• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu mascarpone, amaretto si rodie

Cheesecake

Cheesecake cu mascarpone, amaretto si rodie

In urma cu cateva zile publicam reteta de piscoturi si atunci va spuneam ca am pregatit ceva delicios cu o parte din ele. Iata ca azi a venit momentul sa va si spun despre ce e vorba. Este un cheesecake cu mascarpone, amaretto si rodie. Un cheesecake minunat, cu un blat si o bordura de piscoturi, cu o crema fina si parfumata si un picut de prospetime data de boabele de rodie. A trecut ca painea calda, si a primit laudele de rigoare, iar eu am fost foarte multumita de rezultat.
Nu se face foarte greu, partea putin mai anevoioasa fiind piscoturile insa se pot folosi si piscoturi cumparate (dar va asigur eu ca satisfactia nu va fi la fel de mare ).
 
Cheesecake cu mascarpone, amaretto si rodie_4

Ingrediente

baza si bordura de piscoturi
500 gr crema de branza
250 gr mascarpone
200 ml smantana
3 oua
1 lingura esenta amaretto
2 linguri indulcitor (sau 150 gr zahar)
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri zeama de lamaie
 
Decor
100 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
boabe de rodie
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 10
 
Cheesecake cu mascarpone, amaretto si rodie
Pentru a preparara acest cheesecake avem nevoie de o tava cu diametru de 21-23cm. Pregatim o jumatate de portie de aluat de piscoturi dupa reteta de aici. Preincalzim cuptorul la 200 de grade si tapetam cu hartie de copt tava pregatita. Punem la baza tavii, intr-un strat subtire, o parte din aluatul de piscoturi. Cu restul de aluat formam piscoturi mai mici lipite intre ele, de aproximativ 6 cm lungime, intr-o alta tava (tapetata de asemenea cu hartie de copt). Presaram zahar pudra atat peste baza cat si peste piscoturi, si le coacem timp de 12-13 minute pana cand se rumenesc usor.
 
Scoatem baza si piscoturile din cuptor. Baza o lasam in tava rotunda , iar piscoturile le luam cu grija din tava cu ajutorul unui cutit, daca e nevoie. Taiem putin capetele ca sa le nivelam si, cat timp sunt inca destul de calde, le punem in tava rotunda si le lipim de marginea tavii, formand astfel bordura cheesecake-ului. Partea mai dificila a trecut, trecem la procedura standard a cheesecake-ului.
 
Cheesecake cu mascarpone, amaretto si rodie_3

Cum am spus si mai sus, baza se poate forma din piscoturi cumparate, taiate astfel incat sa incapa in tava si sa umple golurile. Si bordura se poate face din piscoturi taiate dupa dimensiunea tavii iar apoi puse in picioare unul langa altul.
 
Crema de branza se mixeaza impreuna cu mascarpone, smantana si zaharul (sau indulcitorul) timp de 3 minute pana cand obtinem un amestec cremos. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam cate un minut dupa fiecare adaugare. La final adaugam esenta amaretto, extractul de vanilie si sucul de lamaie si omogenizam. Turnam compozitia peste piscoturi. Marginile cheesecake-ului (de fapt cepatele piscoturilor) le invelim in folie de aluminiu pentru a nu se arde. Coacem cheesecake-ul timp de aproximativ o ora in cuptorul preincalzit la 160 de grade. 
 
Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor, iar apoi o punem in frigider pentru cel putin 6 ore. 
Decoram cheesecake-ul cu frisca obtinuta din mixarea smantanii pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat pana cand capata consitenta unei smantani groase. Peste frisca presaram boabe de rodie apoi putem servi cu pofta.
 
Enjoy!

Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de draga de Stefy. 

Cheesecake cu mascarpone, amaretto si rodie_2


22 Comments

« Magdalene cu ciocolata
Tiramisu »

Comments

  1. Didi says

    February 22, 2014 at 5:49 am

    Te-am “parat” Laurei L intr-un comentariu ca m-ai “ametit” (uluit) cu sectiunile prajiturilor tale si nu numai. Ador acest blog. Noi ne-am ingrasat mult de la prajiturile astea, una dupa alta, facute iarna :(

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 22, 2014 at 8:32 am

      Didi, esti simpatica :) Una peste alta, ma bucur mult ca-ti place blogul meu si mai ales sectiunile prajiturilor. Sa stii ca inseamna mult pentru mine aprecierea ta. Te pup!

      Reply
  2. Cristea Dana says

    February 22, 2014 at 5:49 am

    Draga mea, arata fantastic!!!! Te invit sa participi la o noua campanie de sarbatoare initiata de d-na Vera, mi-ar face placere sa participi. Campania este gazduita de mine luna aceasta http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/campanie-de-sarbatoare.html
    Te astept cu mare drag!
    Pupici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 22, 2014 at 8:33 am

      Dana, multumesc mult de invitatie. O sa arunc o privire sa vad despre ce e vorba. Te pup!

      Reply
  3. Micul says

    February 22, 2014 at 6:40 am

    Cu iguranta e delicios. De aratat arata perfect.
    Sa ai weekend fain.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 25, 2014 at 9:04 am

      Multumesc frumos, a fost deosebit! O zi frumoasa!

      Reply
  4. Adina says

    February 22, 2014 at 9:51 am

    Esti minunata !:)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 25, 2014 at 9:05 am

      Adina draga, multumesc! Esti o scumpa :)

      Reply
  5. Maria says

    February 22, 2014 at 11:02 am

    Un cheesecake perfect: amaretto, mascarpone, frisca, rodie, vanilie, lamaie :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 25, 2014 at 9:05 am

      Maria, ma bucur ca-ti place! A fost super, intr-adevar!

      Reply
  6. Laura M says

    February 22, 2014 at 1:26 pm

    Arata super!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 25, 2014 at 9:06 am

      Multumesc nult Laura! Pup

      Reply
  7. Rocsy Ciobanu says

    February 22, 2014 at 4:33 pm

    Arata senzational si imi imaginez cum este si la gust. Sa ai un week-end frumos! :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 25, 2014 at 9:26 am

      Rocsy, ma bucur tare mult ca-ti place. Pupici!

      Reply
  8. Danutza says

    February 22, 2014 at 5:09 pm

    Wow, arata minunat!! Musai sa incerc si eu reteta de piscoturi 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 25, 2014 at 9:27 am

      Multumesc mult Danutza. Sa o incerci pentru ca sunt delicioase. Pup!

      Reply
  9. Dorina says

    February 23, 2014 at 1:59 pm

    Cu siguranta pe gustul meu , delicios si foarte frumos prezentat

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 25, 2014 at 9:28 am

      Dorina, iti multumesc pentru aprecieri! Pup

      Reply
  10. Simona says

    February 24, 2014 at 11:23 am

    Superb !!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 25, 2014 at 9:29 am

      Multumesc mult Simo! :*

      Reply
  11. Aurica says

    February 25, 2014 at 12:30 pm

    wowwww..incredibil arata, pufoasa, cremoasa, savuroasa si foarte, foarte apetisanta..nu i-as rezista nici daca as manca in fiecare zi din ea, delicioasaaaaaaa 😀

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2014 at 8:25 am

      Aurica, ma bucur tare, tare mult ca-ti place! A fost deosebita prajitura asta. O zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply to Dorina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316