• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri de post / Prajitura de ciocolata de post – Vegan Chocolate Cake

Dulciuri de post

Prajitura de ciocolata de post – Vegan Chocolate Cake

Prajiturile de post in general sunt simplu de facut. Probabil nu sunt la fel de sofisticate ca si celelalte insa uneori pot fi la fel de delicioase. Asa se face ca am incercat aceasta reteta de prajitura de post, sau vegana cum i-ar spune altii. Rezultatul? A iesit ceva foarte bun, atat de bun ca nu ai fi spus ca e un dulce de post. 
Poate ca pozele nu sunt printre cele mai convingatoare insa gustul a fost neasteptat: ciocolatos si usor fructat, iar textura pufoasa insa deloc uscata. Merita incercata si doar datorita faptului ca se face atat de usor.
Prajitura de ciocolata de post - Vegan Chocolate Cake_3
 
Ingrediente
1 cana faina
1/2 cana faina integrala
1/3 cana cacao neagra
1/2 cana zahar brun
1 cana suc din compot de cirese
4 linguri gem de capsune
5 linguri ulei vegetal
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
 
1 cana = 1 cana normala de 250ml
 
Timp de preparare: 15 min. Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 12
Prajitura de ciocolata de post - Vegan Chocolate Cake_1
 
Preincalzim cuptorul la foc mic si tapetam cu ulei si faina o forma rotunda de copt de diametru 20-22 cm. 
Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele uscate si anume: faina, cacaoa, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea.
 
Separat amestecam uleiul cu gemul de capsune – puteti folosi orice gem va place – si cu sucul din compotul de cirese – si aici puteti inlocui cu ce suc de fructe va place. Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam usor pana la omogenizarea completa. Atentie, nu trebuie sa exageram cu mixatul!
 
Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata scoatem prajitura din cuptor si o mai lasam 10 minute in tava la racit apoi putem sa o transferam pe un gratar. Este foarte buna de servit a doua zi pudrata cu cacao sau zahar pudra. Enjoy!

Prajitura de ciocolata de post - Vegan Chocolate Cake_2

 


13 Comments

« Fursecuri cu gem de caise
Bezele cu crema de ciocolata »

Comments

  1. Adina says

    November 19, 2013 at 9:40 am

    Surprinzator de usoara si… fara indoiala ,gustoasa!:)

    Reply
  2. Brindusa says

    November 19, 2013 at 10:22 am

    In sfarsit am gasit si eu o prajitura de post fara margarina! Si mai e si ciocolatoasa. Trebuie sa o incerc.

    Reply
  3. Adriana says

    November 19, 2013 at 11:31 am

    Chiar şi fără ouă se pot face prăjituri delicioase. Ţi-a ieşit foarte bine. Pup!

    Reply
  4. Gabriela says

    November 19, 2013 at 12:31 pm

    Un deliciu!!!

    Reply
  5. Laura Nechita says

    November 19, 2013 at 1:41 pm

    Paula, hyperbig like! imi place tare mult si daca tot suntem in pofte, poate ma risc si eu la ea :)))
    Te pup si ai grija de tine! >:d<

    Reply
  6. Mihaela Mihalache says

    November 19, 2013 at 4:01 pm

    sigur ca este foarte buna!

    Reply
  7. Rocsy Ciobanu says

    November 19, 2013 at 5:46 pm

    Foarte bune prajiturile de post!

    Reply
  8. Haplea says

    November 19, 2013 at 7:22 pm

    Grozava retetea!!!

    Reply
  9. Gabriela says

    November 19, 2013 at 10:18 pm

    Simpla, dar buna!

    Reply
  10. Laura M says

    November 20, 2013 at 7:54 am

    Foarte aspectuoasa! Deja imi ploua in gura 😛

    Reply
  11. Simona says

    November 20, 2013 at 11:42 am

    La mine nu conteaza daca-i de post sau nu.. ci cat de buna este. Iar la cum arata.. nu pote fi decat delicioasa!!! Ca tot ce faci tu.. :)
    Pup

    Reply
  12. Maria says

    November 20, 2013 at 4:24 pm

    E minunata si se prepara foarte usor :)

    Reply
  13. Mihaela Cercel says

    November 19, 2014 at 10:14 am

    Ador prajitura aceasta de post .

    Reply

Leave a Reply to Mihaela Cercel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316