• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Piscoturi – Lady Fingers

Dulciuri diverse

Piscoturi – Lady Fingers

Baiatul meu este mare amator de piscoturi. Le-a indragit de la prima degustare. Eu, as incerca pe cat posibil sa-l tin departe de dulciurile din comert (chiar daca piscoturile astea sunt bune rau). Iar ca sa-l impac si pe el si eu la randul meu sa fiu impacata, am gasit o reteta de piscoturi foarte buna care l-a incantat si pe cel mic. Reteta pe care v-o prezint aici ii apartine lui Rose Levy Beranbaum, o maestra a dulciurilor.
 
Gustul piscoturilor de casa este destul de asemanator cu al celor cumparate, insa nu sunt chiar atat de uscate si de uniforme. Eu recunosc ca am avut unele probleme in a le face cat mai drepte, dar chiar daca nu au avut o forma perfecta au fost foarte bune.
Piscoturi - LadyFingers_2
 
Ingrediente
6 oua mari
150 gr zahar
1 lingura apa calduta
1 lingurita extract de vanilie
150 gr faina
o lingurita cream of tartar
1 praf de sare
100 gr zahar praf
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 10-12 minute 
Piscoturi - LadyFingers_3
 
Pregatim tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
 
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 100 grame de zahar la viteza mare pana cand se albesc si isi tripleaza volumul. Miscoram putin viteza si adaugam apa si vanilia, apoi marim din nou viteza si mai mixam 1-2 minute pana cand amestecul redevine spumos. Deasupra galbenusurilor cernem faina si o lasam asa.
 
Albusurile le mixam usor impreuna cu praful de sare. Cand incep sa devina spumoase adaugam crema de tartar si marim putin viteza mixerului. Continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma ferma. Adugam treptat restul de zahar (cele 50 de grame) si mai mixam pana cand zaharul e complet topit. 
 
Piscoturi - Lady Fingers
 
Amestecam cele doua compozitii. Punem 1/4 din albusuri peste mixul de galbenusuri si-l incorporam usor pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam si restul de albus si amestecam usor cu miscari de jos in sus. 
 
Pregatim un pos cu varful rotund cu diametru de 1cm aproximativ. Formam piscoturi de aproximativ 8 cm lungime si lasam putina distanta intre ele. Presaram zahar pudra din abundenta peste piscoturi apoi le bagam la cuptor.
Coacem piscoturile timp de aproximativ 10-12 minute pana cand sunt rumenite frumos. Scoatem tava din cuptor si lasam piscoturile sa se raceasca in tava apoi le transferam pe un gratar la racit. 
 
Partea frumoasa la aceste piscoturi de casa este ca se pot modela dupa cum dorim, nu trebuie sa le facem doar bastonase ci orice forma dorim. Important este ca stratul de piscot sa nu fie prea gros. Eu am facut o tava de piscoturi sub forma de bastonase, iar cu restul am facut un desert foarte aspectuos pe care o sa vi-l prezint in curand. Pe langa asta se pot folosi cu mare succes si la reteta mea de tiramisu fara oua. Insa cel mai simplu este sa le servim alaturi de o cana cu lapte sau de cafea pentru amatori.
 
Enjoy!

Piscoturi - LadyFingers_1


18 Comments

« Prajitura cu ciocolata si crema de zmeura
Tarta cu nuci pecan si ciocolata »

Comments

  1. Anca Bunea says

    February 12, 2014 at 8:04 pm

    Ce dragute sunt!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 13, 2014 at 12:40 pm

      Multumesc mult Anca! :*

      Reply
  2. Anca Necua says

    February 13, 2014 at 6:34 am

    Buna ziua. As vrea sa fac piscoturile, dar nu am Cream of Tartar. pot inlocui cu altceva? Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 13, 2014 at 12:40 pm

      Anca, poti sa inlocuiesti cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie. Sauu…poti sa nu pui nimic :)

      Reply
  3. Cristina says

    February 13, 2014 at 7:27 am

    Yammy! Ce bunatate avem aici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 13, 2014 at 12:40 pm

      Cristina, ma bucur ca-ti plac. Pup

      Reply
  4. Rocsy Ciobanu says

    February 13, 2014 at 9:11 am

    Imi si imaginez cat de bune au iesit. Bravo!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 13, 2014 at 12:41 pm

      Multumesc mult Rocsi, pup!

      Reply
  5. Liana says

    February 13, 2014 at 9:40 am

    Ce simpatice sunt! 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 13, 2014 at 12:41 pm

      Liana, multumesc :)

      Reply
  6. pansy says

    February 13, 2014 at 10:43 am

    sau de sampanie :) Apetisanta poza !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 13, 2014 at 12:42 pm

      Pansy, bine spui tu 😉 Ma bucur ca-ti place!

      Reply
  7. sandra neiva says

    February 13, 2014 at 1:11 pm

    que sugestão linda e perfeita, muito bom aspecto e umas fotos lindas.

    beijinhos

    Reply
  8. dulceiutesarat says

    February 13, 2014 at 3:21 pm

    mie formele astea imi plac ca sa se vada ca nu sunt industrializate!!! foarte apetisante si bune

    Reply
  9. Liana10 says

    February 13, 2014 at 8:48 pm

    Si mie imi plac piscoturile 😉

    Reply
  10. Bucate Apetisante says

    February 14, 2014 at 9:18 pm

    Iubesc piscoturile !
    Faine rau pozele ! :)

    Reply
  11. Anonymous says

    November 18, 2014 at 2:29 pm

    Compozitia trebuie sa fie moale?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 18, 2014 at 7:58 pm

      Buna, compozitia trebuie sa fie ca a unui blat simplu – pandispan. Nu trebuie sa fie groasa, dar nici lichida. In mod normal ar trebui sa fie aerata de la albusuri

      Reply

Leave a Reply to Anca Necua Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316