• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti spritati

Biscuiti

Biscuiti spritati

Biscuitii spritati sau biscuitii cu unt sunt niste biscuiti deosebit de fragezi si deliciosi. Sunt tare usor de facut, pot avea diferite forme in functie de dorinta/inspiratie si pur si simplu se topesc in gura. Sunt perfecti atat langa o cana cu lapte, cat si pe un platou de fursecuri pe masa de sarbatoare. Eu i-am facut pentru a-l putea intampina pe mosul asa cum se cuvine, cu biscuiti gustosi si fragezi. Sper sa fie multumit!
 
Biscuiti spritati_2
 
Ingrediente
200 gr unt
1 ou mare
2 linguri lapte rece
200 gr faina
50 gr amidon de porumb
1 praf de sare
100 gr zahar pudra
o lingurita extract de vanilie
 
Timp de preparare: 20 minute Timp de coacere: 15 min Nr biscuiti: 30+
 Biscuiti spritati_4
 
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine impreuna cu zaharul pudra pana cand devine aerat si cremos. Separat amestecam faina cu amidonul si sarea. 
 
Peste crema de unt adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea completa. Treptat adaugam faina si mixam la viteza mica. La final punem si extractul de vanilie. Daca amestecul este prea tare putem sa adaugam 2 linguri de lapte pentru fluidizare. Compozitia trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi folosita intr-un pos de ornare. Eu am folosit o forma stelata pentru spritare, dar se poate folosi orice forma va place. 
 
Preincalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Spritam compozita de biscuiti in tava sub forma de cercuri. Introducem tava la cuptor si coacem biscuitii timp de 13-15 minute pana cand se rumenesc usor (dar foarte usor). Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii in tava inca 10 minute pentru a se intari apoi ii putem transfera pe un gratar la racit.
 Biscuiti spritati_3
 
Pentru decor topim ciocolata alba la bain marie. Cand e topita complet o lasam putin la racorit pentru a fi mai consistenta, insa totusi lichida. Ornam biscuitii cu ciocolata astfel topita si cu inimioare de zahar.
 
Enjoy!
 Biscuiti spritati_1


12 Comments

« Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion
Prajitura cu ciocolata si crema de lamaie »

Comments

  1. Refinder says

    December 20, 2013 at 12:58 pm

    delicios 😉

    Reply
  2. Laura Nechita says

    December 20, 2013 at 1:12 pm

    minunati! arata senzational si stiu cat de fragezi sunt! pupam mamica si piticii! >:d<

    Reply
  3. Mihaela says

    December 20, 2013 at 1:46 pm

    Sunt foarte frumosi !

    Reply
  4. Rocsy Ciobanu says

    December 20, 2013 at 6:01 pm

    Se topesc in gura!

    Reply
  5. Licuta Marin says

    December 20, 2013 at 8:54 pm

    Mmm, tare buni trebuie sa fie!Yummy! Pupici!

    Reply
  6. Kyra says

    December 21, 2013 at 6:38 am

    Wau!
    Ce bunatati tentante!
    Sarbatori fericite iti doresc!

    Reply
  7. Oana D. says

    December 21, 2013 at 7:15 am

    Arata excelent si sunt usor de facut. De incercat!

    Pupici!

    Reply
  8. Anonymous says

    December 21, 2013 at 4:23 pm

    Superbi si delicati ,numai buni de papat! Gabriela.

    Reply
  9. Zdupeș says

    January 4, 2014 at 3:40 pm

    merge perfect cu ceașca de cicoare de dimineață

    Reply
  10. Cristi Raduna says

    January 20, 2014 at 8:46 pm

    Se topesc in gura dar nu au față . Cand i am bagat la cuptor s au ” topit” si au iesit niste mogaldete super gustoase probabil ca mai trebuia putina faina

    Reply
  11. Anonymous says

    October 5, 2014 at 6:35 pm

    amidon?! sau amoniac?!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 9, 2014 at 6:45 pm

      Buna, imi cer scuze ca raspund atat de tarziu. Este vorba de amidon de porumb ( gustin cumpar eu )

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316