si o taiem marunt. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem uleiul la incins intr-o tigaie teflonata si calim ceapa. Cand devine sticloasa adaugam varza si lasam 2-3 minute la calit. Punem jumatate de pahar de apa si continuam calirea pana cand varza se inmoaie. Daca mai este cazul mai adaugam apa. Cand varza este suficient de moale, luam tigaia de pe foc. Condimentam dupa gust cu sare (dar nu prea multa pentru ca urmeaza si branza telemea), piper, marar si cimbru. Lasam compozitia la racit.
 
Cand varza a ajuns la temperatura camerei adaugam oul, branza telemea rasa si cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine. 
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade si ungem bine cu unt o tava medie (20/30 cm). Intindem jumatate din aluat si acoperim bine baza tavii si lateralele. Adaugam umplutura si nivelam. Peste umplutura facem grilaje din aluatul ramas. Ungem placinta cu ou batut si o dam la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand este rumenita frumos deasupra. Cand e gata scoatem placinta din cuptor si o lasam putin sa se racoreasca. O putem servi atat calda cat si rece, este la fel de buna.
 
Mai multe retete delicioase de tarte si placinte puteti gasi in colectia mea de retete de tarte si placinte sarate, pe care v-o invit sa o rasfoiti. 
 
Enjoy!
Placinta cu varza_3


11 Comments

« Prajitura cu crema de ciocolata si foi
Magdalene cu ciocolata »

Comments

  1. Kyra says

    February 18, 2014 at 12:48 pm

    Uaaaa, ce buuuneee!
    Si fata mea imi face cind vin la Alba dar acum cred ca o sa imi fac si singura.

    Reply
  2. Danutza says

    February 18, 2014 at 1:09 pm

    N-am mancat niciodata placinta cu varza, chiar trebuie sa incerc :)

    Arata foarte bine!! Pupici :*

    Reply
  3. coco says

    February 18, 2014 at 4:36 pm

    stiu de ele dar nu am mancat!

    Reply
  4. Sidonia Toncean says

    February 18, 2014 at 4:46 pm

    Waw….daca ai pus si telemea in varza, nu poate iesi decat o placinta exceptionala….o nebunie !
    Bravo !
    Te tzuc cu drag…

    Reply
  5. Haplea says

    February 18, 2014 at 6:08 pm

    Foarte buna!!!!

    Reply
  6. Cristina says

    February 18, 2014 at 7:22 pm

    Eu vin negresit la masa!

    Reply
  7. Zilahi Adela says

    February 18, 2014 at 7:49 pm

    Bune, bune rau de tot!! Nu am mai facut de cand am plecat din Romania :( Pupici!

    Reply
  8. Maria Udrea says

    February 19, 2014 at 6:44 am

    Cat de buna si frumoasa poate fi!

    Reply
  9. TeoBucatar says

    February 19, 2014 at 8:33 am

    Wow, ce bine arata!

    Reply
  10. GelaDumi says

    February 19, 2014 at 12:05 pm

    Eu am incredere in tine ca e buna, buna, de aratat arata ca pentru expozitie si nu mai pot sa spun decat ca o voi face foarte curand, ca nu-i pot rezista!

    Reply
  11. Alina Vicu says

    February 19, 2014 at 12:45 pm

    E delicioasa! Facea vecina mea cand eram mica si taaare-mi mai placeau. <3

    Reply

Leave a Reply to coco Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316