• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Magdalene cu ciocolata

Prajituri Dulce Romanie

Magdalene cu ciocolata

Din nou ajungem la capitolul dulcegarii mici si delicate, insa frumoase si gustoase peste masura. Daca in urma cu ceva vreme faceam varianta magdalenelor cu lamaie si strugurei acum le-am incercat si in varianta cu ciocolata. Nu ma pot pronunta care au fost mai bune, pentru ca mi-au placut ambele variante extrem de mult. Cele cu ciocolata au fost putin mai dense, iar cele cu lamaie au avut un aer mai ‘fresh’, mai racoritor.
   Magdalene cu ciocolata
Ingrediente
3 oua mari
130 gr unt
150 de zahar
1 praf de sare
50 gr cacao
80 gr faina
1 lingurita extract de vanilie
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 13 min. Nr bucati: 36
Magdalene cu ciocolata
 
Faina se amesteca cu sarea si cacaoa. Ouale se mixeaxa bine impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si isi dubleaza volumul. Se adauga ingredientele uscate in doua reprize si se mixeaza usor dupa fiecare adaugare. La final se adauga si untul moale la temperatura camerei si extractul de vanilie si se omogenizeaza. 
 
Punem compozitia la rece pentru cel putin o ora. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem cu unt si tapetam cu faina formele de magdalene (daca aveti forme de silicon nu mai este nevoie sa le ungeti). Umplem formele cu compozitia de magdalene pana la 2/3 din capacitatea maxima. Punem tava la rece pentru inca 20 de minute.
 
Dupa cele 20 de minute scoatem tava din frigider si o introducem in cuptorul incins. Coacem magdalene timp de 12-13 minute.
 
Scoatem magdalenele pe un gratar la racit apoi le servim cu pofta. Merg de minune la cafea, sau alaturi de o cana cu lapte. Putem sa le decoram cu ciocolata alba topita, asa cum am facut eu, pentru un plus de efect.
 
Enjoy!
Magdalene cu ciocolata


8 Comments

« Placinta cu varza
Cheesecake cu mascarpone, amaretto si rodie »

Comments

  1. Alina Vicu says

    February 20, 2014 at 8:13 am

    Minunate!
    Fetita mea e mare amatoare. Cand eram insarcinata cu ea mancam in nestiere. :”>

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 22, 2014 at 9:16 am

      Alina, ma bucur ca-ti plac :) Atunci…nu e de mirare ca fetita ta le adora :)

      Reply
  2. sandra neiva says

    February 20, 2014 at 10:43 am

    Adoro e estas ficaram tão lindas e perfeitas, uma deliciosa sugestão.

    beijinhos

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 22, 2014 at 9:16 am

      Gracias Sandra!

      Reply
  3. coco says

    February 20, 2014 at 2:58 pm

    chiar mici si delicate!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 22, 2014 at 9:17 am

      Da Coco, asa este :)

      Reply
  4. GelaDumi says

    February 23, 2014 at 5:55 pm

    Dragute si apetisante!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 25, 2014 at 9:02 am

      Multumesc mult Gela! Pup

      Reply

Leave a Reply to Alina Vicu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316